Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Leki uspokajające bez recepty

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zbigniewcichyszelest
Zarejestrowany Użytkownik

30 września 2018, o 15:11

Witam. Czy może ktoś polecić coś ciekawego na uspokojenie, ale bez recepty? Miałem kiedyś przepisany alpragen, ale już się skończył, a nie mam czasu teraz iść po receptę. Za pare dni mam przemowienie na środku sali i chciałbym trochę zredukować poziom stresu przed.
Zamiast wierzyć nerwicy, uwierz w nerwicę :)
ImperfectM

30 września 2018, o 15:33

witam , ja stosuje validol , na mnie działa i pozwala mi się wyciszyć . Na receptę biorę hydroksyzyne ,ale ona działa na mnie bardzo usypiająco , potem jestem nieprzytomna. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Solkan36

30 września 2018, o 22:01

Mi pomagają o dziwo Halls strong w stanach napięcia. Jeżeli chodzi o typowo uspokajające to Validol - choć bardziej to placebo niż lek lub nervomix.
Polecam również kwiatostan i owoce glodu. Napar ładnie uspokaja serducho i nerwy. Najlepiej pić dwa razy dziennie i nie przesadzać z większą ilością razy bo spowalnia akcje serca.
Oczywiście na dzialanie suplementow bez recepty trzeba kilka dni poczekać.
Face Your Fear And Live Your Dream ;witajka
Zalękniona25

1 października 2018, o 09:29

Ja brałam Valused i był spoko, krople nasercowe pomagają bo zawierają walerianę i głóg. Ale najbardziej pomaga melisa - 3 razy dziennie parzona z dwóch torebek. Po kilku dniach systematycznego picia naprawdę uspokaja. Ale też jak czuję lęk zaczynam oddychać głęboko i myśleć tylko o oddechu. Technikę oddychania brałam z tego forum, opisała to koleżanka Halina (wielkie dzięki Halinka), podaję link:

kilka-technik-oddychania-t9122.html

Mnie takie oddychanie relaksuje.
Przede wszystkim kiedy czuję się niespokojna powtarzam sobie, że to tylko lęk a on nic mi nie zrobi. Zaczęło pomagać, bo zawsze myślałam że zwariuje przez to uczucie.
ODPOWIEDZ