Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
nervous
Zarejestrowany Użytkownik

22 czerwca 2016, o 22:00

jeszcze jedna głupia sprawa,

mam niedużą wade wzroku, mam okulary których nie lubię i staram się nie nosić, jednak od jakiegoś czasu nasiliły mi się objawy nerwicy lub DD i trochę pogorszył mi się wzrok. jednak kiedy noszę okulary, mam wrażenie odrealnienia jakiejś dziwnej wizji. to też nasza ukochana nerwica lub DD ?

ps. byłem u okulisty, zrobiłem nowe badania i nowe okulary- problemu to nie rozwiązało.

kuba
sloneczko92

23 czerwca 2016, o 11:57

Aha aha bo powiem sczerze ze sie wystraszylam bo pierwszy raz tak mialam...
Serena84

23 czerwca 2016, o 12:43

Witam. Czy przy nerwicy możliwy jest bol pachwiny i posladka?:/ Boli rowniez podbrzusze, taki bardziej dyskomfort i czasami kluję lewy jajnik. ide dzisiaj do lekarza i poproszę o skierowanie na usg. Często tak mam ze jak co boli to inne przestaje. I tak w kolko:/ jak tu nie dostać hipochondrii??? Jezeli to nie nerwica to pewnie cos powaznego..ech
Awatar użytkownika
martusia1979
Odburzony i pomocny użytkownik

23 czerwca 2016, o 17:14

Serena84 pisze:Witam. Czy przy nerwicy możliwy jest bol pachwiny i posladka?:/ Boli rowniez podbrzusze, taki bardziej dyskomfort i czasami kluję lewy jajnik. ide dzisiaj do lekarza i poproszę o skierowanie na usg. Często tak mam ze jak co boli to inne przestaje. I tak w kolko:/ jak tu nie dostać hipochondrii??? Jezeli to nie nerwica to pewnie cos powaznego..ech

temat rzeka ....dlatego najlepiej zanim (zgonimy cos na nerwice) zrobic sobie jakieś badania.Najlepiej ginekolog bo to podstawa skoro boli jajnik.
Jednak ja miałam takie same objawy jak ty leczyli mnie na kręgosłup(bo przeciez u nas teraz wszystko wina kregosłupa) 'niemoge ,a tak naprawdę wyszło ,że mam skrzywioną miednicę i przez to ponaciagały mi się mięsnie(dlatego ból w pachwnine, pośladku ( miesień gruszkowaty)i ciagło do jajnika bo za to odpowiada właśnie ta pachwina) u lekarza to będzie problem ze stawem lędzwiowo biodrowym ,a u rechabilitanta to skrzywiona miednica i z tond te objawy bólowe.Stres oczywiście tez się przyczynia bo spina te mięśnie.Zła postawa na co tez nie zwracamy uwagę. Zbyt długie siedzenie też spona ta okolicę i powoduje dolegliwości bólowe.Ja mam dostosowane ćwiczenia i to wszystko ;ok lekarz natomiast przepisze ci leki :buu: i tak to u nas działa. Nie zakładaj ,że to zaraz cos grożnego chciałam ci sprecyzować jak to wyglądało u mnie. Jak bedzie ze strony medycznej wszystko ok radzę zainwestować w ćwiczenia rozciągające 'smil
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
Awatar użytkownika
nerwula93

23 czerwca 2016, o 18:13

Serena84 pisze:Witam. Czy przy nerwicy możliwy jest bol pachwiny i posladka?:/ Boli rowniez podbrzusze, taki bardziej dyskomfort i czasami kluję lewy jajnik. ide dzisiaj do lekarza i poproszę o skierowanie na usg. Często tak mam ze jak co boli to inne przestaje. I tak w kolko:/ jak tu nie dostać hipochondrii??? Jezeli to nie nerwica to pewnie cos powaznego..ech
a może to po prostu bolesna owulacja?
ja tak miewam czasem wlasnie podczas owulacji, trwa to 1-2 dni
Serena84

23 czerwca 2016, o 19:41

Przy owulacji boli mnie bardziej. Mam problemy z ktegoslupem. Mama zauwazyla ze jak chodze to jedno biodro mam trochę niżej. Juto IDE na USG brzucha a za tydzień do ginekologa. Jak zwykle zakladam najgorsze.
kucyki46
Gość

23 czerwca 2016, o 19:51

No możesz sobie zakładać, a i tak wyjdzie dobrze :)
Awatar użytkownika
nerwula93

23 czerwca 2016, o 20:04

Serena84 pisze:Przy owulacji boli mnie bardziej. Mam problemy z ktegoslupem. Mama zauwazyla ze jak chodze to jedno biodro mam trochę niżej. Juto IDE na USG brzucha a za tydzień do
ginekologa. Jak zwykle zakladam najgorsze.
oj ale przy bólach owulacji albo menstruacji też bardzo czesto boli kręgosłup szczegolnie jak ktoś ma chory albo krzywą miednicę.
ale nic, idź na USG i przekonaj sie
Awatar użytkownika
martusia1979

23 czerwca 2016, o 20:34

Serena84 pisze:Przy owulacji boli mnie bardziej. Mam problemy z ktegoslupem. Mama zauwazyla ze jak chodze to jedno biodro mam trochę niżej. Juto IDE na USG brzucha a za tydzień do ginekologa. Jak zwykle zakladam najgorsze.
jak masz różnicę w biodrach to właśnie będziesz miała takie dolegliwości bo wtedy nic nie pracuje tak jak trzeba i napinaja sie własnie mieśnie to często też się bierze z przeciązenia jednej ze stron, możesz zrobić prosty test usiąść na podłodze i złącz nogi , a stopy odchyl w stronę głowy(aby był kont prosty) na pewno przy krzywym biodrze będziesz miała różnicę w długości obu nóg( jedna będzie dłuższa)...skorzystaj z fizjoterapeuty , który zajmuje sie nastawianiem ja byłam własnie ostatnio tylko wybierz kogoś kompetentnego, a nie jakiegoś partacza 'smil
Awatar użytkownika
schanis22

23 czerwca 2016, o 20:50

Serena84 , to na 100% nerwica miałam identyczne bóle , kompletnie mi przeszły , tylko nie wymyślaj chorób !
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Awatar użytkownika
dziwny123

23 czerwca 2016, o 21:24

Ja chyba ciągle będę miał wątpliwości do momentu, jeśli kiedyś będę miał finansowe możliwości zrobienia manometrii przełyku i TK przełyku lub klatki piersiowej.
Awatar użytkownika
zeniu87
Odważny i aktywny forumowicz

23 czerwca 2016, o 21:45

Ja nawet sobie rwe kulszows wmowilem udar mozgu i wiele innych pierdół ale to nie mam sie akurat czym chwalic
Awatar użytkownika
jacobsen

23 czerwca 2016, o 21:58

dziwny123 pisze:Ja chyba ciągle będę miał wątpliwości do momentu, jeśli kiedyś będę miał finansowe możliwości zrobienia manometrii przełyku i TK przełyku lub klatki piersiowej.
Dziwny.. Wydaje Ci się. Ja myślałam, że osiągnę spokój po: Mri głowy, klatki piersiowej, szyi, EMG, echo serca, próbie wysiłkowej, panelu badań reumatologicznych, teście na boreliozie, po badaniu płynu mózgowo-Rdz., usg szyi, brzucha, tętnicy udowej itd.
Ja te wszystkie badania miałam robione z czego mri głowy trzykrotnie. Co mi to dało? Nic. Co miało dać? Święty spokój, który osiągałam na sekundę.
Serena84

23 czerwca 2016, o 22:01

Martusia zrobilam ten test i nogi rowne, może to nie to. Mimo wszystko kregoslup wiem ze jest z krxywiony.Shanis mialas takie pojedyncze klocia jajnika? Zwlaszcza jak się ruszam. Pieczę mnie też czasami pęcherz. Ech sypie się juz. Jutro się okaze.
Awatar użytkownika
martusia1979

23 czerwca 2016, o 22:22

Serena84 pisze:Martusia zrobilam ten test i nogi rowne, może to nie to. Mimo wszystko kregoslup wiem ze jest z krxywiony.Shanis mialas takie pojedyncze klocia jajnika? Zwlaszcza jak się ruszam. Pieczę mnie też czasami pęcherz. Ech sypie się juz. Jutro się okaze.

tylko teraz pytanie czy dobrze to zrobiłaś.....widzisz niektórzy mieli tu podobnie albo tak samo , każdy coś podepnie pod siebie ;-) ja też miałam takie pojedyńcze kłucia to był ból przerywalny....nie martw się na pewno bedzie wszystko dobrze my po prostu nadajemy wszystkiemu zbyt duze znaczenie. :si
ODPOWIEDZ