Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica a zmęczenie, senność, otępienie..

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Direct
Zarejestrowany Użytkownik

9 marca 2018, o 10:54

Witam, od kilku dni czuję się fatalnie. Jestem ciągle zmęczony, nic mi się nie chce, nie mam na nic siły.

14 lutego 2017 miałem robioną morfologię, wyszła idealnie. Ciśnienie też ok. A Ja ciągle jestem zmęczony i senny. Mógłbym przespać cały dzień. Do tego derealizacja, nie wiem czy to ona powoduje to zmęcznie czy zmęczenie ją spowodowało. Bo czuję się jak chodzący tryup. Śpię normalnie po 8 godzin.

Lecz coś porobię i jestem zaraz zmęczony, senny. Czuje jakbym był samymi oczami. Czuję się okropnie.. Naprawdę okropnie.. Czy wy też tak macie??
Awatar użytkownika
GaunterODim
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

9 marca 2018, o 11:17

Hej. Nie masz się czym martwić bo to bardzo normalne zjawisko w stanach nerwicowych. Twój mózg jest przemęczony i wymaga regeneracji. Wieczna analiza myślowa, szukanie zagrożenia itd. To właśnie doprowadza między innymi do takiego stanu. I nie bój się snu i jak masz czas to śpij nawet 10h bo na pewno Ci to nie zaszkodzi. A odpowiednia ilość snu jest bardzo ważna w odburzaniu.
Direct
Zarejestrowany Użytkownik

9 marca 2018, o 12:57

Masakra normalnie.. zastanawiam się czy pójść na izbę, chociaż badania były ok nie tak dawno..

Czuje się ciągle jakbym miał zaraz usnąć.. ciągle ziewam..
Awatar użytkownika
GaunterODim
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

9 marca 2018, o 13:40

Uwierz mi ze tez się tak większość czasu czuje ;) i da się z tym żyć.
zabner
Odważny i aktywny forumowicz

9 marca 2018, o 14:37

Zmęczenie chodzi za mną od początku nerwicy, do tego dochodzi otępienie i brak motywacji. Często muszę się przespać w ciągu dnia aby móc dalej funkcjonować. Tak jak kolega wyżej napisał, nasz mózg jest na tyle przemęczony obecną sytuacją, że może wywoływać takie uczucie zmęczenia. Norma.
ODPOWIEDZ