Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zmęczenie i senność przy Nerwicy Lękowej.
- dziwny123
- Zarejestrowany Użytkownik
Senność to moje dominujące odczucie w ciągu dnia, a popołudniami dodatkowo zmęczenie. W dni, w które wstaję bardzo wczas, by bez dużego pośpiechu wyszykować się do pracy, często popołudniami i wieczorami jestem tak senny i zmęczony niczym (w pracy nie robię nic, co obiektywnie wymaga jakiegoś wysiłku), że się zataczam i miewam "migi" utraty przytomności, ale to tylko "mig", nie zdążę upaść. I dzieje się tak bez względu na to, czy poprzedniego dnia pójdę spać np. o 21 czy np. o 23.
- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Też tak mialam ... chroniczne zmeczenie towarzyszlo mi dosc dlugi czas...okolo 3 miesiecy.. Mimo,iż spalam po 12h wstawalam bardzo zmeczona.. u znajomych zasypialam na kanapie,ale z czasem to minelo,ale nie mozesz do tego przywiazywac znacznej uwagi,mimo iz jest to ciężki kawałek chleba.dziwny123 pisze: ↑4 czerwca 2017, o 14:51Senność to moje dominujące odczucie w ciągu dnia, a popołudniami dodatkowo zmęczenie. W dni, w które wstaję bardzo wczas, by bez dużego pośpiechu wyszykować się do pracy, często popołudniami i wieczorami jestem tak senny i zmęczony niczym (w pracy nie robię nic, co obiektywnie wymaga jakiegoś wysiłku), że się zataczam i miewam "migi" utraty przytomności, ale to tylko "mig", nie zdążę upaść. I dzieje się tak bez względu na to, czy poprzedniego dnia pójdę spać np. o 21 czy np. o 23.
Zaakceptuj to,że tak narazie będzie i tyle.
Powodzenia

- dziwny123
Nie mogę tego całkiem akceptować, bo to trochę frustrujące, że od studiów mój umysł nie może normalnie pracować, gdy muszę wcześnie wstać i że w autobusie muszę bardzo uważać, by nie przejechać przystanku lub nie rozwalić sobie łba, jeśli muszę stać.
- cyraneczka
- Odważny i aktywny forumowicz
Mi kiedyś pomogło to, że zmieniła się się sytuacja w życiu na lepszą i powróciła mi energia do życia. Niestety teraz jest fatalnie, niby daję radę wszystko robić, ale zmęczenie mam jak u staruszki.
- Celine Marie
To jedna z moich bardziej uciążliwych rzeczy w nerwicy,depresji i dd,wyczerpanie psychiczne i fizyczne,otępienie,otumanienie,chorobliwa wręcz senność są straszne ale w sumie się nie dziwię,ciągłe napięcie i objawy plus brak snu wykańczają
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
- Megi.88
Jestem senna A boję się zdrzemnąć w ciągu dnia lub iść spać zbyt wcześnie by nie obudzić się o 3 lub 4 no błędne koło.... chociaż dziś sukces spałam do 6Celine Marie pisze: ↑28 stycznia 2018, o 19:09To jedna z moich bardziej uciążliwych rzeczy w nerwicy,depresji i dd,wyczerpanie psychiczne i fizyczne,otępienie,otumanienie,chorobliwa wręcz senność są straszne ale w sumie się nie dziwię,ciągłe napięcie i objawy plus brak snu wykańczają
" I don't feel the way I used to
The sky is grey much more than it is blue
But I know one day I'll get through
And I'll take my place again
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
There is no one for me to blame
'Cause I know the only thing in my way
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
- Megi.88
Ja za to chciałabym się wyspać A po max 6 godz budzi mnie uczucie niepokoju i niebmoge zasnąć A co tu robić o 4 nad ranem.... na początku nerwicybspalam po 12 godz i wtedy najszybciej się regenerowalam
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
-
Widzisz, nie dogodzisz nerwicowi, ja nie mam uczucia niepokoju ani nic, ale mógłbym spać i 10 i 12h i prawie zawsze będę senny
I czasami mnie to irytuję
Zasypiam szybko, śpię głęboko, mówiłem sobie, że się regeneruje, ale jakoś tego nie widzę, moze jakaś depresja, zresztą, co za różnica

I czasami mnie to irytuję

Zasypiam szybko, śpię głęboko, mówiłem sobie, że się regeneruje, ale jakoś tego nie widzę, moze jakaś depresja, zresztą, co za różnica

- cyraneczka
Zmęczenie to jedna z masek depresji, tak mi kiedyś psychiatra powiedziała.
- Rybik w Machinie
No tak. Mi psychiatra też powiedziała, że poza tym jestem też mega przemęczony przez wszystko na raz i tak to wygląda.
Kondycji zero, wieczne zmęczenie i senność mimo ponad 8h snu czasami... No cóż, to nie starość jeszcze na pewno
Kondycji zero, wieczne zmęczenie i senność mimo ponad 8h snu czasami... No cóż, to nie starość jeszcze na pewno

- cyraneczka
Ja kiedyś myślałam, że to brak kondycji i trzeba coś ćwiczyć to wrócą iły, ale teraz jestem prawie pewna, że to lęk wyssał ze mnie energię, bo nawet jak miałam ruch to nic nie dawało. Mam jeszcze hipotezę, że to może od leków, ale nie wiem.Rybik w Machinie pisze: ↑29 stycznia 2018, o 16:22No tak. Mi psychiatra też powiedziała, że poza tym jestem też mega przemęczony przez wszystko na raz i tak to wygląda.
Kondycji zero, wieczne zmęczenie i senność mimo ponad 8h snu czasami... No cóż, to nie starość jeszcze na pewno![]()
- Megi.88
Mi lekarz zapisał 5mg relanium na noc zasypiam jak dziecko staram się iść spać nie wcześniej niż o 10 i pomimo zmęczenia przez cały dzień budzę się o 4 i do 6 walczę o odrobinę snu do tego ssanie w żołądku mam wrażenie że nerwy wycieczaja mój organizm 
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
- Rybik w Machinie
To nie od leków na pewno. Przynajmniej ja miałem dokładnie taki sam stan na długo przed moimi wizytami u psychiatry. Może nawet trochę gorszy, bo jeszcze się martwiłem, smuciłem i cholera wie co jeszcze.cyraneczka pisze: ↑29 stycznia 2018, o 16:37Ja kiedyś myślałam, że to brak kondycji i trzeba coś ćwiczyć to wrócą iły, ale teraz jestem prawie pewna, że to lęk wyssał ze mnie energię, bo nawet jak miałam ruch to nic nie dawało. Mam jeszcze hipotezę, że to może od leków, ale nie wiem.
To lęk i ciągle napięcie połączone z zamartwianiem i bezsennością - idealne combo

Idealnym porównaniem będzie telefon z androidem, który ma problem z jakąś aplikacją i ta go ciągle wybudza (tzw. wackelock - do poczytania

- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Chroniczne zmęczenie było moja nerwicowa zmora.
Niestety ten objaw był ze mna najdłużej. Około roku ledwo chodziłam , czasami zasypialam na kanapie u znajomych, droga do sklepu to była katorga dla mnie. Spalam po 12 godzin dziennie mimo to nie mialam sil. Potem wyczytalam ze spanie tak długo jest tak samo szkodliwe jak i niedosypianie. A więc zminimalizowalam sen do 8 godzin dziennie. Zrobiło się trochę lepiej ale bez szalu. Za kazdym razem kiedy bylo lepiej i sie zestresowalam to podałam na twarz i ledwo stalam. Z czasem to się zaczelo poprawiać ale to z dlugim czasem. Z tym ze ja mialam lekki fetysz na tym punkcie więc ja przyzylam to 2 razy bardziej
Niestety ten objaw był ze mna najdłużej. Około roku ledwo chodziłam , czasami zasypialam na kanapie u znajomych, droga do sklepu to była katorga dla mnie. Spalam po 12 godzin dziennie mimo to nie mialam sil. Potem wyczytalam ze spanie tak długo jest tak samo szkodliwe jak i niedosypianie. A więc zminimalizowalam sen do 8 godzin dziennie. Zrobiło się trochę lepiej ale bez szalu. Za kazdym razem kiedy bylo lepiej i sie zestresowalam to podałam na twarz i ledwo stalam. Z czasem to się zaczelo poprawiać ale to z dlugim czasem. Z tym ze ja mialam lekki fetysz na tym punkcie więc ja przyzylam to 2 razy bardziej