Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

leki psychotropowe

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Anka.pl
Świeżak na forum

11 marca 2017, o 09:31

dzien dobry :) mam nerwice lekowa. bralam citalopram przez 2 lata. bardzo mi pomogl. nerwica daje o sobie znac
jak problem sie kumuluja I momo ze probuje sie nie przejmowac to I tak wolalabym sobie pomoc tabletka.
Czy mode znowu zaczac brac citalopram? jakie macie doswiadczenia? niewiem czy mozna pomownie zaczac brac ten sam lek.
Dziekuje za odp, Ania
Dominik.O
Zarejestrowany Użytkownik

11 marca 2017, o 09:40

Jak długo nie bierzesz już tego leku? Odstawiłaś go bez problemu?
"Pamiętaj,że mamy do czynienia jedynie z myślami a myśli mogą zostać zmienione.Gdy zmieniamy nasze myślenie,zmieniamy naszą rzeczywistość"
Anka.pl
Świeżak na forum

11 marca 2017, o 11:51

Juz nie biore okolo pol Roku. odstawilam bez problem. stopniowo odstawialam przez okolo 3 tyg.
Dominik.O
Zarejestrowany Użytkownik

11 marca 2017, o 12:03

Myślę,że możesz ponownie wziąć ten lek,ale też nie masz gwarancji,że Ci on pomoże tak jak za pierwszym razem.
Pamiętaj,że w leki antydepresyjne łatwo się " wchodzi ",ale nie zawsze łatwo się je odstawia i bardzo często objawy
nasilają się po ich odstawieniu.
"Pamiętaj,że mamy do czynienia jedynie z myślami a myśli mogą zostać zmienione.Gdy zmieniamy nasze myślenie,zmieniamy naszą rzeczywistość"
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

11 marca 2017, o 12:17

Anka.pl pisze:dzien dobry :) mam nerwice lekowa. bralam citalopram przez 2 lata. bardzo mi pomogl. nerwica daje o sobie znac
jak problem sie kumuluja I momo ze probuje sie nie przejmowac to I tak wolalabym sobie pomoc tabletka.
Czy mode znowu zaczac brac citalopram? jakie macie doswiadczenia? niewiem czy mozna pomownie zaczac brac ten sam lek.
Dziekuje za odp, Ania
Jeśli te leki ci pomogły wcześniej, to oznacza że organizm dobrze je przyswoil, jeśli bardzo źle się czujesz i chcesz znów je brać, to dlaczego nie, masz gwarancję że wcześniej było dobrze, więc może być też tak i teraz, leki z grupy ssri nie jest ciężko odstawić, no chyba że stosuje się je długo wtedy trzeba zachować ostrożność przy odstawianiu.
COCO JUMBO I DO PRZODU
Anka.pl
Świeżak na forum

11 marca 2017, o 13:40

dziekuje wam za odpowiedz. nie jestem tylko pewna
ile mozna brac takie leki zeby nie przeholowac.
Awatar użytkownika
Ardiano K-ce
Odważny i aktywny forumowicz

16 marca 2017, o 05:48

Ja bralem cital(Citalopram)i też mi pomóg,ale dostrzeglem to po czasie,przez moją niecierpliwosc ichec wyzdrowienia.Wrócić do leku?hmm.Na twoim miejsu popracowal bym nad rozwojem osobistym,a konkretnie nauczyl sie medytowac.Ja odstawile cital(Citalopram)i trittico stopniowo sam,bez konsultacj z lekarzem,bo wybacz,ale nerwica to nie wirus by wspierać sie chemia z zewnątrz w walce z wirusem z zewnątrz.Pij regularnie,dziurawiec i do spania melise.Jednak,ostatecznie wybor nalezy do ciebie,bo najwazniejsza jest odpowiedzialnosc.I pamietaj o vitaminach i diecie bo ma istotny wplyw na funkcjonowanie,calego twojego ciala w tym mózgu,ktory meczy sie najbardziej.Pozdrawiam ;witajka
Nie żyjesz chwilą obecną,to żyjesz w własnej głowie.Przeszłość i przyszłość istnieją,jedynie w twojej głowie.
wyjdź ze swojej głowy i zacznij żyć,bo sensem i prawdziwym celem życia,jest życie samo w sobie.
ODPOWIEDZ