Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
dziwny bol glowy nad lewym okiem
- justka
- Zarejestrowany Użytkownik
tak jak w temacie jakos raz w mc przez kilka dni mam takie dziwne bole.charakteryzuja sie one tak jakby napieciem,pompowaniem, ,pulsuja i mijaja i potem znowu to samo. na poczatku myslalam,ze moze to zatoki,ale po wzieciu tabletki i nasmarowaniu czola amolem nie mijalo. do tego czasem jak dotkne sie przy oku to odczuwam ten bol . jakies 1,5 roku temu mialam robiony rezonans,ktory niczego nie wykazal. mial moze ktos z Was cos takiego?
- Karolaaa_
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Wydaje mi się że może to być migrena. Charakteryzuje się silnym, tętniącym bólem głowy zlokalizowanym w rejonie skroni lub – rzadziej – w części potylicznej,
ma zazwyczaj położenie jednostronne, chociaż w części przypadków rozwija się i obejmuje obie strony. Cechą charakterystyczną tej dolegliwości jest jej stopniowe, bardziej lub mniej dynamiczne narastanie, napad migrenowy trwa z reguły nie krócej niż 4 i nie powinien przekroczyć 72 godzin. Mogą też pojawić się nudności i wymioty oraz problemy z widzeniem. Z doświadczenia wiem, że raczej zwykłe tabletki przy migrenie nie pomagają , ponieważ cierpi na nią moja siostra. Dostała ona specjalne leki od neurologa , które zmniejszą ból , badź go likwidują całkiem. Zależy od tego czy ma ciężki napad migrenowy czy lekki.
ma zazwyczaj położenie jednostronne, chociaż w części przypadków rozwija się i obejmuje obie strony. Cechą charakterystyczną tej dolegliwości jest jej stopniowe, bardziej lub mniej dynamiczne narastanie, napad migrenowy trwa z reguły nie krócej niż 4 i nie powinien przekroczyć 72 godzin. Mogą też pojawić się nudności i wymioty oraz problemy z widzeniem. Z doświadczenia wiem, że raczej zwykłe tabletki przy migrenie nie pomagają , ponieważ cierpi na nią moja siostra. Dostała ona specjalne leki od neurologa , które zmniejszą ból , badź go likwidują całkiem. Zależy od tego czy ma ciężki napad migrenowy czy lekki.
- zdravko
- Zarejestrowany Użytkownik
To mogą być napięciowe bóle głowy posłuchaj tego, chyba tam to gość tłumaczy (od 8 minuty).
https://www.youtube.com/watch?v=s_xtt9M4TY8
https://www.youtube.com/watch?v=s_xtt9M4TY8