Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Escitil

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
nerwowamana
Zarejestrowany Użytkownik

25 sierpnia 2022, o 15:38

Ktoś bral? Jak opinie?
Bejz

3 września 2022, o 12:14

Postawił mnie na nogi w miesiąc a po 3 miesiącach praktycznie wyleczył. Wcześniej przez 2 lata leczyłem nadciśnienie , kołatania serca , bóle kręgosłupa , drętwienia ręki , kłucie w klatce , stany lękowe , bezsenność , wzywanie karetki i wizyty na SOR. Lekarze tylko zwiększali dawki leków na nadciśnienie , prześwietlenia , rezonans kręgosłupa. Zupełnie przypadkowo przeczytałem artykuł o objawach somatycznych w nerwicy i otworzyła mi się klapaka w głowie. Poszedłem do internisty który zaproponował Escitil i jednocześnie wizytę u specjalisty. Do psychiatry trafiłem gdzieś po 2 miesiącach brania leku i już wiedziałem , że w moim przypadku to działa.
Najgorszy jest pierwszy miesiąc i może dlatego niektórzy się zniechęcają. U mnie objawy niepożądane były dokładnie takie jak wypisane w ulotce - kompletny brak apetytu przez pierwszy miesiąc i nasilenie stanów lekowych ale jednocześnie momentalnie ustąpiły wszystkie bóle i skoki ciśnienia. Potem nabrałem chęci do działania - ponaprawiałem wszystkie usterki w domu i zacząłem normalnie funkcjonować. Oczywiście lęki nie odpuszczają ale nie są tak uciążliwe - nie powodują skoków ciśnienia i tego całego nakręcania się. Praktycznie nic nie jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi - wcześniej każdy konflikt lub porażkę strasznie przeżywałem a teraz wiem , że wszystko da się odkręcić i wyjaśnić.
nerwowamana

3 września 2022, o 14:12

Bejz pisze:
3 września 2022, o 12:14
Postawił mnie na nogi w miesiąc a po 3 miesiącach praktycznie wyleczył. Wcześniej przez 2 lata leczyłem nadciśnienie , kołatania serca , bóle kręgosłupa , drętwienia ręki , kłucie w klatce , stany lękowe , bezsenność , wzywanie karetki i wizyty na SOR. Lekarze tylko zwiększali dawki leków na nadciśnienie , prześwietlenia , rezonans kręgosłupa. Zupełnie przypadkowo przeczytałem artykuł o objawach somatycznych w nerwicy i otworzyła mi się klapaka w głowie. Poszedłem do internisty który zaproponował Escitil i jednocześnie wizytę u specjalisty. Do psychiatry trafiłem gdzieś po 2 miesiącach brania leku i już wiedziałem , że w moim przypadku to działa.
Najgorszy jest pierwszy miesiąc i może dlatego niektórzy się zniechęcają. U mnie objawy niepożądane były dokładnie takie jak wypisane w ulotce - kompletny brak apetytu przez pierwszy miesiąc i nasilenie stanów lekowych ale jednocześnie momentalnie ustąpiły wszystkie bóle i skoki ciśnienia. Potem nabrałem chęci do działania - ponaprawiałem wszystkie usterki w domu i zacząłem normalnie funkcjonować. Oczywiście lęki nie odpuszczają ale nie są tak uciążliwe - nie powodują skoków ciśnienia i tego całego nakręcania się. Praktycznie nic nie jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi - wcześniej każdy konflikt lub porażkę strasznie przeżywałem a teraz wiem , że wszystko da się odkręcić i wyjaśnić.
A jak szybko pozbyłeś się somatow?
Bejz

4 września 2022, o 11:57

Po miesiącu zniknęły bóle kręgosłupa , kłucia w klatce , kołatania serca i drętwienia ręki. To pozwoliło mi normalnie spać a w ciągu 3 miesięcy zniknęły wszystkie inne objawy w tym to najgorsze uczucie niepokoju.
nerwowamana

4 września 2022, o 20:21

Bejz pisze:
4 września 2022, o 11:57
Po miesiącu zniknęły bóle kręgosłupa , kłucia w klatce , kołatania serca i drętwienia ręki. To pozwoliło mi normalnie spać a w ciągu 3 miesięcy zniknęły wszystkie inne objawy w tym to najgorsze uczucie niepokoju.
Na jakiej dawcę jesteś?
Bejz

4 września 2022, o 21:48

10mg.
nerwowamana

8 września 2022, o 20:26

Bejz pisze:
4 września 2022, o 21:48
10mg.
Ja od 10 dni biorę 10mg. Czuje sie lepiej, jestem spokojniejsza. Nie szukam w internecie na co jestem chora.. ale ciągle utrzymuje się ucisk w głowie. Pulsowanie w skroni po prawej stronie i jakby takie mrowienie.. skroni i tetnicy? Jest to już znacznie rzadziej ale jest..I zastanawiam się czy powinnam isc na angio czy czekać.. robilam rezonans i wyszedł ok ale usłyszałam coś o przepływach i badaniu angio i oczywiście z tyłu głowy mam (a co jeśli to nie nerwica tylko coś jest nie tak). Masakra.. Moja psychiatra powiedziala ze poprawa jest w 3 dobie od wzięcia całej dawki i ok, wyszlam sama z domu na domówkę, bez męża (tylko przy nim czuje się bezpiecznie). Nie miałam ataku paniki więc jak dla mnie to ogromny postęp ale i chyba przez to większy stres, że może jednak coś w tej głowie mam...
Dk1982

28 listopada 2022, o 03:08

A czy masz luźne stolce on zawiera srodeknprzeczyszczajacy mokrokol 400.Tez go brałem przez rok pomagał mi i byli lepiej ale miałem luźne stolce.
ODPOWIEDZ