Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
nerwica a antykoncepcja (tabletki)
- nierealna
- Ex Moderator
Fajny temat!
Ogólnie ja zaczęłam brać tabsy mając dość mocną depersonalizację z derealizacją :d I to chyba sprawiło, że do ginka w ogóle poszłam
Ale myślę, że nie ma na to wpływu. Niby tam chrzanią jakieś bajery, że jakieś wahania nastrojów itd.
Ale w końcu my musimy zacząć sami nad nimi panować, prawda?
Także ja sobie je biorę i jest ok
A nerwica sobie biegnie osobno 

Ogólnie ja zaczęłam brać tabsy mając dość mocną depersonalizację z derealizacją :d I to chyba sprawiło, że do ginka w ogóle poszłam

Ale myślę, że nie ma na to wpływu. Niby tam chrzanią jakieś bajery, że jakieś wahania nastrojów itd.
Ale w końcu my musimy zacząć sami nad nimi panować, prawda?

Także ja sobie je biorę i jest ok

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hmm .. ogólnie to u mnie nerwica zaczęła się jak odstawiłam antykoncepcje po trzech latach brania. Wiadomo, że miało na to wpływ także wiele innych czynników, jednak tabsy to mocna ingerencja w kobiece hormony. U mnie tabletki wywołały masę skutków ubocznych, których konsekwencje odczuwam do teraz i szkoda zatruwać nimi organizm. Nie wiem czy jest to jakoś naukowo udowodnione, że te tabletki mają jakiś wpływ na nerwicę czy nie. Zasadnicze pytanie jest takie czy lekarz zalecił Ci badania krwi typu morfologię, na krzepliwość i hormony. Lekarze często ignorują te badania i przeprowadzają sam wywiad, a jednak warto najpierw się przebadać wg mojego doświadczenia.
-
To już zależy od każdego indywidualnie dlatego o tym powinien zadecydować lekarz po rzetelnym wywiadzie. Inna sprawa, że niektórzy mają tak (sama znam dwie takie pary), że pomimo przyjmowania antykoncepcji w postaci tabletek decydują się jednoczesnie na prezerwatywę. Ten temat wydaje mi się ciekawszy z prespektywy zaburzonej osoby
Może to jakieś natręctwa związane ze strachem przed ciążą?

Może to jakieś natręctwa związane ze strachem przed ciążą?
- Jerry
- Odważny i aktywny forumowicz
jest trochę informacji na ten temat w anglojęzycznych źródłach. pierwsze z brzegu:
http://www.empowher.com/mental-health/c ... tal-health
http://www.shape.com/lifestyle/mind-and ... de-effects
możesz spróbować, żeby się przekonać, ale prezerwatywy wydają się bezpieczniejsze.
http://www.empowher.com/mental-health/c ... tal-health
http://www.shape.com/lifestyle/mind-and ... de-effects
możesz spróbować, żeby się przekonać, ale prezerwatywy wydają się bezpieczniejsze.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
-
Nie wiem na ile są rzetelne te źródła, które wstawił Jerry, ale jest w nich napisane, że antykoncepcja może mieć wpływ na zdrowie psychiczne i należy rozważyć stosowanie antykoncepcji przy nerwicy i depresji i ja się w zupełności z tym zgadzam, chociażby z własnego doświadczenia 

- Jerry
Ja to w ogóle podziwiam kobiety, że są gotowe ryzykować zdrowiem żeby tylko nie zajść w ciąże
Są prezerwatywy, można sobie liczyć dni cyklu, można kończyć w innych miejscach, niekoniecznie u bram macicy 

Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
- Darecky1970
Z tym konczeniem w innych miejscach to różnie bywa Jerry
Green czy nie uważasz że takie informacje o skutkach ubocznych lekarstwa są praktycznie wszędzie? Przecież jak bierzemy obojętnie jaki lek to ulotka zawiera scenariusz z doktora House 

- nierealna
- Ex Moderator
Ja zaczęłam brać niekoniecznie przez TE względy ;P
Ale widzę u siebie pozytywy, bo poprawił mi się wygląd cery, miesiączki nie bolą praktycznie wcale ( a miałam takie, że bez tabletki okresu nie było) i inne
A akurat tabletki a nerwica nie miały u mnie żadnego związku
Ale widzę u siebie pozytywy, bo poprawił mi się wygląd cery, miesiączki nie bolą praktycznie wcale ( a miałam takie, że bez tabletki okresu nie było) i inne

A akurat tabletki a nerwica nie miały u mnie żadnego związku

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
- Jerry
Bo te efekty uboczne dotyczą jakiejś tam grupy osób i na pewno będzie też grupa zadowolonych, jak Ty np. 
Ja mam niestety wśród bliskich mi osób dwa przypadki kobiet, które przez tabletki anty wylądowały w szpitalu. W obu przypadkach chodziło o poważne zaburzenia wątroby. Nie jest to ponoć częste powikłanie ale pech chciał, że obie panie z jednej rodziny znalazły się w grupie źle reagującej na hormony.

Ja mam niestety wśród bliskich mi osób dwa przypadki kobiet, które przez tabletki anty wylądowały w szpitalu. W obu przypadkach chodziło o poważne zaburzenia wątroby. Nie jest to ponoć częste powikłanie ale pech chciał, że obie panie z jednej rodziny znalazły się w grupie źle reagującej na hormony.
- saytane
Też miałam robione badania, ale to było lekko ponad rok temu.
Ja to głównie się boję brać znów tabletki, bo mam często jakieś bóle w łydkach i w rękach i za chwilę sobie wkręcę, że mam zakrzepicę
A tabletek jestem zwolenniczką w stu procentach, cera lepsza, też bezbolesne miesiączki. Tylko trochę na psychikę mi wjeżdżały, pamiętam. Miałam takie wahania nastroju, niesamowite bóle głowy. A i tak teraz mam tak codziennie i to sto razy gorzej, stąd moje rozważania czy wracać, czy dać sobie spokój na jakiś czas.
Ja to głównie się boję brać znów tabletki, bo mam często jakieś bóle w łydkach i w rękach i za chwilę sobie wkręcę, że mam zakrzepicę

A tabletek jestem zwolenniczką w stu procentach, cera lepsza, też bezbolesne miesiączki. Tylko trochę na psychikę mi wjeżdżały, pamiętam. Miałam takie wahania nastroju, niesamowite bóle głowy. A i tak teraz mam tak codziennie i to sto razy gorzej, stąd moje rozważania czy wracać, czy dać sobie spokój na jakiś czas.