Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica a bóle nóg

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Emma35
Zarejestrowany Użytkownik

28 lutego 2015, o 21:48

Witajcie również choruję na nerwicę lękową,oczywiście biorę leki i czułam się już dużo lepiej ale od tygodnia strasznie bolą mnie nogi.Raz jakby bolały mnie mięśnie,czasami punktowo,czasem wszystkie,drugi raz odczuwam jakby bolały mnie żyły.Kiedy budzę się rano od razu myślę czy znowu mnie bolą czy może zaraz rozbolą i mam już tego dość!!!Czy wy też macie takie objawy? :(
Awatar użytkownika
Maadziak

28 lutego 2015, o 21:55

tak, podobne i wiele innych (np latanie rąk, bule głowy)
objawy są dobrze opisane tutaj nerwica-lekowa-objawy-t3405.html
mi się wiele potwierdziło, poczytaj sobie ;)
i pamiętaj że jak się nie badałaś to idź do lekarza na wszelki wypadek, jak jest ok to chyba wiesz
Awatar użytkownika
Adrian88

1 marca 2015, o 11:41

Bóle nóg mogą być powodowane przez różne czynniki. Czasami nawet leki mają takie skutki uboczne, czasami nerwica daje o sobie w ten sposób znać. Jeżeli problem będzie występował dłuższy czas, warto udać się do lekarza żeby wykluczyć problemy zdrowotne.
Emma35

1 marca 2015, o 12:17

Też myślę że to może być spowodowane lekami,ale za kilka dni wybieram się do lekarza to zgłoszę mu tą dolegliwość.Dzięki za odp.
marta78

1 marca 2015, o 12:22

A moze te nogi cie bolą na zmianę pogody. Moja mama tak ma i nie piszę tu o takim rwaniu nóg tylko o bólu tak jakby klucia.
Divin
Administrator

1 marca 2015, o 12:26

Witaj serdecznie Emma35,

Bóle nóg w stanach lękowych mogą być spowodowane samym napięciem, czyli tzw. bóle napięciowe. Są to bóle o charakterze właśnie tskich uścisków mięśniowych punktowych, lub ogólnych ścierpnięć, sztywnień etc. Warto udać się do lekarza na sprawdzenie, ale jeżeli to jest ból napięciowy to trzeba rozbić napięcie. Czyli zrelaksować mięśnie. Dobra do tego by była ciepła kąpiel w solach magnezu lub po prostu ciepła kąpiel, masaże, medytacja/relaksacja która ściągnie to napięcie.

W nerwicy człowiek jest cały spięty od tego stresu, tych obaw, reakcji walcz-uciekaj. Dlatego takie bóle mogą jaknajbardziej występować, ale nie jest to nic groźnego i spokojnie mija gdy schodzi napięcie. :)
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
Emma35

1 marca 2015, o 12:30

Na zmianę pogody też czasami mnie bolały,ale to dzień dwa przed tą zmianą,albo jak dostanę okres to też jest masakra.Ale ostatnio codziennie się z tym męczę -oprócz tysiąca innych objawów.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

1 marca 2015, o 12:43

Dokładnie! ;)

Zmiana pogody jest bardzo możliwym czynnikiem wystąpienia takich dolegliwości. Mnie też czasami na kilka dni przed zmianą pogody, albo nawet dzień przed deszczem bolą nogi i to nic w tym dziwnego ;) Leki też mogą miec wpływ na prawidłowe ukrwienie nóg, ale nie wiem czy to byłoby tego przyczyną
Wiadomo, bedąc w takim zaburzeniu każdy ból, zmiana w naszym ciele jest powodem do paniki, spokojnie ;)
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
ODPOWIEDZ