Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Metabolizm w trakcie brania antydepresantow.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witajcie kochani.Założyłam ten wątek bo może jest ktoś na tym forum kto ma problemy z metabolizmem od brania leków?czy macie jakieś porady z własnego doświadczenia jak ten metabolizm ruszyć?pomimo diety przytylam 18kg i bardzo chce schudnąć,ale nie wiem jaką dietę zastosować.Wiem,że bez ruchu marne szansę,ale chodzi mi głównie o to żeby go ruszyć....
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
hej, ja przytylam 22 kg i szczerze powiedziawszy nic nie jest w stanie ruszyc mojego metabolizmu. Jadam dosc dobrze, staram sie, uprawiam co dwa dni sport, i niczrezygnowana pisze: ↑1 lipca 2017, o 12:24Witajcie kochani.Założyłam ten wątek bo może jest ktoś na tym forum kto ma problemy z metabolizmem od brania leków?czy macie jakieś porady z własnego doświadczenia jak ten metabolizm ruszyć?pomimo diety przytylam 18kg i bardzo chce schudnąć,ale nie wiem jaką dietę zastosować.Wiem,że bez ruchu marne szansę,ale chodzi mi głównie o to żeby go ruszyć....

Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
-
No to mnie pocieszylas...Halina pisze: ↑1 lipca 2017, o 12:26hej, ja przytylam 22 kg i szczerze powiedziawszy nic nie jest w stanie ruszyc mojego metabolizmu. Jadam dosc dobrze, staram sie, uprawiam co dwa dni sport, i niczrezygnowana pisze: ↑1 lipca 2017, o 12:24Witajcie kochani.Założyłam ten wątek bo może jest ktoś na tym forum kto ma problemy z metabolizmem od brania leków?czy macie jakieś porady z własnego doświadczenia jak ten metabolizm ruszyć?pomimo diety przytylam 18kg i bardzo chce schudnąć,ale nie wiem jaką dietę zastosować.Wiem,że bez ruchu marne szansę,ale chodzi mi głównie o to żeby go ruszyć....![]()
- GaunterODim
Ja również na SSRI podskoczyłem 18kg 

-
nie bierz pod uwage tylko mojej wypowiedzi, poczekaj na inne postyzrezygnowana pisze: ↑1 lipca 2017, o 12:32No to mnie pocieszylas...Halina pisze: ↑1 lipca 2017, o 12:26hej, ja przytylam 22 kg i szczerze powiedziawszy nic nie jest w stanie ruszyc mojego metabolizmu. Jadam dosc dobrze, staram sie, uprawiam co dwa dni sport, i niczrezygnowana pisze: ↑1 lipca 2017, o 12:24Witajcie kochani.Założyłam ten wątek bo może jest ktoś na tym forum kto ma problemy z metabolizmem od brania leków?czy macie jakieś porady z własnego doświadczenia jak ten metabolizm ruszyć?pomimo diety przytylam 18kg i bardzo chce schudnąć,ale nie wiem jaką dietę zastosować.Wiem,że bez ruchu marne szansę,ale chodzi mi głównie o to żeby go ruszyć....![]()

Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
- eyeswithoutaface
- Moderator
Przyjmowanie SSRI może powodować tycie lub chudniecie, jest to reakcja indywidualna. Ma to związek również z tym, że ta grupa leków wpływa u niektórych osób na apetyt. Poza tym przy długim przyjmowaniu leku zmniejsza się poziom stresu i niepokoju, które wcześniej mogły być przyczyną chudniecia.
Zdrowa dieta i ruch, nic lepszego nie wymyślisz
U mnie akurat waga stała i stoi, także nie podzielę się osobistym doświadczeniem.
Zdrowa dieta i ruch, nic lepszego nie wymyślisz

"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
- eyeswithoutaface
- Moderator
Możesz spróbować prostych sposobów na ruszenie metabolizmu: pierwszy posiłek w ciągu dnia białkowo-tluszczowy, bez węglowodanów,do wszystkich posiłków spora porcja warzyw, zwłaszcza zielonych (możesz też robić z nich koktajle). Szklanka wody z cytryna na pół godziny przed jedzeniem. Zielona i czerwona herbata. Suplementacja omega 3,witamkn z grupy B magnezu cynku potasu
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
-
Czy nadal bierzecie leki?i czy jest szansa,że po przedstawieniu metabolizm wróci do normy?
-
Odstawieniu
- Kataraka
- Odważny i aktywny forumowicz
Biorę leki od 7dmiu lat (niezmiennie ten sam cały czas) nic w kwestii wagi się nie zmieniło. Ważę ciągle tyle samo. Mam 27 lat, nie mam tendencji do tycia.
Leki SSRI nie powodują same z siebie tycia moim zdaniem
jak w przypadku np. neuroleptyków, czy leków działających na dopaminę czy adrenalinę.
Leki SSRI nie powodują same z siebie tycia moim zdaniem

- GaunterODim
No bo tycia nie powodują, jedynie zwiększenie / zmniejszenie apetytuKataraka pisze: ↑1 lipca 2017, o 13:10Biorę leki od 7dmiu lat (niezmiennie ten sam cały czas) nic w kwestii wagi się nie zmieniło. Ważę ciągle tyle samo. Mam 27 lat, nie mam tendencji do tycia.
Leki SSRI nie powodują same z siebie tycia moim zdaniemjak w przypadku np. neuroleptyków, czy leków działających na dopaminę czy adrenalinę.

-
Tak zgodzę się z wami tylko, że ja naprawdę bardzo mało jem.Na dodatek mam zespół jelita drażliwego i non stop zaparcia i wzdęcia...błędne kołoGaunterODim pisze: ↑1 lipca 2017, o 13:35No bo tycia nie powodują, jedynie zwiększenie / zmniejszenie apetytuKataraka pisze: ↑1 lipca 2017, o 13:10Biorę leki od 7dmiu lat (niezmiennie ten sam cały czas) nic w kwestii wagi się nie zmieniło. Ważę ciągle tyle samo. Mam 27 lat, nie mam tendencji do tycia.
Leki SSRI nie powodują same z siebie tycia moim zdaniemjak w przypadku np. neuroleptyków, czy leków działających na dopaminę czy adrenalinę.
![]()
- Kataraka
- Odważny i aktywny forumowicz
Zastosuj jakieś suplementy, no i bierz się za ćwiczenia - z korzyścią dla figury, a przede wszystkim zdrowiazrezygnowana pisze: ↑1 lipca 2017, o 13:49Tak zgodzę się z wami tylko, że ja naprawdę bardzo mało jem.Na dodatek mam zespół jelita drażliwego i non stop zaparcia i wzdęcia...błędne kołoGaunterODim pisze: ↑1 lipca 2017, o 13:35No bo tycia nie powodują, jedynie zwiększenie / zmniejszenie apetytuKataraka pisze: ↑1 lipca 2017, o 13:10Biorę leki od 7dmiu lat (niezmiennie ten sam cały czas) nic w kwestii wagi się nie zmieniło. Ważę ciągle tyle samo. Mam 27 lat, nie mam tendencji do tycia.
![]()