Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Czy to zespół serotoninowy ?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Jak w temacie. Od dwóch tygodni przyjmuje Mozarin , przez tydzień 1/4 tabletki od tygodnia 1/2 tj. 5 mg. Od trzech dni chodzę nakręcony jak po narkotyku, nie mogę spać , jeść.. jestem mega pobudzony, oblewa mnie zimny pot, nie mogę w miejscu usiedzieć, nawet hydroksyzyna słabo pomaga. Chyba odstawie ten lek, prędzej się wykonczę niż doczekam pozytywnego działania
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
Żaden zespół niektóre anty tak pobudzają na początku, miałem tak na jednym z nich kiedyś kiedyś. Usiąść nie było można. Inna sprawa czy nie naczytałeś się za dużo i to nie jest po prostu napięcie bo wielkość dawek jakie bierzesz na początek trochę może pokazywać że się boisz tego 

-
Żadne naczytanie się, czuje się fatalnie, pobudzenie i akatyzja, rozwalić mnie chce.Wojciech pisze: ↑15 lutego 2020, o 13:01Żaden zespół niektóre anty tak pobudzają na początku, miałem tak na jednym z nich kiedyś kiedyś. Usiąść nie było można. Inna sprawa czy nie naczytałeś się za dużo i to nie jest po prostu napięcie bo wielkość dawek jakie bierzesz na początek trochę może pokazywać że się boisz tego![]()
O jakim leku mówisz ? Kontynuuowales dalej leczenie czy odstawiłeś ?
-
Masz jakieś doświadczenie w tym temacie ? Lekarz mówi, żeby zacisnąć zęby i przeczekać, ale ja już nie daje rady...
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Jak piszesz objawy pojawiły się przy zwiększonej dawce. Ciężko jest jednoznacznie stwierdzić czy to akurat zespół seratoninowy. Miałem podobnie podczas leczenia seronilem, objawy same ustaliły po paru dniach od pojawienia
-
Każdy antydepresant u różnych osób może na początku dawać takie objawy. Jeśli to nie jest nakręcone napięcie to zapewne początkowe skutki uboczne. A skąd wiesz o zespole serotoninowym i akatyzacji?Alex88 pisze: ↑15 lutego 2020, o 13:44Żadne naczytanie się, czuje się fatalnie, pobudzenie i akatyzja, rozwalić mnie chce.Wojciech pisze: ↑15 lutego 2020, o 13:01Żaden zespół niektóre anty tak pobudzają na początku, miałem tak na jednym z nich kiedyś kiedyś. Usiąść nie było można. Inna sprawa czy nie naczytałeś się za dużo i to nie jest po prostu napięcie bo wielkość dawek jakie bierzesz na początek trochę może pokazywać że się boisz tego![]()
Już nie pamiętam po którym miałem takie pobudzenie ale to nieistotne bo one wszystkie to prawie to samo. Nie, nie kontynuowałem tym lekiem leczenia.
-
Dużo czytam, dociekam przyczyny dlaczego tak się dzieje.Wojciech pisze: ↑15 lutego 2020, o 14:02Każdy antydepresant u różnych osób może na początku dawać takie objawy. Jeśli to nie jest nakręcone napięcie to zapewne początkowe skutki uboczne. A skąd wiesz o zespole serotoninowym i akatyzacji?Alex88 pisze: ↑15 lutego 2020, o 13:44Żadne naczytanie się, czuje się fatalnie, pobudzenie i akatyzja, rozwalić mnie chce.Wojciech pisze: ↑15 lutego 2020, o 13:01Żaden zespół niektóre anty tak pobudzają na początku, miałem tak na jednym z nich kiedyś kiedyś. Usiąść nie było można. Inna sprawa czy nie naczytałeś się za dużo i to nie jest po prostu napięcie bo wielkość dawek jakie bierzesz na początek trochę może pokazywać że się boisz tego![]()
Już nie pamiętam po którym miałem takie pobudzenie ale to nieistotne bo one wszystkie to prawie to samo. Nie, nie kontynuowałem tym lekiem leczenia.
Czy u Ciebie to był powód rezygnacji z dalszego leczenia?
-
Słuchaj Twoim problemem jest z tego co widzę w postach lęk i napięcie. Nie dziwne więc że początkowe objawy przyjmowania leku mogły to zwiększyć. Szczególnie że mozarin to lek w teorii aktywizacyjny. Więc lęk plus objawy początkowe leku i masz to co masz. Czytanie też nie pomaga bo nakręca ale rozumiem czemu czytasz.
Ja zrezygnowałem raz że przez to, a dwa nie mogłem w ogóle spać wtedy.
Ja zrezygnowałem raz że przez to, a dwa nie mogłem w ogóle spać wtedy.