Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy można mieć podwójne widzenie (ghosting) przez nerwicę?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Lucidite1
Zarejestrowany Użytkownik

27 czerwca 2024, o 11:24

Hej!
Mam nową potężną wkrętkę. Od jakiegoś czasu, na pewno grubo ponad rok, zdarza mi się, że czytając tekst na ekranach, głównie biały na czarnym tle (sporadycznie czarny na białym) zdarza mi się, że widzę podwójnie, jakby połowa napisu pojawiała się jako taka poświata poniżej tekstu. Zawsze zwalałam to po prostu na mój astygmatyzm. Jednak kilka dni temu wpadłam na genialny wręcz pomysł, żeby to wygooglować. No i dowiedziałam się, że to często astygmatyzm, jeśli lo zamknięciu jednego oka nadal jest rozdwojony obraz, ale jeśli przy zasłonięciu/zamknięciu jednego z oczu ten "duch" poniżej znika, to może to wskazywać na poważniejsze problemy neurologiczne. I tu wkracza mój ulubiony glejak. Wpadłam w obsesję sprawdzania oczu, zazywyczaj gdy rozjedzie mi się obraz I zamknę wtedy jedno oko, to nadal widzę rozjechany. Ale czasami, problem występuje tylko gdy mam otwarte oboje oczu... Nie wiem czy to już mój mózg próbuje mnie przestraszyć, czy co się dzieje... Czy ktoś z Was przy nerwicy ma takie jazdy?
Boję się iść do okulisty, bo jestem w ciąży, a jak bylam ostatnio to trafiłam na babkę, która znalazła mi obrzęk nerwu wzrokowego, odesłała w panice do neurologa I na rezonans, a okazało się, że nic tam nie bylo.. Nie chcę znowu tego okropnego stresu 😭
Awatar użytkownika
moho

27 czerwca 2024, o 12:22

Zbadać się zawsze myślę że warto. Dużo ludzi z nerwicami zauważyłem boi się chodzić do lekarzy. Duży błąd. Lekarz nie ugryzie a badania powiedzą co się dzieje a co nie.

Edit: Na nerwicę można wszystko zwalić, a co jeśli naprawdę jest jakiś problem.
Awatar użytkownika
moho

27 czerwca 2024, o 12:57

a i jeszcze dodam że mnie kiedyś kłuło w prawym boku i też myślałem że to nerwicowe a się okazało po badaniach krwi że mam dość mocno podwyższone badania wątrobowe.
ODPOWIEDZ