Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Choroba trzustki, nerwica lękowa, coraz bliżej załamania :(
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Od paru dni w pon , jak mnie bolał brzuch przestraszyłem się że pewnie trzustka, dalej rozwojowały się jelita, z rana się budzę z 10m spokoju a potem poniżej pasa przewracanie się i parcie na stolec, jak sie zaałatwiłem to taki trochę jasniejszy, w dodatku jak by ze śluzem do tego jeszcze pieczenie ... wiecie czego, i mdli mnie cały dzień - możę to być wina Asertinu bo od 2ch tygodni zażywam dawkę zwiekszyłem zgodnie z zaleceniami od 1/3 do całej tabletki od kilku dni sam nie wiem juz co myślec, brak smaku, mdłośći, przewracanie w jelitach, pobolewanie pod żebrami z prawej, zrobiłem jeszcze test na Helikobakter i wyszedł negatywnie
- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Glowa, Glowa, Glowa. Powiem Ci, ze ja dlugo bujalam sie z porannymi parciami, ale juz praktycznie przejelam przewagę i potwierdzam Ci, ze to Glowa. Glowa moze wszystko, poczytaj powyższe posty, dobrze Ci tu wszyscy piszą. Masz masę badan, zacznij leczyć hipochondrie, bo z tym masz problem i dlatego jelitom sie tak dostaje. Wpadles w pułapkę własnego umysłu. Mozg moze wszystko, naprawde
każdy bol w ciele można wygenerować praktycznie 

- schanis22
Podpisuje się pod tym siostraOlalala pisze: ↑27 kwietnia 2018, o 19:36Glowa, Glowa, Glowa. Powiem Ci, ze ja dlugo bujalam sie z porannymi parciami, ale juz praktycznie przejelam przewagę i potwierdzam Ci, ze to Glowa. Glowa moze wszystko, poczytaj powyższe posty, dobrze Ci tu wszyscy piszą. Masz masę badan, zacznij leczyć hipochondrie, bo z tym masz problem i dlatego jelitom sie tak dostaje. Wpadles w pułapkę własnego umysłu. Mozg moze wszystko, naprawdekażdy bol w ciele można wygenerować praktycznie
![]()

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
- Olalala
Siostro kochanaschanis22 pisze: ↑27 kwietnia 2018, o 19:39Podpisuje się pod tym siostraOlalala pisze: ↑27 kwietnia 2018, o 19:36Glowa, Glowa, Glowa. Powiem Ci, ze ja dlugo bujalam sie z porannymi parciami, ale juz praktycznie przejelam przewagę i potwierdzam Ci, ze to Glowa. Glowa moze wszystko, poczytaj powyższe posty, dobrze Ci tu wszyscy piszą. Masz masę badan, zacznij leczyć hipochondrie, bo z tym masz problem i dlatego jelitom sie tak dostaje. Wpadles w pułapkę własnego umysłu. Mozg moze wszystko, naprawdekażdy bol w ciele można wygenerować praktycznie
![]()
Gratuluję Ci przemyśleń, i z tego co widzę odburzenia
![]()

- Nipo
Zgadzam się Olcia w pełni obiema rękamiOlalala pisze: ↑27 kwietnia 2018, o 19:54Siostro kochanaschanis22 pisze: ↑27 kwietnia 2018, o 19:39Podpisuje się pod tym siostraOlalala pisze: ↑27 kwietnia 2018, o 19:36Glowa, Glowa, Glowa. Powiem Ci, ze ja dlugo bujalam sie z porannymi parciami, ale juz praktycznie przejelam przewagę i potwierdzam Ci, ze to Glowa. Glowa moze wszystko, poczytaj powyższe posty, dobrze Ci tu wszyscy piszą. Masz masę badan, zacznij leczyć hipochondrie, bo z tym masz problem i dlatego jelitom sie tak dostaje. Wpadles w pułapkę własnego umysłu. Mozg moze wszystko, naprawdekażdy bol w ciele można wygenerować praktycznie
![]()
Gratuluję Ci przemyśleń, i z tego co widzę odburzenia
![]()
Jeszcze ciało i umysł pamiętają pewne reakcje, ale nie jest zle
wciąż prostuje to co pokrzywione.

-
W poniedziąłek jak pisałem dorwał mnie ból brzucha po pierogach ale zasnąłem przeszło, we wtorek w miarę normalnie w WC a w środę dalej jakoś dziwnie, dzisiaj rano parcie jak pisałem do WC i bardziej jasny, teraz znowu zjadłem położyłem się chwilke odpocząć po robocie wstałem zaczałem jesc kolacje i juz czułem jelita i pyk wc - na rzadko / żółty kolor :/ - nerwica może aż tak powodować zmiany koloru, raz zatwardzenia raz wlasnie takie akcje, brzuch mam cały jak by obolały ale nie wśrodku bardziej a zaraz pod skóra jak by skopany z buta oszaleje chyba zaraz że to przez trzustke już chęci do życia brak, 2 tygodnie odkąd zacząłem brać asertin - na początku 1/3 potem 1/2 był spokój z jelitam a od pon dalej akcja
- pudzianoska
Tak, nerwica może to powodować, w najgorszych momentach latałam do kibla po wszystkim.lionmen pisze: ↑27 kwietnia 2018, o 21:46W poniedziąłek jak pisałem dorwał mnie ból brzucha po pierogach ale zasnąłem przeszło, we wtorek w miarę normalnie w WC a w środę dalej jakoś dziwnie, dzisiaj rano parcie jak pisałem do WC i bardziej jasny, teraz znowu zjadłem położyłem się chwilke odpocząć po robocie wstałem zaczałem jesc kolacje i juz czułem jelita i pyk wc - na rzadko / żółty kolor :/ - nerwica może aż tak powodować zmiany koloru, raz zatwardzenia raz wlasnie takie akcje, brzuch mam cały jak by obolały ale nie wśrodku bardziej a zaraz pod skóra jak by skopany z buta oszaleje chyba zaraz że to przez trzustke już chęci do życia brak, 2 tygodnie odkąd zacząłem brać asertin - na początku 1/3 potem 1/2 był spokój z jelitam a od pon dalej akcja
Boże, użycz mi pogody ducha,
Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
Odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić,
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
Jeśli nie otrzymujesz cudu, stań się nim.
https://wordpress.com/view/pudzianoska.wordpress.com
Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
Odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić,
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
Jeśli nie otrzymujesz cudu, stań się nim.
https://wordpress.com/view/pudzianoska.wordpress.com
-
Mam jeszcze takie pytanie, bo jako że mam triki nerwowe od nerwicy - podciągnie nosem czasem dość mocno - czy takie podciąganie właśnie może mieć wpływ na jak by obolały brzuch /? Bo tak dzisiaj zaczałem się zastanawiać w sensie czuje że w czasie właśnie tego "triku" mięśnie brzucha się naciągają.
I jeszcze jedno pytanie, bo trzustka przeważnie boli po jedzeniu, a ja mam znowu tak jak bym miał za mocno unerwiony żoładek, zjem coś jest mi lepiej i tak za parę minut z nowu jak by skurcze "bóle" głodowe takie typowo -jest to bardziej prawodopodobne od nerwicy czy raczej od trzustki, czy ktoś z was ma podobnie ? Robiłem test na Helicobakter ale wyszedł negatywny więc to nie wrzody /
I jeszcze jedno pytanie, bo trzustka przeważnie boli po jedzeniu, a ja mam znowu tak jak bym miał za mocno unerwiony żoładek, zjem coś jest mi lepiej i tak za parę minut z nowu jak by skurcze "bóle" głodowe takie typowo -jest to bardziej prawodopodobne od nerwicy czy raczej od trzustki, czy ktoś z was ma podobnie ? Robiłem test na Helicobakter ale wyszedł negatywny więc to nie wrzody /
- Celine Marie
A chudniesz czy trzymasz wagę?
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
- nat
Cześć, ten i wczesniejszy post to jakbym czytałam o sobie. Miałam te same objawy. Na początku biegałam do łazienki ciągle, zwłaszcza nasilało się to dosłownie po minucie od zjedzenia czegoś. Również pojawił się u mnie śluz i taki kolor. Bierze się od tego, że nie mamy już czego z siebie wydalać .lionmen pisze: ↑29 kwietnia 2018, o 02:53Mam jeszcze takie pytanie, bo jako że mam triki nerwowe od nerwicy - podciągnie nosem czasem dość mocno - czy takie podciąganie właśnie może mieć wpływ na jak by obolały brzuch /? Bo tak dzisiaj zaczałem się zastanawiać w sensie czuje że w czasie właśnie tego "triku" mięśnie brzucha się naciągają.
Bóle miałam te same.
Dla pocieszenia - trzymało mnie parę tygodni. Leki na biegunkę nie pomagały, probiotyki nie pomagały. Przeszło po jakimś czasie, ale wraca. Jedyna roznica, że na trochę krócej. A już zwłaszcza jak wystąpi jakaś sytuacjach która powoduje u mnie strach.
-
Witaj kolego.
Nawet nie wiesz co myśli i nerwa mogą z nami robić....A robią kosmos.
Nerwy bardzo wpływają na nasz stan.Atakuje organy bo jak się na czymś skupimy i dążymy to w kółko to na bank coś się zacznie .
Jelito drażliwe mam chyba od początku nerwy czyli kopę lat.Zawsze jak się czymś przejmę mocno czy poddenerwuje momentalnie zaczyna mi się Armagedon w brzuchu....przelewanie w jelitach i odpał na Wc.
Niekiedy to powstrzymam a niekiedy nie mam z czym walczyć bo i tak przegram.
W sierpniu byłam na sorze bo nie mogłam wytrzymać z bólu żołądka. Ból masakryczny z myślą i uczuciem że coś mi się wyleje i będzie po mnie...ze sklepu z pracy wsiadłam w auto i ledwo pojechałam.Słabo mi było i ten ból.A to że nastraszyły mnie w pracy że to trzustka to jeszcze dowaliło mi myślami o najgorszym.
Badania i usg nic nie wykazało.Dostalam rozkurczowe coś w kroplówce i pomału przeszło.
Także uwierz że głowa może wiele jeśli się wkręcimy.To wszystko jest nerwowe....Musimy zacząć nad tym panować.
Nawet nie wiesz co myśli i nerwa mogą z nami robić....A robią kosmos.
Nerwy bardzo wpływają na nasz stan.Atakuje organy bo jak się na czymś skupimy i dążymy to w kółko to na bank coś się zacznie .
Jelito drażliwe mam chyba od początku nerwy czyli kopę lat.Zawsze jak się czymś przejmę mocno czy poddenerwuje momentalnie zaczyna mi się Armagedon w brzuchu....przelewanie w jelitach i odpał na Wc.
Niekiedy to powstrzymam a niekiedy nie mam z czym walczyć bo i tak przegram.
W sierpniu byłam na sorze bo nie mogłam wytrzymać z bólu żołądka. Ból masakryczny z myślą i uczuciem że coś mi się wyleje i będzie po mnie...ze sklepu z pracy wsiadłam w auto i ledwo pojechałam.Słabo mi było i ten ból.A to że nastraszyły mnie w pracy że to trzustka to jeszcze dowaliło mi myślami o najgorszym.
Badania i usg nic nie wykazało.Dostalam rozkurczowe coś w kroplówce i pomału przeszło.
Także uwierz że głowa może wiele jeśli się wkręcimy.To wszystko jest nerwowe....Musimy zacząć nad tym panować.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
-
Co do pytania - tak ważyłęm się wczoraj i waga jest dokładnie ta sama co 2.5 roku temu jak byłem w szpitalu zrobić rezonans na trzustkę - 57kg, - waga u mnie praktycznie od zawsze taka sama... Na rezonansie byłem 2 x i wyszło tylko że jest torbiel i tyle do domu.
Przez cały luty zażywałem KREON na trawienie i było super a od marca znowu się zaczęło, przeważnie bóle głodowe, pod lewym żebrem jak by balonik - uczucie takie jak by się napompował / naprężył przez to zakłuje i pyk strzeli i puszcza, bóle głodowe na które pomaga nawet odrobina wody czy kawalek ciastka i na parę minut mam spokój. Do tego jak by pieczenie/palenie w okolicach pępka i przede wszystkim w tych jelitach poniżej pasa - takie ściskanie i napieranie i wtedy muszę do WC i już wiem że bedzie zmieniony stolec - a za każdym razem czuję ogromną panikę że będize tłuszcz bo to by znaczyło że trzustka nie pracuje :/
W nocy przeważnie jak się położę od razu problemy znikają i zawsze śpię bez problemu, budzę się rano przez parę minut jest ok a jak wstaję z łóżka zaczynam się ubierać jelita jak by się włączają i już się zaczyna ściskanie/napieranie związane w tym samym momencie jak to się pojawia z uczuciem mdłośći.
Do WC przeważnie chodzę albo raz na 2 dni albo 2x dziennie, bardzo się boję że to jednak ta trzustka, chociaż 3 tyg temu byłem u najlepszego specjalisty podobno w PL który zrobił to USG stwierdził że bardzo dałem popalić trzustce bo są zwapnienia itd jest torbiel ale to ta sama co była 2.5 roku temu - ale mnie cały czas martwi żę możę czegoś nie zauważył :/
Sam już nie wiem co mam naprawdę myśleć
jestem wyczerpany fizycznie i psychicznie, wczoraj się obudziłem czułem się super, a dzisiaj znowu podobnie ...
Przez cały luty zażywałem KREON na trawienie i było super a od marca znowu się zaczęło, przeważnie bóle głodowe, pod lewym żebrem jak by balonik - uczucie takie jak by się napompował / naprężył przez to zakłuje i pyk strzeli i puszcza, bóle głodowe na które pomaga nawet odrobina wody czy kawalek ciastka i na parę minut mam spokój. Do tego jak by pieczenie/palenie w okolicach pępka i przede wszystkim w tych jelitach poniżej pasa - takie ściskanie i napieranie i wtedy muszę do WC i już wiem że bedzie zmieniony stolec - a za każdym razem czuję ogromną panikę że będize tłuszcz bo to by znaczyło że trzustka nie pracuje :/
W nocy przeważnie jak się położę od razu problemy znikają i zawsze śpię bez problemu, budzę się rano przez parę minut jest ok a jak wstaję z łóżka zaczynam się ubierać jelita jak by się włączają i już się zaczyna ściskanie/napieranie związane w tym samym momencie jak to się pojawia z uczuciem mdłośći.
Do WC przeważnie chodzę albo raz na 2 dni albo 2x dziennie, bardzo się boję że to jednak ta trzustka, chociaż 3 tyg temu byłem u najlepszego specjalisty podobno w PL który zrobił to USG stwierdził że bardzo dałem popalić trzustce bo są zwapnienia itd jest torbiel ale to ta sama co była 2.5 roku temu - ale mnie cały czas martwi żę możę czegoś nie zauważył :/
Sam już nie wiem co mam naprawdę myśleć