Szukam informacji na temattemat efektu halo,poswiaty, starburst... bo pojawilo mi sie wszystko razem.
2 tyg.maly wypadek z piekarnikiem, parabuchnela mi w oczy. Okukistka dala krople nawilzajace i tyle. Takze nie wiem czy owy efekt powstal prez wypadek czy moj stres.
Jestem teraz sama z 7 mies dzidzia, tatus wraca za pare tyg., nikogo nie ma do pomocy.
Inne wizyty okulistyczne dopiero za pare tyg.a mam wrazenie, ze jest gorzej.
Do tego wieczorem, noca pomimo uzywania tych samych zrodel swiatla, dla mnie jest jakos ciemniej. Mam tez chyba snieg optyczny...nie wiem.
2 lata temu miaalam przypadek derealizacji polegajacy na tym ze 2 mies widzialam wszystko jakby za firanka. Ze stresu oczywiscie, stad przypuszczam, ze mam sklonnosci do nadmiernego przejmowania sie soba.
Potrzebuje wsparcia od osob, ktore to przeszly i im minelo...
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Efekt halo w dzien i nocy
-
- Gość
Hej
Miałam różne zaburzenia wzroku ze stresu, przez nakręcanie się - łuny, mroczki, rozbiegany wzrok, niemożność skupienia wzroku, efekt firanki, "zaćmienia" - wszystko albo mijało albo przestawałam to zauważać. Jesteś teraz w dużym stresie , sama z dzieckiem - ja mam aż męża do pomocy a i tak jest ciężko.
Buchnięcie parą w oczy - może daj im czas na regeneracje ? To może być długi proces. Pomyśl o ograniczeniu długiego patrzenia w komputer, telefon. O suplementacji luteiną. Może od tej strony warto do tego podejść czekając na kolejną wizytę? Bo na wizytę na pewno powinnaś iść nawet jak będzie lepiej. Jeśli chodzi o to, że wydaje ci się ciemniej mimo tego samego światła to nie słyszałam o tym ale może warto pomyśleć czy to nie zmęczenie? Jesteś teraz na wysokich obrotach, dzidzia szybko się teraz rozwija, wymaga więcej uwagi. Trzymam kciuki, że to szybko przejdzie.

Buchnięcie parą w oczy - może daj im czas na regeneracje ? To może być długi proces. Pomyśl o ograniczeniu długiego patrzenia w komputer, telefon. O suplementacji luteiną. Może od tej strony warto do tego podejść czekając na kolejną wizytę? Bo na wizytę na pewno powinnaś iść nawet jak będzie lepiej. Jeśli chodzi o to, że wydaje ci się ciemniej mimo tego samego światła to nie słyszałam o tym ale może warto pomyśleć czy to nie zmęczenie? Jesteś teraz na wysokich obrotach, dzidzia szybko się teraz rozwija, wymaga więcej uwagi. Trzymam kciuki, że to szybko przejdzie.
- Żorżyk
- Zarejestrowany Użytkownik
Jak jest u Ciebie , Faden, z podażą wit. A?
Też miewałam różne akcje ze wzrokiem, ale na początku sprawdziłabym, czy Ci oczy dostatecznie wypoczywają, ile śpisz, jak jest z jedzeniem pomagającym oczom (jagody i nać pietruszki), czy sporo jesteś przed ekranem, błękitnym światłem, czy nosisz soczewki kontaktowe.
Tusz do rzęs potrafił powodować u mnie różne maniany, że nie wspomnę o kremach w okolicach oczu.
Generalnie wzrok buntuje mi się od X do końca XII.
Powodzenia!
Też miewałam różne akcje ze wzrokiem, ale na początku sprawdziłabym, czy Ci oczy dostatecznie wypoczywają, ile śpisz, jak jest z jedzeniem pomagającym oczom (jagody i nać pietruszki), czy sporo jesteś przed ekranem, błękitnym światłem, czy nosisz soczewki kontaktowe.
Tusz do rzęs potrafił powodować u mnie różne maniany, że nie wspomnę o kremach w okolicach oczu.

Generalnie wzrok buntuje mi się od X do końca XII.
Powodzenia!