Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

MRI- REZONANS GŁOWY A NERWICA

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
fixor
Zarejestrowany Użytkownik

11 stycznia 2015, o 22:23

Witam czy także mieliście stany lękowe przy tym badaniu? Ja powiem szczerze, że przez pierwsze 20 min było spoko, ale już ostatnie minuty to puls i ciśnienie mi ładnie podskoczył do góry.A u was jak te badanie przeszło?
Na pewno ktoś z was miał robiony rezonans z powodu nerwicowych problemów typu bóle głowy itd.Nie powiem, ale jest to mało przyjemne badanie dla "normalnych ludzi" a co dopiero dla takich jak my czyli nerwicowców.
Victor
Administrator

11 stycznia 2015, o 22:39

Problem jest prosty, osoby z nerwicami maj aproblemy aby wylezec dluzej w jednym miejscu a szczegolnie (a niektorzy glownie) podczas badan. Wiec chec czasem ucieczki, poczucie strachu narastajacego i puls wali.
Ale czy to istotne? Badanie jesli trzeba bylo zrobi to trzeba bylo a rosnacy puls to nie koniec swiata :)
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

11 stycznia 2015, o 22:42

Dodać do tego można, że takie badanie dla każdego nie jest komfortowe. Puls wysoki tak jak Ci już pisałem w stanach lękowych to nie jest nic kosmicznego. Jeśli masz z tym problem może spróbuj jakoś się relaksować... Masz problem ze snem z tego względu?
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2015, o 22:44 przez Kamień, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
harii
Odważny i aktywny forumowicz

11 stycznia 2015, o 22:43

miałem 2 razy, i dwa razy było nie przyjemne z racji takiej jak piszę Vic ja mam adhd ruchowe i nie potrafię wysiedzieć/wyleżeć w miejscu bez ruszania 3 min a co dopiero 20 :), kaslać mi się chce, kichać, drapać :) a maszyna pracuje, jak schrzanie badanie to 400 zł w plecy :PP i tyle z nieprzyjemności i te dzwięki głośne, pósćily by beethovena to by było ok :D

fajne w stanach maja rezonanse dla dziei ;)

Obrazek
fixor

11 stycznia 2015, o 22:44

Kamień pisze:Dodać do tego można, że takie badanie podejrzewam, że dla nikogo by nie było komfortowe. Puls wysoki tak jak Ci już pisałem w stanach lękowych to nie jest nic kosmicznego. Jeśli masz z tym problem może spróbuj jakoś się relaksować... Masz problem ze snem z tego względu?

Tak mam, dodatkowo kołotanie serca, szczególnie podczas zasypiania.Często się wybudzam w nocy i zasnąć przez to nie mogę.
Awatar użytkownika
b00s123
Odważny i aktywny forumowicz

11 stycznia 2015, o 22:46

ja przed tomografią głowy byłem prawie pewny że wykryją guza , a podczas badania trząsłem sie jak galareta i po padaniu wywozili mnie na wózku hahah :D
"Wola psychiki daje wyniki"
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

11 stycznia 2015, o 22:47

Spróbuj się jakoś zrelaksować - ciepła kąpiel przed snem, wyciszająca muzyka, jakaś książka co Cie wciągnie. Ogólnie musisz znaleźć swój własny sposób :) Nic tak nie podziała jak próbowanie i znalezienie odpowiedniego dla siebie środka. Potem już z górki. A jeśli się wybudzasz w nocy to staraj się wtedy nie podążać za myślami o serduszku bo wiesz jak to się kończy - nakrętką.
Victor
Administrator

11 stycznia 2015, o 22:47

O wlasnie bo tu moze tez chodzic o wkrecanie sobie chorob podczas tego :) i wtedy jeszcze bardziej sie nakrecaja
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
fixor

11 stycznia 2015, o 22:53

b00s123 pisze:ja przed tomografią głowy byłem prawie pewny że wykryją guza , a podczas badania trząsłem sie jak galareta i po padaniu wywozili mnie na wózku hahah :D
Heh ja akurat nie mam już takich lęków, że choruję na jakąś chorobę.Na początku przed wizytą w szpitalu oczywiście miałem w głowie dziwne myśli, że choruję na ciężką chorobę po spożyciu dopalacza.Po wszystkich dobrych wynikach te natrętne myśli uciekly.Bardziej boję się tego kołotania, jest to takie nie przyjemne, że szok.Ale rzeczywiście macie rację, po jakimś czasie kołotanie znika i zasypiam.Mam takie uczucie uderzenia serca mocne z drganiem w środku.
Tak jak by serce drgało, strasznie dziwne uczucie.
animaj5

10 lipca 2015, o 11:45

Ja mam takie lęki, jak robiłam sobie rezonans glowy to badania pokazały, że mam nerwicę.
ODPOWIEDZ