Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Jakie leki dorazne na ataki paniki i stany depresyjne ?
- moniamona1
- Zarejestrowany Użytkownik
Witajcie,mam stwierdzona nerwice lekowo - depresyjna,obecnie biore chloroprotixen 3 x 1 ale tabletki sa za slabe..powiedzcie mi jakie bierzecie leki dorazne jak dopada was nagle stan paniki ,lęku czy silne stany depresyjne polaczone z natretnymi myslami ? Co dziala na Was szybko ? Bo z tego co wiem,antydepresanty rozkrecaja sie dopiero po 2 tyg lub dluzej ..ja lekarza mam dopiero w srode..i boje sie tez ,ze nasila mi sie objawy po lekach ktore mi przepisze bo bedzie mi dobieral..dlatego chcialabym cos doraznie w razie czego..hydroksyzyna mi troszke pomaga ale uwazam ,ze jest za slaba .
- nigra88
Heh, lekarz Ci pewnie da coś co działa. HYdroksyzyna nnaogół nie działa jakoś super mocno uspokajająco choć niektórym pomaga. Ja "lubię" xanax, dobrze działa clonazepam i oxazepam. Także o. jest wiele możliwości 

"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
- moniamona1
Dziekuje za odpowiedz..wiem,ze hydroksyzyna jest slaba..xanax to lek uzalezniajacy ?
- moniamona1
Ok,rozumiem ale ja bym chciala miec jakies tabletki dorazne caly czas w zanadrzu ..a nie tylko brac przez miesiac
- nigra88
No to te same. Jak się je doraźnie bierze to dają radę. Nie powinnaś się uzależnić jak raz na dwa tyg. Weźmiesz xanax. Z tego co wiem to dużo ludzi tak robi. Raczej nie ma nic iinnego co by było skuteczne bardziej niż hydro i zioła w tabletkach 

"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
-
- Gość
Przede wszystkim powinnaś odnaleźć przyczynę lęku i spróbować ją zaakceptować,a nie ratować się lekami do końca życia.
Chlorprothixen po czasie zaczyna mocniej działać.
Chlorprothixen po czasie zaczyna mocniej działać.
- moniamona1
Witajcie..mam do Was pytanie aktualnie biore chlorprothixen 3 razy dziennie i 2 razy dziennie chydroksyzyne 25 mg w zwiazku z tym mam pytanie jaki jest odpowiednik chydroksyzyny ? bo genialnie mnie teraz wyciszyla ,chloropthixen tak nie dziala..z tym ,ze dzisiaj wzielam juz 2 tabletki chloropthixenu i 2 tabletki hydroksyzyny ale czuje sie super..czyli nie jest ze mna jeszcze tak zle i jakis slaby antydepresant da rade ?
- moniamona1
Przepraszam..moze zle sie wyrazilam,chodzilo mi o lek dzialajacy podobnie tylko silniej jak hydroksyzyna ..ale wiadomo na kazdego dziala co innego.
- moniamona1
sama hydroksyzyna mnie nie uspokaja..uspokoila mnie dopiero (poczulam sie bardzo wyluzowana) jak wzielam 2 tabletki chloroprothixenu i 2 tabletki hydorksyzyny w dawce 25 mg oczywiscie nie wzielam wszystkich tabletek naraz...mam stwierdzone zaburzenia lekowo - depresyjne takze sama hydorksyzyna nie pomoze bo musze leczyc zaburzenia..jutro mam wizyte u psychiatry ..ciekawa jestem co mi zapisze 

-
- Administrator
W sumie nigra wyżej pisała o tym tobie.
Natomiast hydroksyzyna to jest lek, który nie uzaleznia w takim stopniu jak benzodiazepiny każdego rodzaju.
Dlatego hydro dostałaś a benzodiazepine także dostaniesz ale pod warunkiem doraxnego korzystania albo krótkotrwałego.
Jesli już to na trwałe to ci zapisze antydepresant.
Nie bardzo rozumiem monia czego ty własciwie szukasz
Bo jeśli myslisz, ze jest uspokajacz, który bierzesz ciagle i działa antylekowo mocno i nie jest to antydepresant to od razu ci mówię, ze taki lek nie istnieje 
Bo hydroksyzyna jest taka ale zwykle jest za słaba, a benzodiazepiny przeciwlękowe nie są to leki na dłuższy czas.
Natomiast hydroksyzyna to jest lek, który nie uzaleznia w takim stopniu jak benzodiazepiny każdego rodzaju.
Dlatego hydro dostałaś a benzodiazepine także dostaniesz ale pod warunkiem doraxnego korzystania albo krótkotrwałego.
Jesli już to na trwałe to ci zapisze antydepresant.
Nie bardzo rozumiem monia czego ty własciwie szukasz

Bo hydroksyzyna jest taka ale zwykle jest za słaba, a benzodiazepiny przeciwlękowe nie są to leki na dłuższy czas.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- moniamona1
chodzilo mi o antydepresant ktory wycisza jak hydroksyzyna tylko silniej