Praktycznie nie piję kawy, a alkohol sporadycznie. Ale ja lubię piwo i chcę je pić cześciejNerwowy pisze: ↑4 września 2019, o 09:45A spróbuj rzucić na jakiś czas całkowicie picie alkoholu i kawy. To może podnosić Ci niepokój.Nerwyzestali pisze: ↑31 sierpnia 2019, o 07:00Wiadomo, że nie mogę mieszać ale pytanie po jakim czasie od zażycia hydro mogę się napić.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
HYDROKSYZYNA
-
- Zarejestrowany Użytkownik
- Nerwowy
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Rozumiem ten ból. Sam lubiłem wypić wieczorem 1-2 browca, ale warto zastanowić się czy przez to nie wypłukujesz sobie więcej minerałów i to nakręca Ci napięcie i natłok myśli. Masz stres związany z zaburzeniem, a do tego alkohol. Warto to przetestować.Nerwyzestali pisze: ↑4 września 2019, o 09:55Praktycznie nie piję kawy, a alkohol sporadycznie. Ale ja lubię piwo i chcę je pić cześciejNerwowy pisze: ↑4 września 2019, o 09:45A spróbuj rzucić na jakiś czas całkowicie picie alkoholu i kawy. To może podnosić Ci niepokój.Nerwyzestali pisze: ↑31 sierpnia 2019, o 07:00
Wiadomo, że nie mogę mieszać ale pytanie po jakim czasie od zażycia hydro mogę się napić.
Bierzesz jakieś witaminy? Poproś rodzinnego o jakiś kompleks witamin B na receptę i kup w aptece jakiś magnez z B6.
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
-
Nie wypłukuję sobie takimi ilościami nic, a wręcz dostarczam. Piwo relaksuje, a witaminy w proszku po prostu nie działają, więc nie ma sensu kupować. Trzeba jeść owoce i warzywa.Nerwowy pisze: ↑4 września 2019, o 09:59Rozumiem ten ból. Sam lubiłem wypić wieczorem 1-2 browca, ale warto zastanowić się czy przez to nie wypłukujesz sobie więcej minerałów i to nakręca Ci napięcie i natłok myśli. Masz stres związany z zaburzeniem, a do tego alkohol. Warto to przetestować.Nerwyzestali pisze: ↑4 września 2019, o 09:55Praktycznie nie piję kawy, a alkohol sporadycznie. Ale ja lubię piwo i chcę je pić cześciej
Bierzesz jakieś witaminy? Poproś rodzinnego o jakiś kompleks witamin B na receptę i kup w aptece jakiś magnez z B6.
-
Cześć.
Obudziłem się w nocy z mdłościami i atakiem paniki. Dostałem kiedyś doraźnie hydroksyzyne 10mg na te sytuację leków i ataków w nocy, jednak boje sie wziąć tego tego leku.. a najbardziej że mi 'zaszkodzi' i będę wymiotować po nim... Boi się ktoś również i udało mu sie spróbować i wszystko było ok? Doradzicie czy warto spróbować i czy może byc gorzej? Myślałem żeby na start jak już te 10mg na pol przeciąć.. jednak strach jest tak mocny ze sie boje wziąć tabletkę
Obudziłem się w nocy z mdłościami i atakiem paniki. Dostałem kiedyś doraźnie hydroksyzyne 10mg na te sytuację leków i ataków w nocy, jednak boje sie wziąć tego tego leku.. a najbardziej że mi 'zaszkodzi' i będę wymiotować po nim... Boi się ktoś również i udało mu sie spróbować i wszystko było ok? Doradzicie czy warto spróbować i czy może byc gorzej? Myślałem żeby na start jak już te 10mg na pol przeciąć.. jednak strach jest tak mocny ze sie boje wziąć tabletkę
-
Jak to usłyszałem u jednego z lekarzy - 10mg to nawet do wątroby nie doleci, więc myślę że nie masz czego się bać
Już większą dawkę dzieci dostają.

-
Tez sie kiedys balem okropnie wziac hydro. To bezpieczny lek i 10 to naprawde malo. Co prawda ze strachu pierwszy raz wzialem wlasnie okolo 5 mg, nastepnym razem 10, potem 15, teraz jak potrzebuje to biore 25
-
Można normalne tabletkę na pol nożem przeciąć? I jakie odczucia mogą być po tej pol tabletki? Bo najbardziej sie boje ze mogę nie mieć siły do życia, a chce sie pozbyć ataku paniki czy też strachuNerwyzestali pisze: ↑12 kwietnia 2020, o 19:18Tez sie kiedys balem okropnie wziac hydro. To bezpieczny lek i 10 to naprawde malo. Co prawda ze strachu pierwszy raz wzialem wlasnie okolo 5 mg, nastepnym razem 10, potem 15, teraz jak potrzebuje to biore 25
-
Hydro jest w porządku. Największy jej plus to to, że nie uzależnia. Bałem się brać benzodiazepin i ich nie wziąłem nigdy. A hydro nie jest zbyt silna, ale też zbyt słaba. Każdy reaguje inaczej, ja się czuje po niej trochę przymulony, ale lęk schodzi i można cokolwiek robić. Gdy mam problemy ze snem biorę 5-8 ml w syropie i śpię bardzo dobrze. Niestety kolejnego dnia jest charakterystyczne przymulenie, do którego się przyzwyczaiłem i mi nie przeszkadza, na pewno lepsze niż nieprzespana noc i wzmożone lęki. Biorę doraźnie gdy mam duże lęki, lub nie mogę spać. Hydro można podawać nawet dzieciom więc nie jest jakoś strasznie silna. Nie powinno być gorzej, choć każdy indywidualnie reaguje na lek.matthew23 pisze: ↑12 kwietnia 2020, o 04:41Cześć.
-
Jako, że mam lęk przed wymiotowaniem i tego typu rzeczami to, tego się najbardziej boję... Jak zdarzy się taki atak to raczej wezmę i się przekonam :/poszukujacysensu pisze: ↑13 kwietnia 2020, o 16:48Hydro jest w porządku. Największy jej plus to to, że nie uzależnia. Bałem się brać benzodiazepin i ich nie wziąłem nigdy. A hydro nie jest zbyt silna, ale też zbyt słaba. Każdy reaguje inaczej, ja się czuje po niej trochę przymulony, ale lęk schodzi i można cokolwiek robić. Gdy mam problemy ze snem biorę 5-8 ml w syropie i śpię bardzo dobrze. Niestety kolejnego dnia jest charakterystyczne przymulenie, do którego się przyzwyczaiłem i mi nie przeszkadza, na pewno lepsze niż nieprzespana noc i wzmożone lęki. Biorę doraźnie gdy mam duże lęki, lub nie mogę spać. Hydro można podawać nawet dzieciom więc nie jest jakoś strasznie silna. Nie powinno być gorzej, choć każdy indywidualnie reaguje na lek.matthew23 pisze: ↑12 kwietnia 2020, o 04:41Cześć.
-
No można przeciąć, przeciez ludzie różne leki biorą po pół tabletki. Będziesz miał połowę dawki po prostu. Prawdopodobnie nic nie poczujesz. Hydro to nie jest jakieś benzo. Jak ja biorę benzo to wydaje mi się, że mnie wycisza i uspokaja lekko, zmniejsza napięcie ale dzieje się to w ciągu około godziny powoli, nie ma tak że bum i czujesz ewidentny efekt.matthew23 pisze: ↑13 kwietnia 2020, o 16:27Można normalne tabletkę na pol nożem przeciąć? I jakie odczucia mogą być po tej pol tabletki? Bo najbardziej sie boje ze mogę nie mieć siły do życia, a chce sie pozbyć ataku paniki czy też strachuNerwyzestali pisze: ↑12 kwietnia 2020, o 19:18Tez sie kiedys balem okropnie wziac hydro. To bezpieczny lek i 10 to naprawde malo. Co prawda ze strachu pierwszy raz wzialem wlasnie okolo 5 mg, nastepnym razem 10, potem 15, teraz jak potrzebuje to biore 25
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Mnie tez uspokaja troche, zmniejsza liczbe mysli...Troche jakbym dostal mlotkiem przez glowe 

-
Dostałam hydroksyzynkę nie raz w zastrzyku (karetka do domu, bądź na SORze). Pamiętam jak za pierwszym razem dostałam zastrzyk 50mg
Spokojna byłam, ale... spałam jak kamień. Skutków ubocznych brak. A tak to potem już 20mg. Wykupiłam sobie 10mg tak żeby mieć.
A ja mam pytanie: łączył ktoś z Was hydroksyzynę z propranololem?
Niedługo mam dość stresujące wydarzenie i myslę, czy nie łyknąć i tego, i tego
A ja mam pytanie: łączył ktoś z Was hydroksyzynę z propranololem?

Niedługo mam dość stresujące wydarzenie i myslę, czy nie łyknąć i tego, i tego

-
Ostatnio dostałem od lekarza hydroksyzyne. Powiedziałem lekarzowi, żeby przepisał mi coś słabszego niż alprazolam. Wziąłem pierwszą tabletkę 25mg i zaczęło mi się chcieć spać. Po alprazolamie nie mam takich efektów. Czy z czasem brania hydro zmniejszy się efekt takiej senności? Czy będzie działała więcej przeciwlekowo?
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Działanie przeciwlekowe napewno bedzie sie utrzymywac, tj w ulotce, stosowanie objawowo..
- WillBeBetter
Po jakim czasie zaczynaliście odczuwać działanie hydroksyzyny od wzięcia tabletki?