Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Kosmetyki na atopowe zapalenie skóry

Pogaduchy, w dwóch słowach - DOWOLNY TEMAT:)
ODPOWIEDZ
Rominna
Zarejestrowany Użytkownik

18 czerwca 2024, o 13:48

Czy ktoś tutaj męczy się z azs? Jkaie kosmetyki Wam najbardziej pomogły?
Pozytywny_gość
Nowy Użytkownik

18 czerwca 2024, o 13:57

Hej,

Dużo zależy od stanu twojej skóry, ale napiszę co u mnie działa. Musisz bardzo dużo nawilżać twoją skórę, więc balsam to tak naprawdę konieczność, najlepiej kilka razy dziennie gdy skóra jest sucha - ja stosuje emotopic balsam nawilżająco natłuszczający, cerave lub cetapil. Jeżeli twoja skóra jest w bardzo złym stanie (tzn rozdrapana) to polecam bardzo tłuste maści - np balsam z nagietka (można kupić w internecie lub sklepie zielarskim) lub maści robione wypisane przez lekarza. Do leczenia miejscowych zmian warto używać maści sterydowych na receptę u mnie rezultat zdaję edelan. Pamiętaj o odpowiednich kosmetykach podczas prysznica, tutaj polecam emolienty i emulsje. Jeżeli masz więcęj pytań, to śmiało pytaj. Od dziecka choruję na tą okropną chorobę
zelie
Zarejestrowany Użytkownik

18 czerwca 2024, o 14:30

Seria kosmetyków na atopowe zapalenie skóry Atopicin polecam! Są tańsze i równie skuteczne - moja siostra lekarka porównywała składy i niczym nie różnią się od tych za kilka stówek. Ze swojej strony polecam kurację lipidową.
W sieci w dobrej cenie dostaniesz całe zestawy https://atopicin.pl/produkt/zestaw-do-ciala/
Dodatkowo maść z witaminą A, oraz zwracanie uwagi na detergenty do prania - odkąd używam tych płynów dla niemowląt Lovela problem znacznie się zmniejszył.
ODPOWIEDZ