Witam ponownie,
Wracam na to forum co kilka lat jak bumerang... ehhh
Zmagam się z zaburzeniami lękowymi od kilkunastu lat - zaczęło się w wieku nastoletnim. Od 5 lat jestem na terapii, dzięki której ogarnęłam naprawdę dużo.
Niestety od pewnego momentu ja i moja terapeutka stoimy przed ścianą, której nijak nie idzie sforsować.
Terapię mam w nurcie integratywnym, ale w między czasie, żeby pokonać "ścianę" próbowałam terapii poznawczo-behawioralnej (bardzo źle się to skończyło) i hipnoterapii (trafiłam na pseudoterapeute). Po tym wszystkim próbowałam jeszcze medycznej marihuany, dostałam małe dawki, które trochę mnie uspokoiły, ale ściana nawet nie drgnęła.
No i w końcu... Stwierdziłam, że może jednak leki. Dostałam od psychiatry Depralin i awaryjnie Alprox. To jest moje któreś tam podejście do leków, bo zawsze miałam duże wątpliwości. Udało mi się to przepracować i czuję, że naprawdę chcę spróbować tych leków, ale...
No właśnie, ale lęk przed objawami ubocznymi mnie rozwala. Boje się mdłości, zawrotów głowy itd. Boje się, że nie będę w stanie wykonywać pracy, albo że leki wzrosną na tyle, że będę potrzebowała tego Alproxu. I wcale nie pomaga mi świadomość, że nawet jeśli te objawy wystąpią to będą przejściowe. Bo ja nie chcę ich czuć nawet przez jeden dzień. Kolejna ściana.
Na pewno nie pomaga też fakt, że potrafię przeżyć długi czas bez ataku paniki, czy większego lęku. To sprawia, że moja motywacja do brania leków spada, bo mogę funkcjonować. Oczywiście to jest wegetacja - nie jestem w stanie pójść sama nigdzie gdzie są ludzie. Nie jestem w stanie pójść do lekarza w ogóle - ten element martwi mnie najbardziej.
Ktoś, coś? Help
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Depralin - lęk przed skutkami ubocznymi
- Megi.88
- Zarejestrowany Użytkownik
Brałam depralin już 2 razy 2013 potem 2018 teraz niestety 3 raz od czwartku. Jak dla mnie super widoczna poprawa po 2 tyg brania nie zauważyłam skutków ubocznych...mam doraźnie relanium na pierwsze dni mi lekarz zalecił zacząć pierwszy tudz depralin od połówki dopiero potem na całą wejść. Będzie dobrze spróbuj ją normalnie pracowałam biorąc leki 
" I don't feel the way I used to
The sky is grey much more than it is blue
But I know one day I'll get through
And I'll take my place again
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
There is no one for me to blame
'Cause I know the only thing in my way