Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Leczenie helicobacter

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Olix
Zarejestrowany Użytkownik

12 września 2023, o 13:41

Czy jest tu ktoś, kto przeleczył helicobacter? Jestem po badaniach i gastroskopie przeszłam wzorowo. Boje sie za to leczenia o którym naczytałam sie dużo złego... Że wyniszcza, ludzie wymiotują, mdleją, nie jedzą... W skutjach ubicznych nawet niewydolność wątroby...A ja i tak jestem chuda jak nitka 😅

Mam Metronidazol i Teracyclinum. Oprocz tego osłonowe, probiotyki i lek z bizmutem. Może ktośnie pocieszy... Bo już nie wiem czy to brać... Mam helico i gastropatię rumieniowo-wysiękową.
Zanetakk

12 września 2023, o 14:49

Miałam helicobacter, ogólnie po antybiotykach nie czułam się źle, natomiast jedna seria antybiotykoterapii nie przyniosła skutków, dopiero druga pomogła, natomiast z tego co mi wiadome to wraca…
Oczywiście byłam osłabiona, infekcje itp
Wątroba w porządku :)
poszukiwana83
Nowy Użytkownik

29 września 2023, o 10:03

Hej, ja mam HP, ale potem zachorowalam na borelioze i wzielam 17 dni amoksycyliny. Ma w spektrum rowniez HP. Caly czas jadlam tez drozdzaki saccharomyces boulardii , ktore zjadaja HP, a teraz po kuracji antybiotykiem dodalam kapsulki z olejkiem oregano, kapsulkowany czosnek oraz wciaz drozdzaki. Zamierzam powtorzyc badanie oddechowe na HP i licze, ze zniknal, a jak nie to bede wciaz probowala naturalnych metod znim siegne po antybiotyki znowu. A ta Twoja terapia ile dni trwa? DO 14tu jeszcze moze przezyje kolejny antybiotyk, ale dluzej to chyba nie.
Nosiema

1 października 2023, o 22:06

Wyleczyłem HP jedną serią antybiotyków (dwa naraz) + dieta ( jedzenie głównie na parze) + piłem olej z rokitnika. Zero skutków ubocznych.
HP nigdy nie powrócił.
Mój ojciec wyleczył HP dopiero za 4 serią antybiotyków.
Jak nie odpisuję na posta to wyślij prywatną wiadomość. Powiadomienia mi tu o postach nie działają :roll:
Awatar użytkownika
Lucky93

1 października 2023, o 22:31

Ja jeszcze nie wyleczyłem, ale mogę Cię pocieszyć, że mam przewlekłe zapalenie żołądka spowodowane hp xD Może to Cię podtrzyma na duchu, że nie jesteś sama :D Próbowałem antybiotyków i tych leków z grupy inhibitorów pompy protonowej, ale niestety jeśli chodzi o mnie gorzej się po tym czułem i po 3 dniach odstawiłem, bo mnie ciągnęło na wymioty i w sumie do tej pory jeszcze czuję czasami gule w gardle spowodowaną refluksem xD Wolę to niż wymioty i brak apetytu po antybiotykach, bo wtedy czułem się fatalnie, a jeszcze do tego jak się nakręciłem i nerwica się nasiliła to hoho
Nosiema

6 października 2023, o 22:37

Lucky93 pisze:
1 października 2023, o 22:31
Ja jeszcze nie wyleczyłem, ale mogę Cię pocieszyć, że mam przewlekłe zapalenie żołądka spowodowane hp xD Może to Cię podtrzyma na duchu, że nie jesteś sama :D Próbowałem antybiotyków i tych leków z grupy inhibitorów pompy protonowej, ale niestety jeśli chodzi o mnie gorzej się po tym czułem i po 3 dniach odstawiłem, bo mnie ciągnęło na wymioty i w sumie do tej pory jeszcze czuję czasami gule w gardle spowodowaną refluksem xD Wolę to niż wymioty i brak apetytu po antybiotykach, bo wtedy czułem się fatalnie, a jeszcze do tego jak się nakręciłem i nerwica się nasiliła to hoho
Też sie gorzej czułem po ipp - pomogło zmniejszenie dawki leku.
Zapalenie przewlekłe musisz leczyć bo może doprowadzić do stanow przednowotworowych po wielu latach stanu zapalnego.
Jak nie odpisuję na posta to wyślij prywatną wiadomość. Powiadomienia mi tu o postach nie działają :roll:
Olix

16 października 2023, o 10:37

Ja chyba w koncu zacznę brać te leki, bo po pewnym czasie spokoju, żoładek znowu pobolewa 🤦 Przeraża mnie ilość tych antybiotyków...
Olix

20 października 2023, o 12:08

poszukiwana83 pisze:
29 września 2023, o 10:03
Hej, ja mam HP, ale potem zachorowalam na borelioze i wzielam 17 dni amoksycyliny. Ma w spektrum rowniez HP. Caly czas jadlam tez drozdzaki saccharomyces boulardii , ktore zjadaja HP, a teraz po kuracji antybiotykiem dodalam kapsulki z olejkiem oregano, kapsulkowany czosnek oraz wciaz drozdzaki. Zamierzam powtorzyc badanie oddechowe na HP i licze, ze zniknal, a jak nie to bede wciaz probowala naturalnych metod znim siegne po antybiotyki znowu. A ta Twoja terapia ile dni trwa? DO 14tu jeszcze moze przezyje kolejny antybiotyk, ale dluzej to chyba nie.
Moja terapia 14 dni, ale ja mam dwa antybiotyki na raz plus bizmut, bo gastro mowi, że jeden antybiotyk nie zadziała. Daj znać, czy Ci ta amoksycylina pomogła... Ja ciagle nie zaczełam.
Olix

20 października 2023, o 12:09

Nosiema pisze:
1 października 2023, o 22:06
Wyleczyłem HP jedną serią antybiotyków (dwa naraz) + dieta ( jedzenie głównie na parze) + piłem olej z rokitnika. Zero skutków ubocznych.
HP nigdy nie powrócił.
Mój ojciec wyleczył HP dopiero za 4 serią antybiotyków.
A możesz napisać jakie antybiotyki braleś? Ja mam Metronidazol i Tetracyclinum plus lek z bizmutem, osłonowe i ipp.
ODPOWIEDZ