Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

DZIWNE KOMPULSYWNE SPOSOBY NA ROZŁADOWANIE NAPIĘCIA

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
munka
Zarejestrowany Użytkownik

9 stycznia 2015, o 17:03

mam pytanie odnosnie rzeczy, ktore robicie, aby obnizyc napiecie

Zauwazylam, ze ja nerwowo rozdrapuje/wyciskam pryszcze..tak chyba odruchowo. Poza tym co mnie wczoraj nakrecilo, to , ze to chyba nie jest normalne...bo lubie np youtube ogladac jak sie wyciska pryszcze, usuwa wrzody..niby czuje taki wstret i mam gesia skorke na karku jak to widze...ale w jakis sposob rozladowuje napiecie...no masakra jakas. Ma ktos jakies takie 'dziwactwa'?
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

9 stycznia 2015, o 17:12

Hehe, nieźle :DD ja kiedyś obgryzałem paznokcie... W sumie ja nie mam specjalnych sposobów. Lubie się po prostu przejść gdzieś, zapalić i powłóczyć się po osiedlu :)
ChrisK

9 stycznia 2015, o 17:15

Ja bym polecał Ci jakiś wysiłek fizyczny sprawiający przyjemność typu sport. Instaluj wowa i gramy, bo widze Ci się nudzi :DD
www.soundcloud.com/chrisqu-1/
Awatar użytkownika
munka

9 stycznia 2015, o 17:16

no mnie nie martwi, ze sobie robie masakre na twarzy...tylko to, ze ogladam to i sie zastanawiam czy to nie jakies zboczenie
ChrisK

9 stycznia 2015, o 17:25

Nie tylko Ty lubisz wyciskać. Ja kiedyś jak czułem pryszcza to z radości biegłem go wycisnąć. Teraz już się hamuje, bo wyciskanie powoduje gorszy syf na twarzy i dzięki temu praktycznie ich nie mam. Też kiedyś się zgubiłem gdzieś na you tubie, że oglądałem wyciskanie pryszczy wielkości głowy :P A jak się zastanawiasz nad tym albo nad czymkolwiek innym to tylko przez nerwicę. Ja np. przez dd odczuwam takie przerażenie jakbym dopiero się urodził i pierwszy raz świat widział, ale wtedy automatycznie sobie uświadamiam, że przecież mam 23 lata i to co mnie otacza jest normalne i po prostu mi się wydaje. Ty też na każdy obaw próbuj sensownie i logicznie wpływać. Ja przed zaburzeniem miałem wiele dziwactw, które mnie jakoś nie upośledzały i nie czułem wyrzutów, że takie posiadam.
Awatar użytkownika
munka

9 stycznia 2015, o 17:37

no mnie wczesniej tez to nie przerazalo...a teraz zadaje sobie pytanie 'czy to normalne?' ...wlasciwe to nad kazdym 'podejrzanym' aspektem mojego zycia sie zastanawiam czy to normane czy nie i czuje ta fale lęku :D:D
LuckyAdam
Odburzony i pomocny użytkownik

9 stycznia 2015, o 17:42

Wysiłek fizyczny, w końcu ogarnąłem D/D podczas moich treningów, bo wcześniej to koszmar. Wracam do domu to jak nowonarodzony po treningu! ;)
ChrisK

9 stycznia 2015, o 17:57

munka pisze:no mnie wczesniej tez to nie przerazalo...a teraz zadaje sobie pytanie 'czy to normalne?' ...wlasciwe to nad kazdym 'podejrzanym' aspektem mojego zycia sie zastanawiam czy to normane czy nie i czuje ta fale lęku :D:D
Odpowiedzieć sobie. Tak to normalne to klucz do wyjścia z pewnego etapu nerwicy. Do boju!
Awatar użytkownika
munka

9 stycznia 2015, o 18:11

no ale mi sie to wydaje nienormalne zeby ogladac takie rzeczy :x:x
ChrisK

9 stycznia 2015, o 18:21

Co Ty wiesz o oglądaniu nienormalnych rzeczy :DD https://www.youtube.com/watch?v=ToSnxbYKwzs#t=17
Awatar użytkownika
munka

9 stycznia 2015, o 18:25

kiedys tez ogladałam jakies poryte horrory...oczywiscie w nerwicy musialam je wszystkie odchorowac. obiecałam sobie, ze juz nie bede sie krzywdzic w ten sposob. teraz tylko motylki, kwiatki i wrzody :D:D:D
Victor
Administrator

9 stycznia 2015, o 22:44

Byc moze munka masz tak ze po prostu stale musisz czyms zajmowac umysl? :)
Ja tak np mam. W innym temacie pisalas ze masz czesto mysli o seksie, ale to baaardzo czesto, moze to takze wynikac z tego, ze seks jest dobra odskocznia dla mysli, zajeciem sie.
Tak samo moze byc z ogladaniem filmow tego typu i dzieki temu zajeciem sie czyms.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
harii
Odważny i aktywny forumowicz

12 stycznia 2015, o 08:47

Zgodzę się z Vitorem, witaj w klubie też muszę czymś zajmować, jak nie jakąś łamigłówką to coś czytam, słucham itd.

Jak to nerwicowiec non stop analizujesz i poddałaś to analizie, moja kobietka uwielbia cisnąć pryszcze swoje/moje widać że sprawia jej to wielką radość i odstresowywacz, nigdy nie rozmyślała czy to objaw nerwicy albo coś nie tak :D a oglądasz na youtube bo może nie masz ofiary do wyciskania :D
traktorzysta

12 stycznia 2015, o 17:41

Ja obgryzam paznokcie i skubię skórki.
Z tym seksem to dobre :) w ogóle uprawianie seksu to dobry odstresowywacz. Jeśli oczywiście mam z kim się kochać...
Awatar użytkownika
dziwny123

21 listopada 2016, o 10:33

Ja mam kilka sposobów na rozładowanie napięcia emocjonalnego. Działa to różnie, czasem pomaga taka, a czasem inne metoda, a czasem musi być kilka naraz.

- kołysanie się (jak byłem mały, rodzice stwierdzili, że mam chorobę sierocą :hehe: )
- różne ruchy rękami
- spacerowanie w kółko
- masturbacja
- wydawanie różnych dźwięków
- wykrzywianie mimiki twarzy
- lekkie uderzanie się w ciało
- głaskanie się
ODPOWIEDZ