Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Lexapro, Depralim, Servenon, Aciprex ( ESCITALOPRAM )
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Jestem już po dwóch dniach, jutro wracam do pracy, trochę się obawiam brać przed pracą ale skoro już dwa dni przeżyłem to chyba czas na trzeci, tylko nie wiem jak to będzie w pracy ;D trochę mam obawy, lecz psiakostkowo przerwać teraz
-
Od miesiąca jestem na Servenon ( 10mg ) biorę go na zaburzenia lękowe i ataki paniki i depresję. Od jakiegoś czasu jednego dnia jest ok mogę wyjść na miasto i nic się nie dzieję żadnego ataku paniki, a bywają dni kiedy w ciągu takiego wyjścia na miasto dostaje ich kilka i jestem ogólnie roztrzęsiona. Czy to normalne przy tego typu lekach. Po jakim czasie Servenon się wkręci jeżeli biorę drugi raz, bo słyszałam, że trwa t troszkę dłużej przy drugim podejściu?
-
Cześć, biorę escitalopram jakieś 9 Msc, 7msc brałem 10mg i było w miarę dobrze, stabilnie ale za namową lekarza zwiekszylem na 20 bo jeszcze nie było na 100%. I tak, zacząłem brać 20 i było ok, zero lęku i wogole, brałem tak 2 Msc i przeszkadzało mi pobudzenie po tym leku i wróciłem do dawki 10. Dwa tygodnie było ok, a teraz od tygodnia odczuwam taki lęk i tak mocne objawy jak bym kompleynie7nic nie brał. Lekarz mówi że za mała dawka i kazał wrócić do 20, ale przecież 10 mg kiedyś na mnie działało, dla czego nie działa teraz? Przestał działać czy wzrosła tolerancja bo byłem na dawce większej? Ponowne zwiększenie dawki pomoże czy zmienić raczej lek?
Per aspara ad astra
-
A brał ktoś może Asentre powiem tak mam zły okres jestem w rozsypce lekarz przepisał właśnie Asentre biorę ją 7 dni pierwsze 2 dni to jakbym dostał speeda wszystko mi się chciało kolejne dni to spokój ale od 2 dni to makabra jest ze mną napięcie nerwy lęk co jest czy ona wogole zadziała proszę o radę.
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Hej, siedem dni to jest bardzo króciutko. Leki potrzebują czasu, po 4-6 tygodniach można zobaczyć ich działanie, ale nie po tygodniu. W początkach wdrażania leku tak bywa, że samopoczucie może się pogarszać i objawy się nasilają. Uzbrój się w cierpliwośćPonidzie pisze: ↑22 listopada 2018, o 11:24A brał ktoś może Asentre powiem tak mam zły okres jestem w rozsypce lekarz przepisał właśnie Asentre biorę ją 7 dni pierwsze 2 dni to jakbym dostał speeda wszystko mi się chciało kolejne dni to spokój ale od 2 dni to makabra jest ze mną napięcie nerwy lęk co jest czy ona wogole zadziała proszę o radę.

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
Dziękuję Katarzynka myślałem że nikt już nie odpowie, jest ciężko ale będę starał się wytrwać.katarzynka pisze: ↑22 listopada 2018, o 15:38Hej, siedem dni to jest bardzo króciutko. Leki potrzebują czasu, po 4-6 tygodniach można zobaczyć ich działanie, ale nie po tygodniu. W początkach wdrażania leku tak bywa, że samopoczucie może się pogarszać i objawy się nasilają. Uzbrój się w cierpliwośćPonidzie pisze: ↑22 listopada 2018, o 11:24A brał ktoś może Asentre powiem tak mam zły okres jestem w rozsypce lekarz przepisał właśnie Asentre biorę ją 7 dni pierwsze 2 dni to jakbym dostał speeda wszystko mi się chciało kolejne dni to spokój ale od 2 dni to makabra jest ze mną napięcie nerwy lęk co jest czy ona wogole zadziała proszę o radę.![]()
- katarzynka
Powodzenia i pamiętaj, że czas działa na Twoją korzyść 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
-
Siema, wróciłem wedle zaleceń lekarza do lexapro dawki znowu 20 bo na 10 wróciły lęki. Wcześniej zredukowalem na 10 przez pobudzenie i minęły 2 tygodnie na dawce 20 i znowu wróciło takie pobudzenie z roztrzesieniem.. Jak po kilku kawach naraz, dd ogromne, cały się trzese 

Per aspara ad astra
-
Pobudzenie minęło, zaczął się 3 tydzień na 20mg esci i zwala, chyba złapałem zespół chronicznego zmęczenia, nogi wchodząc do tyłka, cały dziennik senny, zamiast standardowo do łóżka koło 23 to teraz 21, w pracy zamuła, senność, kawa nie pomagają, wiązać to z lekiem? Czy profil działania escitalopramu może powodować takie samopoczucie?
Per aspara ad astra
-
Tak, esci tak może działać. Ja po roku brania dostałam takiego stanu że chodziłam spać o 18, zmuszałam się żeby nie zasnąć ale to nic nie dawało, zasypiałam na siedząco. Wiecznie zmęczona, bez sił i chęci do zrobienia czegokolwiek.p.karnia1 pisze: ↑14 grudnia 2018, o 15:15Pobudzenie minęło, zaczął się 3 tydzień na 20mg esci i zwala, chyba złapałem zespół chronicznego zmęczenia, nogi wchodząc do tyłka, cały dziennik senny, zamiast standardowo do łóżka koło 23 to teraz 21, w pracy zamuła, senność, kawa nie pomagają, wiązać to z lekiem? Czy profil działania escitalopramu może powodować takie samopoczucie?
you infected my blood
-
Nic Ci się nie stanie. Nie ma interakcji, inny profil działania. A jeśli tylko hydroksyzyna na ciebie działa to śmiało się wspomagaj przez pierwsze dni. Escitalopram ma to do siebie że na początku brania bardzo pobudza ale to tylko skutki uboczne, szybko to mija. Mi fajny sen wrócił po tygodniu
Per aspara ad astra
-
Cześć,
biore esci już drugi miesiąc co jakiś czas mam nagły ból w okolicach serca. Czy to możliwe że po escitalopramie?
Biore dawke 10mg
biore esci już drugi miesiąc co jakiś czas mam nagły ból w okolicach serca. Czy to możliwe że po escitalopramie?
Biore dawke 10mg