Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

dziwny bol glowy nad lewym okiem

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justka
Zarejestrowany Użytkownik

17 stycznia 2017, o 09:16

tak jak w temacie jakos raz w mc przez kilka dni mam takie dziwne bole.charakteryzuja sie one tak jakby napieciem,pompowaniem, ,pulsuja i mijaja i potem znowu to samo. na poczatku myslalam,ze moze to zatoki,ale po wzieciu tabletki i nasmarowaniu czola amolem nie mijalo. do tego czasem jak dotkne sie przy oku to odczuwam ten bol . jakies 1,5 roku temu mialam robiony rezonans,ktory niczego nie wykazal. mial moze ktos z Was cos takiego?
Awatar użytkownika
Karolaaa_
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

17 stycznia 2017, o 10:59

Wydaje mi się że może to być migrena. Charakteryzuje się silnym, tętniącym bólem głowy zlokalizowanym w rejonie skroni lub – rzadziej – w części potylicznej,
ma zazwyczaj położenie jednostronne, chociaż w części przypadków rozwija się i obejmuje obie strony. Cechą charakterystyczną tej dolegliwości jest jej stopniowe, bardziej lub mniej dynamiczne narastanie, napad migrenowy trwa z reguły nie krócej niż 4 i nie powinien przekroczyć 72 godzin. Mogą też pojawić się nudności i wymioty oraz problemy z widzeniem. Z doświadczenia wiem, że raczej zwykłe tabletki przy migrenie nie pomagają , ponieważ cierpi na nią moja siostra. Dostała ona specjalne leki od neurologa , które zmniejszą ból , badź go likwidują całkiem. Zależy od tego czy ma ciężki napad migrenowy czy lekki.
Awatar użytkownika
justka

17 stycznia 2017, o 13:01

Dzieki Karola,ale chyba to nie jest migrena bowiem zadnych nudnosci i wymiotow nie mam,problemow z widzeniem tez.
Awatar użytkownika
Karolaaa_
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

17 stycznia 2017, o 15:21

Te nudnościany, wymioty i problemy z widzenie nie muszą się pojawiać. Poczytaj sobie o migrenie :)
Awatar użytkownika
zdravko

17 stycznia 2017, o 16:04

To mogą być napięciowe bóle głowy posłuchaj tego, chyba tam to gość tłumaczy (od 8 minuty).
https://www.youtube.com/watch?v=s_xtt9M4TY8
ODPOWIEDZ