W wieku 11 lat uległam wypadkowi. Złamałam nogę w trzech miejscach i miałam wstrząśnienie mózgu (piszę o tym, bo może to jest ważne....). Z głową wszyskto w porządku.
Jednak w wieku ok. 14 lat podczas rutynowego odrabiania lekcji nagle wyskakują mi w głowie wulgaryzmy dot. koleżanki + jakieś dziwne uczucie, zeby ją kopnąć czy coś. Przeraziłam sie tym. Gy miałam 16 lat powtórka z rozrywki - orabiałam geografię i bluzgi wszelkiego pochodzenia. Rozryczałam się jak bóbr

Przed rozpoczęciem II roku studiów nie mogłam się doczekać, aż nowy rok akademicki się rozpocznie! (to dziwne, wiem

28 września 2014 r. przeglądałam jak zwykle internet, Demotywatory itp.

Od 27 października 2014 r. leczę trądzik lekiem Axotret, czyli izotretynoiną. Piszę o tym, bo może ktoś z was się tym leczył, może jakiś wasz znajomy. Ponadto jest mega skuteczny (a miałam naprawdę masakrę na twarzy i próbowałam innych środków), ale moze wywoływać multum skutków ubocznych, m. in. psychicznych. Pomyślicie sobie: co za wariatka świadomie zgodziła się na taką kurację? Ja od razu powiedziałam, że nie będę brała tego leku, ale dermatolog stwierdziła, że się naczytałam glupot w internecie i żeby brać. To biorę, trzeba spróbować.
Kuracja dobiega końca, a ja nie czuję się najlepiej. To znaczy mam wszystkie te objawy wymienione w ulotce, jednak nie wiem czy ja się rzeczywiście czuję ... ego demota ... Jeśli chodzi o samopoczucie to miałam mnóstwo natrętów - dot. ostrych przedmiootów, mojej rodziny, homosesualizmu, chorób psychicznych, że jestem pedofilką - sami penwie znacie te natręty... Teraz trochę ustąpiły, bo stosuję techniki proponowane przez was oraz pomaga mi sport, głośna muzyka, rozmowa. Aktualnie mam mnóstwo lęków - jakiś nieuzasadnionych, po prostu np. jadę autobusem i mam wiele myśli, potem przerażenie, napięcie w klatce piersiowej i potem puszcza. I tak w kółko. Przez cały dzień. A jak komuś coś zrobię? A jak coś zrobię przez sen mojej rodzinie? A jak wyląduje w psychiatryku? Powoli nie jestem w stanie z tym wytrzymywać. Marzę o tym, żeby się położyć spać. Ale wychodzę, robię coś, żeby nie marnować życia! Bardzo dużo filozofuję - a co jesśli..., i tak ci nie wyjdzie, po co to .... Ja sobie myśle: a po jajco

Czy to nerwica czy skutek uboczny leku ....