Jeżeli ktoś chce dołączyć do gry bo jest na forum kilku chętnych i im więcej będzie tym osób tym lepiej, będziemy mogli rywalizować 1 na 1 czy łączyć się w drużyny.

Do gry potrzebujemy gry Worms Armageddon(wow) którą można pobrać z tej strony po wcześniejszym zarejestrowaniu się, www.darkwarez.pl -> rejestracja -> zakładka "Gry" -> po prawej stronie lekko u góry wpisujemy w okienko "Worms Armageddon" lub wciskamy u góry Opcje "szukaj" wpisujemy Worms Armageddon, wychodzą nam tematy związane z tym co wpisaliśmy w wyszukiwarce czyli w tym wypadku Wormsy, przechodzimy do tematu związanego z wormsami, nastepnie przechodzimy na ostatnią strone tego tematu (najświeższe linki - większa szansa że są aktualne) kopiujemy link do przeglądarki i po prostu ściągamy. Wormsy można ściągnąć z każdej innej strony, np z torrentów, każdy tam ma swoją ulubioną strone. Wormsy ważą nie wiele około 500mb więc ściągnięcie ich nie powinno zająć dużo czasu.
Po ściągnięciu Worms Armageddon, instalujemy je a następnie wchodzimy na tą strone -> http://wormsarmageddon.team17.com/main. ... &area=upda i na dole wciskamy na v3.7.2.1 Update .exe | 1.6 MB. Zaczyna nam się ściągać, co trwa 2 sekundy, instalujemy to zgadzając się na pobranie patcha i gfx. I w sumie to wszystko, pozostaje wejść do gry pokażą nam się 4 okienka, górne dwa okienka służą do gry z komputerem, możemy poprzez nie nauczyć się operować wormsem, chodzić, strzelać oraz zobaczyć do czego służy poszczególna broń w grze i jak ją wykorzystać na przeciwniku. Okienko z pytajnikami(prawy dolny róg) to opcje gry, w tym okienku po prawej stronie na dole mamy "Graphic Settings" i ustawiamy tam sobie rozdzielczość gry, to ważne żeby grać sobie komfortowo, ja mam ustawione 1920x1080. Gdy zmienimy na odpowiednią dla nas rozdzielczość, przechodzimy do okienka obok, "Dwa wormsy zamknięte w ekranie" Wciskamy i pojawia nam się kolejny ekran po środku mamy "Player nickname" wpisujemy tam własną nazwe, Guet ma Łukasz-Guett ja mam Kretu20. Tak będziemy nazywali się w grze, następnie wciskamy okienko po prawej stronie pod napisem "Wormnet" i gra ładuje nas do świata krwiożerczych małych robaków, następnie naszym oczom ukazują się "pokoje" graczy w których grają, najbardziej zaludniony jest pokój #Anything Goes tam zbierają się wszyscy gracze i rywalizują ze sobą. Będąc w tym pokoju po prawej stronie mamy liste graczy, po lewej stronie u góry serwery gry (hosty) a na dole czat. Gdy chcemy z kimś zagrać wciskamy 2 razy na jego serwer gry czekamy aż się załaduje, wybieramy swoją drużyne wciskamy "lampke" i gramy. Swój serwer można założyć wciskając u góry host, można zabezpieczyć go hasłem lub nie. I jeżeli ktoś będzie chciał dołączyć do naszego serwera zobaczy go po lewej stronie na liście serwerów, jeżeli przypuśmy ja założe serwer to po lewej stronie będzie widoczny podpisany "Kretu20" wciskamy 2 razy wpisujemy hasło a hasło będzie brzmiało: zaburzeni i gramy

Skróty w grze: Poruszamy się za pomocą strzałek na klawiaturze, po wciśnięciu prawego przyciska myszy ukazuje nam się nasz arsenał broni, najeżdzamy na broń którą chcemy wybrać i zaznaczamy ją lewym przyciskiem myszy i celujemy w przeciwnika SPACJĄ nadajemy siłe naszej broni i spacją atakujemy.
Skróty Klawiszowe:
Enter - Powoduje skok wormsa w strone w którą jest skierowany.
<-- lub też "backspace"(przycisk którym zmazujemy to co napisaliśmy) - gdy wciśniemy go 2 razy worms robi przewrót w tył.
Spacja - Atak, im mocniej przytrzymamy tym mocniejszy będzie strzał/rzut np granatem czy koktajlem mołotova.
Tab - odpowiada za zmiane wormsa.
Przyciski na klawiaturze Page Up/Page Down odpowiadają za otworzenie/zamknięcie czatu w trakcie gry.
I to w sumie wszystko. Całość pobrania, instalacji i logowania do sieci by mieć możliwość gry nie powinna zająć dłużej niz 40 minut.