Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Mirtazapina
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Podobno na sen i mial redukowac napiecie ale nie pomaga na spanie zbytnio wiec psychiatra kazal wrocic nna chlorprotiksen ( po nim cos spie )
-- 31 sierpnia 2016, o 15:09 --
Ewentualnie zmienic na tisercin w mikro dawce .Wiec narazie biore chlor a od weekendu wejde na tisercin i dalej terapia
-- 31 sierpnia 2016, o 15:12 --
U mnie te glupoe mysli powoduja napiecie i lek a mysli sa zwiiazane ze spaniem wiec pracuje nad ich obserwacja a nie utozsamiaaniem sie z nimi i tak samo musli powoduja emocje negatywne a w efekcie napiecie przez co nie spie lub budze sie co chwile
-- 31 sierpnia 2016, o 15:14 --
Mysli dotycza glownie bezsennosci i takze nerwicy ze cos ze mna nie tak ze inni zobacza np w pracy ze nie dam rady itp. I tak powstaje u mnie napiecie.pomimo pomocy psychologa ciezko bywa
-- 31 sierpnia 2016, o 15:15 --
Jak sobie radzic z tymi myslami i z emocjami ktore w ich wyniku powstaja ? Macie podobnie?
-- 31 sierpnia 2016, o 15:09 --
Ewentualnie zmienic na tisercin w mikro dawce .Wiec narazie biore chlor a od weekendu wejde na tisercin i dalej terapia
-- 31 sierpnia 2016, o 15:12 --
U mnie te glupoe mysli powoduja napiecie i lek a mysli sa zwiiazane ze spaniem wiec pracuje nad ich obserwacja a nie utozsamiaaniem sie z nimi i tak samo musli powoduja emocje negatywne a w efekcie napiecie przez co nie spie lub budze sie co chwile
-- 31 sierpnia 2016, o 15:14 --
Mysli dotycza glownie bezsennosci i takze nerwicy ze cos ze mna nie tak ze inni zobacza np w pracy ze nie dam rady itp. I tak powstaje u mnie napiecie.pomimo pomocy psychologa ciezko bywa
-- 31 sierpnia 2016, o 15:15 --
Jak sobie radzic z tymi myslami i z emocjami ktore w ich wyniku powstaja ? Macie podobnie?
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
Witam Wszystkich ☺ Brałam raz mirtazapine ponad pół roku,zeszlam z niej bo niewiele pomagała.Pobad 2 lata temu znów zaczelam ja brać.Pierwsze pół roku było w miarę.Dodali mi sertraline i było super. Żadnych ataków paniki. Zaczęły się za to problemy z gardłem.Jak nie gardło,wysoka goraczka i antybiotyk to do tego plesniawki i tak co 3-4tyg przez półtora roku .Zrezygnowałam w międzyczasie z sertraliny A problem i tak został.Nie wiem dlaczego.W końcu już miałam dość i zaczelam schodzić z mirtazapiny i problem zniknął.Ktos miał takie skutki uboczne ? 3 tyg temu próbowałam do mirtazapiny wrócić ale nie dałam rady,skutki uboczne to rozdrażnienie i lęk.Lekarka mi powiedziała,że mój organizm się przed nim broni. Co o tym myślicie?
-
I jeszcze jedno czy możliwe będą te same skutki uboczne przy lerivonie ?
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ja brałam 30mg ale nie chciałam więcej bo chciałam zakończyć leczenie.
Mi na sen pomogła i nic więcej w tej małej dawce.
Mi na sen pomogła i nic więcej w tej małej dawce.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
-
Ja tez brałam 30mg ale cyrk się zaczął po dodaniu sertraliny
- maciek1985
- Odważny i aktywny forumowicz
Hej. Leczę się na zaburzenia lekowo-depresyjne. Jestem na mirtor 15 mg., tzn. Bylem do wczoraj bo dostalem znów ataków... Od dziś wchodze na 30mg. To dużo? Mam mix z fluoksetyna 20mg. Dwa tygodnie było ok, niestety wczoraj wrocilo wszystko. Jak tam Wasze doswiadczenia?
- kamil89
Widzę, że temat Mirtazapiny umarł 
Ja ten lek biorę od ponad miesiąca. Zażywam dokładnie Mirzaten w dawce 30 mg. U mnie ten lek został włączony na problemy ze snem. Psychiatra do Mirzatenu dorzuciła mi neuroleptyk Ketrel 50mg. Ten miks całkiem dobrze działa. Wybudzeń jest mniej i zasypiam bez problemu. Największą bolączką zażywania Mirzatenu jest spowolnienie metabolizmu, zatrzymywanie wody w organiźmie. Można szybko przytyć. Ja po wzięciu Mirzatenu mam napady obżarstwa, głównie na slodycze. Staram się z tym walczyć, ale czasami trudno jest

Ja ten lek biorę od ponad miesiąca. Zażywam dokładnie Mirzaten w dawce 30 mg. U mnie ten lek został włączony na problemy ze snem. Psychiatra do Mirzatenu dorzuciła mi neuroleptyk Ketrel 50mg. Ten miks całkiem dobrze działa. Wybudzeń jest mniej i zasypiam bez problemu. Największą bolączką zażywania Mirzatenu jest spowolnienie metabolizmu, zatrzymywanie wody w organiźmie. Można szybko przytyć. Ja po wzięciu Mirzatenu mam napady obżarstwa, głównie na slodycze. Staram się z tym walczyć, ale czasami trudno jest

100 mg Zoloft
30 mg Mirzaten
50 mg Ketrel
30 mg Mirzaten
50 mg Ketrel
-
Mi ta dawka jak kiedyś pisałam pomagała na sen jedynie.A że miałam tylko ten jeden lek to nie było poprawy.kamil89 pisze: ↑8 marca 2019, o 12:36Widzę, że temat Mirtazapiny umarł
Ja ten lek biorę od ponad miesiąca. Zażywam dokładnie Mirzaten w dawce 30 mg. U mnie ten lek został włączony na problemy ze snem. Psychiatra do Mirzatenu dorzuciła mi neuroleptyk Ketrel 50mg. Ten miks całkiem dobrze działa. Wybudzeń jest mniej i zasypiam bez problemu. Największą bolączką zażywania Mirzatenu jest spowolnienie metabolizmu, zatrzymywanie wody w organiźmie. Można szybko przytyć. Ja po wzięciu Mirzatenu mam napady obżarstwa, głównie na slodycze. Staram się z tym walczyć, ale czasami trudno jest![]()
Co do jedzenia to faktycznie byłam ciągle głodna i jadłam dużo.Ptzytylam w 2 tyg 3kg i to było jedyne co mi baaardzo odpowiadalo....
Tak czy owak zrezygnowałam z leku i skończyło się tycie nad czym ubolewam.
Nie wiem jak to by było w większej dawce ale spanie i tycie było super.
Lęki były przy tej dawce takie same.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Masz nerwicę czy depresję? Jesteś pewien, że leki to jedyne wyjście? Oczywiście nie zniechęcam, bo czasami nie ma wyjścia. Tylko pytanie jak jest z Tobą? Z tego co widzę psychiatra wjechał dużym kalibrem, ponieważ mirtazapina stosowana jest w ciężkich epizodach depresji.
- katarzynka
Witaj, ja przyjmowałam Mirtor, nie pamiętam już dawki, ale pamiętam, że przybierałam po nim na wadze, ale ile organizmów, tyle skutków ubocznych lub ich braku 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.