Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Zmęczenie i senność przy Nerwicy Lękowej.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
dziwny123
Zarejestrowany Użytkownik

4 czerwca 2017, o 14:51

Senność to moje dominujące odczucie w ciągu dnia, a popołudniami dodatkowo zmęczenie. W dni, w które wstaję bardzo wczas, by bez dużego pośpiechu wyszykować się do pracy, często popołudniami i wieczorami jestem tak senny i zmęczony niczym (w pracy nie robię nic, co obiektywnie wymaga jakiegoś wysiłku), że się zataczam i miewam "migi" utraty przytomności, ale to tylko "mig", nie zdążę upaść. I dzieje się tak bez względu na to, czy poprzedniego dnia pójdę spać np. o 21 czy np. o 23.
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

4 czerwca 2017, o 17:47

dziwny123 pisze:
4 czerwca 2017, o 14:51
Senność to moje dominujące odczucie w ciągu dnia, a popołudniami dodatkowo zmęczenie. W dni, w które wstaję bardzo wczas, by bez dużego pośpiechu wyszykować się do pracy, często popołudniami i wieczorami jestem tak senny i zmęczony niczym (w pracy nie robię nic, co obiektywnie wymaga jakiegoś wysiłku), że się zataczam i miewam "migi" utraty przytomności, ale to tylko "mig", nie zdążę upaść. I dzieje się tak bez względu na to, czy poprzedniego dnia pójdę spać np. o 21 czy np. o 23.
Też tak mialam ... chroniczne zmeczenie towarzyszlo mi dosc dlugi czas...okolo 3 miesiecy.. Mimo,iż spalam po 12h wstawalam bardzo zmeczona.. u znajomych zasypialam na kanapie,ale z czasem to minelo,ale nie mozesz do tego przywiazywac znacznej uwagi,mimo iz jest to ciężki kawałek chleba.
Zaakceptuj to,że tak narazie będzie i tyle.
Powodzenia :)
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Awatar użytkownika
dziwny123

4 czerwca 2017, o 19:27

Nie mogę tego całkiem akceptować, bo to trochę frustrujące, że od studiów mój umysł nie może normalnie pracować, gdy muszę wcześnie wstać i że w autobusie muszę bardzo uważać, by nie przejechać przystanku lub nie rozwalić sobie łba, jeśli muszę stać.
Awatar użytkownika
cyraneczka
Odważny i aktywny forumowicz

28 stycznia 2018, o 15:16

Mi kiedyś pomogło to, że zmieniła się się sytuacja w życiu na lepszą i powróciła mi energia do życia. Niestety teraz jest fatalnie, niby daję radę wszystko robić, ale zmęczenie mam jak u staruszki.
Awatar użytkownika
Celine Marie

28 stycznia 2018, o 19:09

To jedna z moich bardziej uciążliwych rzeczy w nerwicy,depresji i dd,wyczerpanie psychiczne i fizyczne,otępienie,otumanienie,chorobliwa wręcz senność są straszne ale w sumie się nie dziwię,ciągłe napięcie i objawy plus brak snu wykańczają
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic

Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Awatar użytkownika
Megi.88

28 stycznia 2018, o 20:08

Celine Marie pisze:
28 stycznia 2018, o 19:09
To jedna z moich bardziej uciążliwych rzeczy w nerwicy,depresji i dd,wyczerpanie psychiczne i fizyczne,otępienie,otumanienie,chorobliwa wręcz senność są straszne ale w sumie się nie dziwię,ciągłe napięcie i objawy plus brak snu wykańczają
Jestem senna A boję się zdrzemnąć w ciągu dnia lub iść spać zbyt wcześnie by nie obudzić się o 3 lub 4 no błędne koło.... chociaż dziś sukces spałam do 6 😁szkoda tylko ze to niedziela ...
" I don't feel the way I used to
The sky is grey much more than it is blue
But I know one day I'll get through
And I'll take my place again
So I will try 
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
There is no one for me to blame
'Cause I know the only thing in my way
Is me"
user009

29 stycznia 2018, o 12:48

no.. z objawów to została mi senność, kiedyś człowiek spał 6h i był wypoczęty szcześliwy, teraz potrzebuje 10h, irytuje to, ale co zrobić.
Awatar użytkownika
Megi.88

29 stycznia 2018, o 15:38

user009 pisze:
29 stycznia 2018, o 12:48
no.. z objawów to została mi senność, kiedyś człowiek spał 6h i był wypoczęty szcześliwy, teraz potrzebuje 10h, irytuje to, ale co zrobić.
Ja za to chciałabym się wyspać A po max 6 godz budzi mnie uczucie niepokoju i niebmoge zasnąć A co tu robić o 4 nad ranem.... na początku nerwicybspalam po 12 godz i wtedy najszybciej się regenerowalam
So I will try 
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
user009

29 stycznia 2018, o 16:19

Widzisz, nie dogodzisz nerwicowi, ja nie mam uczucia niepokoju ani nic, ale mógłbym spać i 10 i 12h i prawie zawsze będę senny :)
I czasami mnie to irytuję :)

Zasypiam szybko, śpię głęboko, mówiłem sobie, że się regeneruje, ale jakoś tego nie widzę, moze jakaś depresja, zresztą, co za różnica :)
Awatar użytkownika
cyraneczka

29 stycznia 2018, o 16:21

Zmęczenie to jedna z masek depresji, tak mi kiedyś psychiatra powiedziała.
Awatar użytkownika
Rybik w Machinie

29 stycznia 2018, o 16:22

No tak. Mi psychiatra też powiedziała, że poza tym jestem też mega przemęczony przez wszystko na raz i tak to wygląda.
Kondycji zero, wieczne zmęczenie i senność mimo ponad 8h snu czasami... No cóż, to nie starość jeszcze na pewno :D
Awatar użytkownika
cyraneczka

29 stycznia 2018, o 16:37

Rybik w Machinie pisze:
29 stycznia 2018, o 16:22
No tak. Mi psychiatra też powiedziała, że poza tym jestem też mega przemęczony przez wszystko na raz i tak to wygląda.
Kondycji zero, wieczne zmęczenie i senność mimo ponad 8h snu czasami... No cóż, to nie starość jeszcze na pewno :D
Ja kiedyś myślałam, że to brak kondycji i trzeba coś ćwiczyć to wrócą iły, ale teraz jestem prawie pewna, że to lęk wyssał ze mnie energię, bo nawet jak miałam ruch to nic nie dawało. Mam jeszcze hipotezę, że to może od leków, ale nie wiem.
Awatar użytkownika
Megi.88

29 stycznia 2018, o 17:18

Mi lekarz zapisał 5mg relanium na noc zasypiam jak dziecko staram się iść spać nie wcześniej niż o 10 i pomimo zmęczenia przez cały dzień budzę się o 4 i do 6 walczę o odrobinę snu do tego ssanie w żołądku mam wrażenie że nerwy wycieczaja mój organizm 😟
So I will try 
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
Awatar użytkownika
Rybik w Machinie

30 stycznia 2018, o 00:47

cyraneczka pisze:
29 stycznia 2018, o 16:37
Ja kiedyś myślałam, że to brak kondycji i trzeba coś ćwiczyć to wrócą iły, ale teraz jestem prawie pewna, że to lęk wyssał ze mnie energię, bo nawet jak miałam ruch to nic nie dawało. Mam jeszcze hipotezę, że to może od leków, ale nie wiem.
To nie od leków na pewno. Przynajmniej ja miałem dokładnie taki sam stan na długo przed moimi wizytami u psychiatry. Może nawet trochę gorszy, bo jeszcze się martwiłem, smuciłem i cholera wie co jeszcze.

To lęk i ciągle napięcie połączone z zamartwianiem i bezsennością - idealne combo :D Zresztą wiadomo - całe ciało napięte, mózg wciąż pracuje i analizuje, to i energia się kończy.

Idealnym porównaniem będzie telefon z androidem, który ma problem z jakąś aplikacją i ta go ciągle wybudza (tzw. wackelock - do poczytania ;)) i to wciąż pożera baterię w stanie spoczynku telefonu o wiele szybciej niż powinno normalnie. Ot, taka ciekawostka. Identyfikuje się ze smartfonem :D
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

30 stycznia 2018, o 09:57

Chroniczne zmęczenie było moja nerwicowa zmora.
Niestety ten objaw był ze mna najdłużej. Około roku ledwo chodziłam , czasami zasypialam na kanapie u znajomych, droga do sklepu to była katorga dla mnie. Spalam po 12 godzin dziennie mimo to nie mialam sil. Potem wyczytalam ze spanie tak długo jest tak samo szkodliwe jak i niedosypianie. A więc zminimalizowalam sen do 8 godzin dziennie. Zrobiło się trochę lepiej ale bez szalu. Za kazdym razem kiedy bylo lepiej i sie zestresowalam to podałam na twarz i ledwo stalam. Z czasem to się zaczelo poprawiać ale to z dlugim czasem. Z tym ze ja mialam lekki fetysz na tym punkcie więc ja przyzylam to 2 razy bardziej
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
ODPOWIEDZ