Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Truskawka
- Zarejestrowany Użytkownik
14 maja 2018, o 10:18
Cześć wszystkim,
Chciałam zapytać czy może ktoś miał z tym do czynienia bo sama nie wiem jak to nazwać. A mianowicie chodzi o dokuczające od dłuższego czasu uczucie w łydkach, takie ciągnięcie,mrowienie, wewnętrzne swędzenie itp. (trudno mi to nazwać). Ulgę trochę przynosi chłodny okład lub krótkie spodenki w chłodniejsze dni
Czy to może być od leku Elicea, który biorę czy to taki " nerwicowy" objaw.
Może ktoś miał podobnie i się wypowie na ten temat?
Z góry dzięki

"Jeśli się smucisz to żyjesz przeszłością. Jeśli się boisz to żyjesz przyszłością. Jeśli jesteś spokojny to żyjesz teraźniejszością" Lao Tzu
-
witorrr98
- Odburzony Wolontariusz Forum
14 maja 2018, o 10:57
Nie wiem czy to może mieć związek, ale ja w okresach większych nerwów miałem straszny problem z objawem mrowienia w nogach do tego stopnia, że siedzenie było do tego stopnia ciężkie, że przez 1/2 dnia chodziłem, choćby w kółko lub w te i wewte, mimo, że to każdego denerwowało, nie dało się siedzieć, najwyżej leżeć przed snem i trochę poprzebierać nogami
Chętnie bym się dowiedział, jak to było u Was w tej kwestii ;]
-
Dixie
14 maja 2018, o 11:30
Ja mam np. rwanie i skurcze w okresie lęków czy stresu, jak długo to trwa. Lekarz polecil dbac o zapotrzebowanie na magnez, potas i witaminy z grupy B. Ew. sport plus rozciaganie / roller po - mi wszystko pomaga.
-
Truskawka
14 maja 2018, o 16:58
Dixie pisze: ↑14 maja 2018, o 11:30
Ja mam np. rwanie i skurcze w okresie lęków czy stresu, jak długo to trwa. Lekarz polecil dbac o zapotrzebowanie na magnez, potas i witaminy z grupy B. Ew. sport plus rozciaganie / roller po - mi wszystko pomaga.
sprawdzę jak to zadziała na mnie

"Jeśli się smucisz to żyjesz przeszłością. Jeśli się boisz to żyjesz przyszłością. Jeśli jesteś spokojny to żyjesz teraźniejszością" Lao Tzu
-
Magda90
14 maja 2018, o 17:04
Truskawka pisze: ↑14 maja 2018, o 10:18
Cześć wszystkim,
Chciałam zapytać czy może ktoś miał z tym do czynienia bo sama nie wiem jak to nazwać. A mianowicie chodzi o dokuczające od dłuższego czasu uczucie w łydkach, takie ciągnięcie,mrowienie, wewnętrzne swędzenie itp. (trudno mi to nazwać). Ulgę trochę przynosi chłodny okład lub krótkie spodenki w chłodniejsze dni
Czy to może być od leku Elicea, który biorę czy to taki " nerwicowy" objaw.
Może ktoś miał podobnie i się wypowie na ten temat?
Z góry dzięki
Miewałam tak z rożnymi zmiennymi okresami, czyli było to raz silniejsze, raz słabsze. Suplementacja jak podano wyżej jest ważna, szczególnie magnezem, witaminą B a także potasem. Choć tak naprawdę dopiero jak mi tak nerwica się troszkę przyciszyła to problem ustąpił

-
Truskawka
15 maja 2018, o 07:19
a polecacie jakieś konkretne suplementy? Bo słabo orientuję się w tym temacie
-
zdravko
15 maja 2018, o 21:40
Jakiś kompleks z wir z grupyB, do tego b12 w dużej dawce,tak z 500-1000mcg przez 2 tygodnie (mniej nie ma sensu), magnez to najlepiej cytrynian w proszku na allegro kupić, potas nie mam pojęcia,pewnie taki z apteki
i roluj te łydki i całe nogi najlepiej i rozciągaj, na youtube filmiki znajdziesz jak to robić,