Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Leczenie nerwicy magnezem?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
czarnula
Zarejestrowany Użytkownik

22 września 2017, o 20:02

Hej! ;witajka
Mam do Was pytanie, a mianowicie- czy trafiliście kiedyś na jakies artykuły odnośnie leczenia nerwicy/depresji magnezem? (Roztwór Delbeta czy jakoś tak). Picie miksturki lub kąpiele magnezowe :huh
Ma ktoś z Was takie doświadczenia? Zauważyliście poprawę po uzupełnieniu magnezu czy bierzecie suplementy magnezowe bo tak wszyscy radzą i nie widzicie poprawy? Może warto zagłębić się w taką metodę leczenia? Co myślicie?
Pozdrawiam :papa
Ostatnio zmieniony 22 września 2017, o 20:11 przez czarnula, łącznie zmieniany 1 raz.
zabner
Odważny i aktywny forumowicz

22 września 2017, o 20:04

Jeśli chodzi o mnie to moja lekarka zaleciła mi branie magnezu i jakaś tam lekka poprawa jest - mniej się spać chce i trochę kości mniej strzelają :DD
Vill0406
Odburzony i pomocny użytkownik

22 września 2017, o 20:09

Magnezem to możesz sobie uleczyć niedobór magnezu ...
oczywiście zalecane jest aby przyjmować magnez, bo przy silnym stresie się z niego wypłukujesz, ale nie licz na jego magiczne właściwości, i to że spowoduje że cudownie ozdrowiejesz :D
Gdyby to było takie proste to nie byłoby to forum zaburzeni.pl a magneziarze.pl :DD :DD :DD
Podsumowywując:
Suplementy - TAK, najlepiej sprawdzone na stronie GIS'u, bo jednak magnez jest wypłukiwany przez nas przy nerwach, ale to jest bardziej zapobiegawczo niż "leczniczo"
Życzę szybkiego odburzenia :DD
Victor
Administrator

22 września 2017, o 21:51

Jak wyżej. Zadaj sobie logiczne pytanie ;p Jeśli zaburzenie spowodowane jest niedoborem magnezu okey - branie magnezu pomoże, jeśli "syfem" w głowie i/lub życiu, to jak magnez miałby to zmienić? ;p
Może być jednak niezłym wsparciem bo niektóre objawy mogą być powodowane przez niedostatki magnezu z uwagi na trwające zaburzenie, z uwagi na stres.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Iwona29
Dyżurny na forum Odważny VIP

22 września 2017, o 22:06

Nie wierzę ze wyleczy ale pomoże w braku.
Ja mam duzo skurczy na ciele i zapewne jak zaczne stosowac regularnie i po 2 dziennie tabletki to chociaz one ustaną.
Moze moja nerwowość mi zmaleje.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

22 września 2017, o 22:51

Warto suplementowac magnez. I nie tylko magnez, zwlaszcza w czasie kiedy masz w życiu sporo stresów. Ale to jest jedynie wsparcie organizmu, mózgu, a nie lek na zaburzona psychikę :)
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Awatar użytkownika
koziolek123

22 września 2017, o 23:01

Zmaleją skórcze jesli są spwodowane niedoborem magnezu :DD a jeśli spowodowane Zaburzoną psychą :))
to szybciej sraczki dostaniesz od niego niż cie wyburzysz :DD :DD :DD :DD :pp :pp :pp :hehe: :hehe: :hehe:
Na zaburzoną psyche na ogoł trzeba wszystkie inreakcje na sytuacje miedzyludzkie zmienić .Suplemety diety są fajne w sensie żemożesz fizycznie czu się lepiej ale to kropla w morzu .
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s
Odburzony Wolontariusz Forum

23 września 2017, o 02:07

Wiesz co... Stres to jedno z tym się zmagasz skutkiem nerwica... Cokolwiek powodem by nie było. Niedobór magnezu to skutek nerwicy warto go suplementowac. Na pewno nie w postaci tabletki musującej. :) popytaj w aptece o przyswajalnym magnezie. Tylko miej na uwadze że to cudowne uzdrowienie po magnezie nie będzie.
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
Halina
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

23 września 2017, o 02:15

probowalam i doswiadczylam na wlasnej dupie:
300 mg cytrynianu gowno daje, szkoda kasy
900 mg magnezu przyswajalnego daje pozytywne skutki
Szkoda kasy na marketowe magnezy, na farmaceutyczne magnezy za 6.99 zlotych. Nalezy zainwestowac w cos porzadniejszego.
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
Awatar użytkownika
koziolek123

23 września 2017, o 02:36

Ja sie kiedyś też suplementowałem magnezem jadłem w dużych ilościach ,w skótek czego gdy pojawiałem się w oklolicach liczników na wode wszystkie wskazówki stawały :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: A nerwica jak była tak jest dalej :roll: :DD
Awatar użytkownika
Adas94

23 września 2017, o 04:28

Halina pisze:
Szkoda kasy na marketowe magnezy, na farmaceutyczne magnezy za 6.99 zlotych. Nalezy zainwestowac w cos porzadniejszego.
A jaki magnez masz na myśli mówiąc coś porządniejszego?? Jaki bierzesz?? Ja aktualnie biore dwie tabletki na dzień Slow-mag B6. Nie wiem czy są dobre czy słabe.
Awatar użytkownika
Nipo
Dyżurny na forum Odważny VIP

23 września 2017, o 13:11

Adas94 pisze:
23 września 2017, o 04:28
Halina pisze:
A jaki magnez masz na myśli mówiąc coś porządniejszego?? Jaki bierzesz?? Ja aktualnie biore dwie tabletki na dzień Slow-mag B6. Nie wiem czy są dobre czy słabe.
Ja biorę dopel hertz forte 400mg magnezu,polecam
Awatar użytkownika
Erni_k

23 września 2017, o 14:05

pestki z dyni ! potas i magnez w jednym do tego naturalne ;ok
SCF

23 września 2017, o 14:40

Ludzie ogarnijcie się !
Jakie leczenie magnezem ?
To może od razu zróbmy siatkę wyłapującą objawy nerwicowe i sprzedawajmy ludziom z nerwicą.
Awatar użytkownika
Adas94

23 września 2017, o 14:59

SCF pisze:
23 września 2017, o 14:40
Ludzie ogarnijcie się !
Jakie leczenie magnezem ?
To może od razu zróbmy siatkę wyłapującą objawy nerwicowe i sprzedawajmy ludziom z nerwicą.
To oczywiste, że nie wyleczysz nerwicy magnezem. Cała nerwica leży w głowie i tylko tam. Ale magnez wspomaga. Ja osobiście czuje się lepiej kiedy go biore. Ogólnie magnez się powinno brać kiedy ktoś ma stresogenny tryb życia czy kiedy pije dużo kawy która go wypłukuje ;)
ODPOWIEDZ