Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

escitalopram straszne pogorszenie po miesiącu...

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Masza85
Świeżak na forum

9 lutego 2017, o 22:31

od 28 dni biorę escitalopram pierwszy tydzień 5 mg później 10 mg a na noc trittico 1/3 tabletki. Pierwsze 2 tygodnie były tragiczne czułam się trasie zero sił na cokolwiek ,leżała jak mumia bez uczuć do tego mdłości,brak apetytu i ogólne oszolomienie. później było troszkę lepiej a nawet 2 dni w których czułam. się super tak jak kiedyś , pełna życia energii i chęci ale od 2 dni czuje się bardzo źle i szczeze to przed brakiem. leków nigdy się tak nie czułam... Moja nerwica polegała na tym. ze wychodząc z domu do sklepu ,na spacer lub załatwić jakąś sprawę zamulalo mnie kręcili mi się w głowie i ogólnie czułam się oglupiala z błędnym wzrokiem i działo się tak coraz częściej. Dostałam. tabletki od psychiatry które miały mi pomóc i taka miałam. nadzieję a w sumie jest gorzej ostatnio wstaje roztrzesiona z całkowitym brakiem.apetytu, placzliwa a dziś dostałam paniki bo w domu bym.zemdlala.Nigdy nie miałam takich objawów. Nie wiem czy to normalne czy przejdzie i co mam robić... lekarz na urlopie i nawet nie mam kogo się poradzić. czuję że od tych tabletek.zamiast lepiej jest ze mną coraz gorzej a minął już prawie miesiąc...czy ktoś tak miał???
Awatar użytkownika
różyczka
Odważny i aktywny forumowicz

10 lutego 2017, o 09:32

Na mnie ten lek tez nie działał dobrze. Nastrój nie poprawił się jak zapewniał lekarz, natrety przybrały na sile. Może to kwestia przypadku, ale ja zrezygnowałam. Nie chciałam juz zwiększać dawki. Mdłości były, ale także z tego co pamiętam bardzo kręciło mi się w głowie.
Gdybyśmy traktowali innych tak, jak traktujemy siebie samych - poszlibyśmy do więzienia.
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

10 lutego 2017, o 09:50

Masza85 pisze:od 28 dni biorę escitalopram pierwszy tydzień 5 mg później 10 mg a na noc trittico 1/3 tabletki. Pierwsze 2 tygodnie były tragiczne czułam się trasie zero sił na cokolwiek ,leżała jak mumia bez uczuć do tego mdłości,brak apetytu i ogólne oszolomienie. później było troszkę lepiej a nawet 2 dni w których czułam. się super tak jak kiedyś , pełna życia energii i chęci ale od 2 dni czuje się bardzo źle i szczeze to przed brakiem. leków nigdy się tak nie czułam... Moja nerwica polegała na tym. ze wychodząc z domu do sklepu ,na spacer lub załatwić jakąś sprawę zamulalo mnie kręcili mi się w głowie i ogólnie czułam się oglupiala z błędnym wzrokiem i działo się tak coraz częściej. Dostałam. tabletki od psychiatry które miały mi pomóc i taka miałam. nadzieję a w sumie jest gorzej ostatnio wstaje roztrzesiona z całkowitym brakiem.apetytu, placzliwa a dziś dostałam paniki bo w domu bym.zemdlala.Nigdy nie miałam takich objawów. Nie wiem czy to normalne czy przejdzie i co mam robić... lekarz na urlopie i nawet nie mam kogo się poradzić. czuję że od tych tabletek.zamiast lepiej jest ze mną coraz gorzej a minął już prawie miesiąc...czy ktoś tak miał???
Witaj , czasem trzeba długo poczekać na działanie leku, i oczywiście objawy mogą się nasilic, bo organizm musi przyzwyczaic się do danej substancji, zależy też od leku, bo jeden ci przypasi a drugi nie , odczekaj jeszcze trochę na działanie, nie rozumiem tylko po co to trittico, to lek na problemy ze spaniem, czy masz takie problemy?

-- 10 lutego 2017, o 10:50 --
Joannaw27 pisze:
Masza85 pisze:od 28 dni biorę escitalopram pierwszy tydzień 5 mg później 10 mg a na noc trittico 1/3 tabletki. Pierwsze 2 tygodnie były tragiczne czułam się trasie zero sił na cokolwiek ,leżała jak mumia bez uczuć do tego mdłości,brak apetytu i ogólne oszolomienie. później było troszkę lepiej a nawet 2 dni w których czułam. się super tak jak kiedyś , pełna życia energii i chęci ale od 2 dni czuje się bardzo źle i szczeze to przed brakiem. leków nigdy się tak nie czułam... Moja nerwica polegała na tym. ze wychodząc z domu do sklepu ,na spacer lub załatwić jakąś sprawę zamulalo mnie kręcili mi się w głowie i ogólnie czułam się oglupiala z błędnym wzrokiem i działo się tak coraz częściej. Dostałam. tabletki od psychiatry które miały mi pomóc i taka miałam. nadzieję a w sumie jest gorzej ostatnio wstaje roztrzesiona z całkowitym brakiem.apetytu, placzliwa a dziś dostałam paniki bo w domu bym.zemdlala.Nigdy nie miałam takich objawów. Nie wiem czy to normalne czy przejdzie i co mam robić... lekarz na urlopie i nawet nie mam kogo się poradzić. czuję że od tych tabletek.zamiast lepiej jest ze mną coraz gorzej a minął już prawie miesiąc...czy ktoś tak miał???
Witaj , czasem trzeba długo poczekać na działanie leku, i oczywiście objawy mogą się nasilic, bo organizm musi przyzwyczaic się do danej substancji, zależy też od leku, bo jeden ci przypasi a drugi nie , odczekaj jeszcze trochę na działanie, nie rozumiem tylko po co to trittico, to lek na problemy ze spaniem, czy masz takie problemy?
Bo podejrzewam , że przez ten lek moz3sz źle się czuć.
COCO JUMBO I DO PRZODU
Masza85
Świeżak na forum

10 lutego 2017, o 10:30

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź. wczoraj to naprawdę była masakra plakalam z tej bezradności... mam nadzieję że dziś będzie już lepiej
mackajg
Zarejestrowany Użytkownik

10 lutego 2017, o 20:51

Ja biorę escitalopram. Dla mnie bardzo dobry lek zero skutków ubocznych i poprawa samopoczucia

-- 10 lutego 2017, o 20:51 --
Ja biorę escitalopram. Dla mnie bardzo dobry lek zero skutków ubocznych i poprawa samopoczucia
Przemas375
Nowy Użytkownik

15 czerwca 2023, o 10:49

Witam ja dostalem takiej paniki kilka lat temu bedac w Belgii. Nie wiedzialem co mi jest nie dopuszczalem mysli ze moze to byc nerwica lękowa. Bralem przerozne leki na rozne przypadki nic nie pomagalo. Leki od pstchiatry malo mnie nie zabily doslownie. Lekarz rodzinny przepisal mi estitalopranu 10mg i od kad biore jest ok leczenie owocuje po 6 miesiacach brania ale wiedz ze nigdy nie da sie wyleczyc z nerwicy lekowej tylko mozna ja zaleczac i starac sie pracowac nad podlozem psychicznym aby nie bylo atakow i uspic ja.
Kitessa
Zarejestrowany Użytkownik

9 sierpnia 2023, o 12:12

Hej. Ja biorę ten lek od ponad roku. Ogółem przez pierwsze 6 tygodni było dziwnie ale faktycznie po około 4 tygodniach miałam mega pogorszenie. Nie mogłam spać, jeść. Nie dało sie żyć. Desperacja straszna. Jedyne co mogę doradzić to albo zostać przy leku i zobaczyć czy zadziała na ciebie dobrze później albo odłożyć pod kontrolą lekarza. Ja miałam taki destrukcja a głowie ze leki były niestety niezbędne.
ODPOWIEDZ