Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Globus histericus

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
GoProProPro
Gość

14 lipca 2016, o 21:39

Cześć!

Mieliście kiedyś w/w schorzenie? Tzn. ja je sobie sam wykryłem, bo nie wiem co to może być innego. Od kilkunastu dni czuję jakby ciało obce w gardle. Zaglądam tam - nic nie ma. Czuję przy oddychaniu jakby coś mi przeszkadzało, jakby strumień wpływającego powietrza przez nos/usta zmieniał swój kierunek. Inna sytuacja ma się, gdy coś jem/piję. Gdy coś zjadam - uczucie to znika i to nawet na długo (nawet na godzinę po jedzeniu). To samo z piciem. Jak się napiję wody - kłopot z głowy na 5-10 minut.

Co to, kurna, jest? :D

-- 14 lipca 2016, o 21:30 --
A i to "poczucie ciała obcego" w gardle mogę sobie sam wytworzyć kiedy dociskam krtań, grdykę i inne okoliczne tkanki do wewnątrz. Wtedy czuję takie "zapchanie" i to jest uczucie identyczne jak globus histericus. Spróbujcie to będziecie mieli jeszcze lepszy obraz na to co piszę.
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

14 lipca 2016, o 22:28

Ja to mialem dosc dlugo podczas swojego zaburzenie :) Roznie to wygladalo, czasem jakby kulka jakas tam byl ai sie przesuwala tylko podczas picia, czasem jakby scisk gardla a czasem jakby po prostu cos tam bylo :)
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

15 lipca 2016, o 11:59

Słuchajcie, to jest od napiętych mięśni twarzy I karku. Spróbujcie to wszystko porozluźniać np. ćwiczeniami.
ODPOWIEDZ