Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Codzienne mdłości i ból żołądka

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
nicolebeach
Zarejestrowany Użytkownik

4 kwietnia 2021, o 19:07

Dzień dobry!
Moja przygoda z nerwicą zaczęła się kilka lat temu- obecnie mam 19 lat. Przeszłam terapię poznawczo-behawioralną. Rok temu brałam również leki przez 3 tygodnie, ale po ich spożywaniu mój stan znacznie się pogorszył.

Aktualnie mam bardzo duży problem z objawami somatycznymi. Codziennie boli mnie żołądek, mam mdłości i jest mi niedobrze.(mam lęk przed wymiotami, co pogarsza całą tą sytuację). Po wyjściu ze znajomymi, wyjeździe bądź ogólnie po zrobieniu czegokolwiek co wymaga ode mnie wyjścia z domu te objawy znacznie się nasilają. Nie chcę ograniczać spotkań z przyjaciółmi, ale za każdym razem, jak się z nimi widzę jest mi niedobrze, boli mnie żołądek itp.- a następnego dnia jest jeszcze gorzej. Staram się nie zwracać uwagi na te dolegliwości ale niestety są one tak silne, że nie mogę normalnie funkcjonować.
Miałam robione badania krwi i gastroskopię, która nic nie wykazała.

Co mogę zrobić w takiej sytuacji?
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia :))
szpagat
Odważny i aktywny forumowicz

4 kwietnia 2021, o 19:44

Skoro badania nic nie wykazały to oznacza, ze mdłości są od nerwicy i należy je olewać i ignorować i będzie dobrze :)
ODPOWIEDZ