Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

miesiączka

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
magda10
Zarejestrowany Użytkownik

13 marca 2021, o 18:30

Macie tak, że kilka dni przed okresem wasz lęk wzrasta i zaczyna Was w ciele trząść?
znerwicowana_ja

14 marca 2021, o 12:13

magda10 pisze:
Macie tak, że kilka dni przed okresem wasz lęk wzrasta i zaczyna Was w ciele trząść?
Kilka dni? Kochana mam tak od owulacji aż do okresu, czyli 2 tygodnie a czasem dłużej jak okres mi się spóźni. Dramat jakiś. To typowy pms.teraz popijam od jakiegoś czasu herbatkę konopną i chyba trochę lepiej jest
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
magda10

14 marca 2021, o 13:55

Myślisz że pms jest w nerwicy bardziej odczuwalny?
limonka7

14 marca 2021, o 15:27

wlasnie pisalam o tym niedawno. Ja mam w czasie okresu straszne jazdy depresyjne (zadne tam PMSy tylko apokalipsa XD) i potem do owulacji czulam sie beznadziejnie. Pomogla mi znajoma lekarka, chciala sprobowac bez farmakologii bo okazalo sie ze mam wahania hormonalne. Stosuje zioło niepokalanka i krem z progesteronem i w tym miesiacu jest juz duuuuzo lepiej ;)

Wiec wybralabym sie z tym do endokrynologa na Waszym miejscu :)
paulina089

14 marca 2021, o 21:36

magda10 pisze:
Tak, też tak mam. Zawsze na 2-3 dni przed oraz podczas okresu jestem mocno osłabiona i potrafię w ogóle dostać nowych objawów nerwicy albo wzrastają mi te które już mam. Trzęsienie się i kołatanie serca to norma i już nawet przywykłam i nie zwracam uwagi (przestałam to nawet traktować jako nerwicę a bardziej jako normalne fizjologiczne zachowanie mojego organizmu).
Lina90

18 marca 2021, o 08:45

Mam tak samo :roll: kilka dni przed miesiączka czuję że lęk wzrasta, mało tego nerwica taka na maxa rozpoczęła mi się 1 dnia miesiączki :? Tak że to normalne. Ja stosuję CBD i powiem Wam że fizycznie wcześniej nie czulam objawów lękowych, dopiero teraz jakieś 3 dni przed miesiączką.
limonka7

18 marca 2021, o 16:32

jestem po miesiacu leczenia sie hormonalnie i powiem Wam ze jest super. Objawy lekowe/depresyjne w czasie miesiaczki spadly praktycznie do zera. Jedna dziewczyna tu na forum mi to doradzila, bo oprocz PMS istnieje takie cudo jak PMDD.
Takze goraco polecam wybrac sie do endokrynologa albo kogos kto zna sie na ziolowej regulacji hormonow bo naprawde mega ulga, to byl moj ostatni klocek do odburzenia (bo w pozostale dni cyklu czulam sie ok)
znerwicowana_ja

18 marca 2021, o 16:58

limonka7 pisze:
18 marca 2021, o 16:32
jestem po miesiacu leczenia sie hormonalnie i powiem Wam ze jest super. Objawy lekowe/depresyjne w czasie miesiaczki spadly praktycznie do zera. Jedna dziewczyna tu na forum mi to doradzila, bo oprocz PMS istnieje takie cudo jak PMDD.
Takze goraco polecam wybrac sie do endokrynologa albo kogos kto zna sie na ziolowej regulacji hormonow bo naprawde mega ulga, to byl moj ostatni klocek do odburzenia (bo w pozostale dni cyklu czulam sie ok)
No wlansie muszę się jednak wybrać do endo bo ja mam właśnie te straszne jazdy z ów pmdd. 😭😭😭Nie wytrzymuje się sama ze sobą
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
limonka7

18 marca 2021, o 21:10

no to dawaj dawaj, nie ma na co czekac :) Czasy są takie ponure że chociaż możesz sobie tym poprawić humor :D :D :D
ODPOWIEDZ