Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ciężkie dni

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Natalia_E
Zarejestrowany Użytkownik

4 grudnia 2019, o 12:09

Witam
Mam problem... Zaczęłam brać escitalopram actavis, pierwszy tydzień po pół tabletki, i w kolejnym cała raz dziennie... mam dziwne skutki uboczne. Od kilku dni bolą mnie nogi i lędźwia oraz mam nudności. Czy według was ból nóg może wystąpić przy tych tabletkach? Dodam, że odkąd mam nerwicę lękową od dwoch miesięcy większość czasu leżę w łóżku...Proszę o odpowiedź, bo juz nie daje rady;((((
Notfound
Odważny i aktywny forumowicz

8 grudnia 2019, o 17:59

Escitalopram jest stosunkowo dobrze tolerowany przez organim, sam go stosowalrm niestety mi nie pomogl w moich zaburzeniach, chociaz nie stosowalrm go dlugo. Co do skutkow ubocznych, watpie aby to leki powodowaly,zawsze mozesz o tym porozmawiac ze swoim lekarzem.
Awatar użytkownika
Maciej Bizoń
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

8 grudnia 2019, o 18:04

Cześć Nata . Lista skutków ubocznych Antydepresantów jest długa ..ulotki lepiej nie czytać ale najważniejsze że na każdego człowieka działają inaczej . Jak dla mnie możliwe jest ze to od tabletek ale nawet jeśli to powinno odpuścić po pewnym czasie ( kilka tygodni) aż organizm się nie nasyci specyfikiem. Przeważnie z takimi lekami w początkowej fazie przepisuje się jakieś uspokajacze doraźnie . A Powiedz mi dlaczego juz 2 miesiące leżysz w łóżku ? Brak sił czy raczej chęci ?
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." - :DD - ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
Natalia_E

8 grudnia 2019, o 22:38

Brak chęci i sił... od momentu gdy straciłam prace...bardzo to zaczęłam przeżywać... Przyzwyczailam sie do łóżka i do spędzania w nim większość czasu do tego stopnia, że mam derealizacje...to mnie przerazilo i nie mam ochoty wychodzic z domu i widzieć wszystko jak przez sen.
Natalia_E

8 grudnia 2019, o 22:39

Zastanawia mnie, czy to od tego, że nie mam aktywności fizycznej ten ból nóg i lędźwi...
Krzychu
Odburzony i pomocny użytkownik

9 grudnia 2019, o 17:52

Natalia_E pisze:
8 grudnia 2019, o 22:38
Brak chęci i sił... od momentu gdy straciłam prace...bardzo to zaczęłam przeżywać... Przyzwyczailam sie do łóżka i do spędzania w nim większość czasu do tego stopnia, że mam derealizacje...to mnie przerazilo i nie mam ochoty wychodzic z domu i widzieć wszystko jak przez sen.
A bóle nasilają Ci się przy jakimś ruchu czy coś takiego? Bo lędźwia i nogi to tak brzmi trochę kregosłupowo. Derealka jest nieprzyjemna (mało powiedziane) ale może spróbuj chociaż trochę się poruszać na poczatku po domu. Jak myślisz co się wtedy stanie?
Awatar użytkownika
Maciej Bizoń
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

9 grudnia 2019, o 17:57

Nata ...musisz się ruszać i robić swoje ..praca się znajdzie i to napewno lepsza niż ta co była a leżenie w łóżku to najgorsze co można robić ja jak mam grypę i poleże 3 dni to mnie wszystko boli bo człowiek jest genetycznie przystosowany do ruchu ...kiedyś nasi przodkowie ciągle byli w ruchu i gonili za jedzeniem lub uciekali jako jedzenie 😅 ale ruch to podstawa . Nie zamykaj się w 4 ścianach bo DD w ten sposób ci nie przejdzie ....małymi krokami i do przodu 😉 pozdr
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." - :DD - ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
Natalia_E

10 grudnia 2019, o 00:17

W sumie, racja... 😊
Warto jednak się przełamać i wkońcu wyjść z domu na spacer... chociaż to trudne, bo próbuje... Ale ta derealizacja mnie przeraża...
Natalia_E

10 grudnia 2019, o 00:18

W sumie gdy leżę to boli mnie kręgosłup i nogi...A jak chodzę to zbyt tego nie czuje...
gusiaczek

10 grudnia 2019, o 12:54

Może to bóle przed miesiączka czy raczej nie?
Natalia_E

10 grudnia 2019, o 23:47

Nie, ja ogólnie jestem po problemach z miesiączka. Miałam plamienia 40 dni, lekarze nie wiedzieli co sie dzieje. I miałam zabieg łyżeczkowania. Pojutrze jadę po wyniki. I na omówienie ich. Niby nic poważnego mówiła pielęgniarka przez telefon.
Victor
Administrator

10 grudnia 2019, o 23:51

Jeśli chodzi o te bóle to stawiałbym bardziej na leżenie z tyłkiem :D Jak się trochę w łóżku poleguje, pewnie do tego w jakiejś pozycji w ciągu dnia to i kręgosłup może zacząć w lędźwiach boleć, a to promieniować na nogi.
Jedyny sprawdzian konkretny to będzie większy ruch, na początku choćby minimalny choćby w pewnym sensie wymuszony. Wiem oczywiście, że derealizacja jest kiepawa bardzo ale im bardziej zaczynamy z nią robić cokolwiek, tym większe oswojenie się pojawia.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Natalia_E

11 grudnia 2019, o 15:36

W sumie racja, byłam się przejść krótko bo pół godziny, ale nie czułam bólu, troszkę kręgosłup. I w sumie lepiej mi było. Ale ta derelka...masakra. Dzięki, Victor...
ODPOWIEDZ