-- 11 września 2016, o 13:46 --
Koziorożec pisze:Czy ktoś ma jakieś pomysły na przerwanie blędnego koła natrętnych myśli, które nakręcają lęk? Co zrobić, jeżeli bombardują Cię w taki sposób, że jest to myśl za myślą, myśl za myślą, non-stop? Próbuje te myśli dopuszczać do siebie, akceptować i pozwalać płynąć, ale one zazwyczaj wciąż wywołują lęk, próby racjonalizacji wypadają jeszcze gorzej, bo myśli są absurdalne i racjonalizując wpędzam się w jeszcze większą panikę, że w ogóle się nad nimi zastanawiam. Poza tym nerwica jest przekorna i "odpowiada" czymś zgoła przeciwnym, więc takie racjonalizowanie kończy się najczęściej wybuchem paniki
Oh wiem jak się czujesz. Dobrze robisz te myśli niech płyną .one mimo że niechciane chcą zostać zaalceptowane.Także powiedz ok jesteście nerwicowe chochliki Ale ja zajmuje się soba i olewka. I nie racjonalizuj ja też tak robiłam I nic to nie daje bo irracjonalnego nie wytlumaczysz racjonalnie .Słuchaj ja na początku natrectw ryczalam ze znowu one są ze wrocily bo bałam się wkrętów no i się wkrecilsm z rana lęki itd teraz jest trochę lepiej ale i tak siedze w iluzji. Po prostu Wplyn na siebie tak ze w stanie normalnym tych myśli nie bylo do tego doszedł teraz lęk nerwica itd więc wiesz że one są od zaburzenia
A nie od wewn ja.Wiem jak ciężko w to uwierzyc bo wydaje się ze się z tego nie oswobodzi ale da sie.Każdy mózg jest w stanie się wyuczyc ja już kiedyś doszłam do takiego etapu ze mimo wszystko byla myśl to ja olewalam bo wiedziałam ze jak nie oleje to przedluzam swój zły stan i tracę radość życia i tak w to olewanie się wkrecilsm ze jak później naszła natretne mysl to olalam i po chwili zaponnialam co to bylo bp zginęła w tysiacavh innych mysli.olewaj mimo wszyztkp mózg się nauczy gwarantuje Ci.olewka jakieś zajecie Na siłę mimo niechęci I jedzoesz z odburzaniem

. Też nie mam chęci na nic nowe kosmetyki leżą A ja nie korzystam w domu syf a ja nie robię nic ale mimo niechęci musimy
Trzeba żyć jak odburzony i zaburzac swoje zaburzenie.I Ty wiesz ze myśli sa absurdalne A ja im zawierzylsm mimo ze się z nich śmiałam wiele razy ale źle się odburzylsm i mam .