Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Drżenie rąk
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja mam bardzo podobnie, zwłaszcza przy obcych osobach. Dla mnie to było okropieństwo, zwłaszcza że często uczestniczyłam w różnego rodzaju spotkaniach, wspólnych kolacjach itp. Na początku bardzo pomagał afobam doraźnie ale to jest lek, który uzależnia więc nie chciałam go nadużywać. Zaczęło się to mniej więcej 2 lata temu, teraz jest już trochę lepiej, pomogła terapia chociaż chodzę od niedawna i myśl że nikt przecież na to nie zwraca uwagi
Zaczęłam się po prostu zmuszać no ale wiadomo, że nie zawsze wychodzi i ręcę się trzęsą.. Mam nadzieję, że to przejdzie całkowicie bo utrudnia bardzo życie :<

-
Ja bym radzila np obracać to w żart....np powiedzieć....kurde ale mi sie rece trzęsą. To powinno zmniejszyć napięcie. No i sie starać nie skupiać na tym. Im większa uwaga tym to trwa
Nigdy nie pozbędziemy się tego o czym nie mówimy.
Just because it burns, doesn't mean you're gonna die
Just because it burns, doesn't mean you're gonna die

-
Diana999 pisze: ↑28 października 2019, o 20:16Ja mam bardzo podobnie, zwłaszcza przy obcych osobach. Dla mnie to było okropieństwo, zwłaszcza że często uczestniczyłam w różnego rodzaju spotkaniach, wspólnych kolacjach itp. Na początku bardzo pomagał afobam doraźnie ale to jest lek, który uzależnia więc nie chciałam go nadużywać. Zaczęło się to mniej więcej 2 lata temu, teraz jest już trochę lepiej, pomogła terapia chociaż chodzę od niedawna i myśl że nikt przecież na to nie zwraca uwagiZaczęłam się po prostu zmuszać no ale wiadomo, że nie zawsze wychodzi i ręcę się trzęsą.. Mam nadzieję, że to przejdzie całkowicie bo utrudnia bardzo życie :<
A jakie sposoby zaleca Ci terapeuta żeby z tym walczyć ? ☺
-
Cieżko mówić o sposobach, bo każdy reaguje inaczej, ważne też żeby znaleźć przyczynę z terapeutą i wtedy to samo przychodzi.
Ja się zmuszałam, żeby próbować jeść czy tam pić przy innych i na początku jak byłam w towarzystwie to patrzyłam na innych czy są zajęci rozmową albo po prostu sobą i wtedy podnosiłam np widelec. To samo starałam się robić w pracy i po jakimś czasie zauważyłam, że to działa i nawet jak jakaś koleżanka rozmawia ze mną jak jem to już nie czuje lęku i normalnie w spokoju mogę zjeść. Nie zawsze jest idealnie, wiadomo że są różne dni ale takie "małe zwycięstwa" cieszą
Ja się zmuszałam, żeby próbować jeść czy tam pić przy innych i na początku jak byłam w towarzystwie to patrzyłam na innych czy są zajęci rozmową albo po prostu sobą i wtedy podnosiłam np widelec. To samo starałam się robić w pracy i po jakimś czasie zauważyłam, że to działa i nawet jak jakaś koleżanka rozmawia ze mną jak jem to już nie czuje lęku i normalnie w spokoju mogę zjeść. Nie zawsze jest idealnie, wiadomo że są różne dni ale takie "małe zwycięstwa" cieszą