Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Chad czy nerwica ?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Poczytałem troszkę o tej chorobie i tak sie zastanawiam , bo widze u siebie rowniez nagłe zmiany nastroju z „depresyjnego” do bardzo szczesliwego , znaczy od paru dni jest jakby lepiej , bo wziąlem sie za siebie , bo mialem w glowie ze to tylko nerwica a teraz sam nie wiem : Raz mam np pol dnia jest smutny bez zadnych sil , a pozniej nagle mam dobry humor i np pozniej jakies takie epizody agresji hmm zdenerwowania bezsilnosci . Dodam ze lekarza powiedzieli mi ze to nerwica natrectw i lekowa , ale sam nie wiem juz . Strasznie sie boje ze to moze jednak to. Z natury jestem osoba czula martwiaca sie o kazdego , ale rowniez nerwowa genetycznie po ojcu . Moze ktos sie wypowiedziec na ten temat ?
-
Hey, polecam korzystać z wyszukiwarki na forum search.php?keywords=chad&terms=all&auth ... mit=Szukaj
W chyba 5 poście Victor odnosi się do tego o co pytasz i też w wielu kolejnych, przykład: post210993.html#p210993
Nie Ty pierwszy masz o choroby psychiczne obawę, nie czytaj o tych tematach mając zaburzenie. To, że masz lepszy dzień i humor to nie jest to choroba psychiczna...
W chyba 5 poście Victor odnosi się do tego o co pytasz i też w wielu kolejnych, przykład: post210993.html#p210993
Nie Ty pierwszy masz o choroby psychiczne obawę, nie czytaj o tych tematach mając zaburzenie. To, że masz lepszy dzień i humor to nie jest to choroba psychiczna...
- Żorżyk
Zmiany nastroju ma każdy (oprócz psychopatów) , kwestia jak duże i czym powodowane, oraz co czyni pod ich wpływem.
Nie wkręcałabym sobie choroby psychicznej, zwlaszcza tak niewdzięcznej w leczeniu jak ChAD, wolałabym zaufać specjalistom. Jeśli mówią, że tylko zaburzenie lękowe, to, ujmę, fajnie
, że nic więcej.
Ludzie dostają świra przez pandemię i zamknięcie, są mega drażliwi i nerwowi. Tak, że ten
Nie wkręcałabym sobie choroby psychicznej, zwlaszcza tak niewdzięcznej w leczeniu jak ChAD, wolałabym zaufać specjalistom. Jeśli mówią, że tylko zaburzenie lękowe, to, ujmę, fajnie

Ludzie dostają świra przez pandemię i zamknięcie, są mega drażliwi i nerwowi. Tak, że ten

-
Koło Chadu to ty nawet nie stoiszGacek12345 pisze: ↑4 kwietnia 2020, o 20:06Poczytałem troszkę o tej chorobie i tak sie zastanawiam , bo widze u siebie rowniez nagłe zmiany nastroju z „depresyjnego” do bardzo szczesliwego , znaczy od paru dni jest jakby lepiej , bo wziąlem sie za siebie , bo mialem w glowie ze to tylko nerwica a teraz sam nie wiem : Raz mam np pol dnia jest smutny bez zadnych sil , a pozniej nagle mam dobry humor i np pozniej jakies takie epizody agresji hmm zdenerwowania bezsilnosci . Dodam ze lekarza powiedzieli mi ze to nerwica natrectw i lekowa , ale sam nie wiem juz . Strasznie sie boje ze to moze jednak to. Z natury jestem osoba czula martwiaca sie o kazdego , ale rowniez nerwowa genetycznie po ojcu . Moze ktos sie wypowiedziec na ten temat ?

Drugie pocieszenie miałam identiko przejścia z mega nastroju na jakiś taki mega depresyjny, że potrafiłam wręcz beczeć i to też mnie utwierdzalo, że ja mam na bank .
Aaaa i pOwiem Ci pracuje z ludźmi i przychodzi do sklepu chłopak, który ma Chad. I to jest przepaść. Przepaść w każdym znaczeniu tego słowa. Nerwicowiec trzęsie gaciami bo ma zejścia nastroju i zauważył to a osoba z CHAD ma inne zejścia i nie trzęsie gaciami jak człowiek z nerwą, która ma wyczulenie na tego typu obawy, myśli lękowe . Bo nerwa próbuje nam wmowic, że mamy to.Też się w to wkręcałam.. Myslenie typu, mam czy nie mam. Ucinać . Celuj w obawy,wątpliwości

-
A np. Jesli mam ta nerwice juz 8msc czy tam 9 nie pamietam dokladnie i mialem praktycznie wsztstkie te objawy somatyczne itp lekarz psycholog i psychiatra stwierdzil ze to na 100% nerwica . Mialem juz mysli natretne o zrobieniu krzywdy , schizofrenia psychoza , homo no i na prawde pelno innych i to mam uznac za kolejna mysl lekowa ? I na pewno na to nie zachoruje ? Bo ja tylko cos przeczytam czy na fb czy cos to odrazu w głowie ze ja to mam i sie upieram tego . I potem sie pojawia strach derealizacja i tak w kólko .. Zauwazylem ze gdy np zaczalem cwiczyc czy relaksacje , odwracac uwage od mysli zajmowac sie np cwiczeniami jakimis w domu itp jest Okej , ale zawsze w nocy (wieczorem) czuje sie o wiele gorzej
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Po prostu uznaj to za myśl, bo masz myśl o tym a nie chada.Gacek12345 pisze: ↑5 kwietnia 2020, o 17:40A np. Jesli mam ta nerwice juz 8msc czy tam 9 nie pamietam dokladnie i mialem praktycznie wsztstkie te objawy somatyczne itp lekarz psycholog i psychiatra stwierdzil ze to na 100% nerwica . Mialem juz mysli natretne o zrobieniu krzywdy , schizofrenia psychoza , homo no i na prawde pelno innych i to mam uznac za kolejna mysl lekowa ? I na pewno na to nie zachoruje ? Bo ja tylko cos przeczytam czy na fb czy cos to odrazu w głowie ze ja to mam i sie upieram tego . I potem sie pojawia strach derealizacja i tak w kólko .. Zauwazylem ze gdy np zaczalem cwiczyc czy relaksacje , odwracac uwage od mysli zajmowac sie np cwiczeniami jakimis w domu itp jest Okej , ale zawsze w nocy (wieczorem) czuje sie o wiele gorzej

-
Otóż obiecuje to juz ostatni post , ale po prostu chce sie wszystkiego dowiedziec
Czy w nerwicy tak jest lub ktos tak ma : Np. W moim przypadku było tak ,ze przez 3/4 miesiace wystepowaly praktycznie tylko objawy somatyczne bóle głowy ,miesni no wszystkie jakie były wymienione niewazne
A teraz hmm od stycznia praktycznie tylko zostały czasem bóle i ściski w glowie , miesni no i oczywiscie kołotanie serca , potykanie lecz wiekszość zniknęła i teraz od tamtego momentu (stycznia) tylko wpłynęło to na „glowe” stan psychiczny , emocjonalny . DD , odrealnienia itp mysli natretne . Czy to mozliwe i czy ktos tak mial czy ogolnie tak jest , ze sa takie Etapy ? Prosze o szybką odpowiedź 

Czy w nerwicy tak jest lub ktos tak ma : Np. W moim przypadku było tak ,ze przez 3/4 miesiace wystepowaly praktycznie tylko objawy somatyczne bóle głowy ,miesni no wszystkie jakie były wymienione niewazne

-
Dzięki za odpowiedź 
-
Chodzi mi głównie o to , ze teraz od jakiegos czasu wydaje mi sie , ze jakby inaczej sie zachowuje , a kazdy mi mowi ze wszystko robie tak samo . No i czuje sie jakbym zaraz mial oszalec i no nwm jak to wytlumaczyc . Wszystko kontroluje czy dobrze robie , a jak tylko sie „wyluzuje” to potem mam w glowie , ze cos robie nie tak , albo jak cos chce powiedziec to uznaje ze to jednak glupie i wole nic sie nie odzywac. I tez mam teraz tak ze wydaje mi sie ze kazdy dzien jest taki sam , ze wstaje jem robie cwiczenia jade do dziewczyny i ide spac i tak w kółko taka monotonnosc . I zaraz mam w glowie ze to moze jakas choroba , ze sie przezywa ten sam dzien w kolko , ale ja wiem jaki jest dzien miesiac itp to raczej to wykluczam . Ja codziennie sie tak nakrecam ze to choroba psych itp
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Nakręcasz się ale nie masz choroby psychicznej, jak możemy Cię do tego inaczej przekonać? Zobacz temat ten strach-przed-zwariowaniem-strach-przed- ... -t376.html i musisz sam zobaczyć podobieństwa i się ich trzymać. Forum Ci inaczej nie pomoże jak nie zaczniesz z niego korzystać a ma ono naprawdę duże zasoby, a Ty jedynie pytasz wkoło o te same rzeczy.Gacek12345 pisze: ↑6 kwietnia 2020, o 00:37Chodzi mi głównie o to , ze teraz od jakiegos czasu wydaje mi sie , ze jakby inaczej sie zachowuje , a kazdy mi mowi ze wszystko robie tak samo . No i czuje sie jakbym zaraz mial oszalec i no nwm jak to wytlumaczyc . Wszystko kontroluje czy dobrze robie , a jak tylko sie „wyluzuje” to potem mam w glowie , ze cos robie nie tak , albo jak cos chce powiedziec to uznaje ze to jednak glupie i wole nic sie nie odzywac. I tez mam teraz tak ze wydaje mi sie ze kazdy dzien jest taki sam , ze wstaje jem robie cwiczenia jade do dziewczyny i ide spac i tak w kółko taka monotonnosc . I zaraz mam w glowie ze to moze jakas choroba , ze sie przezywa ten sam dzien w kolko , ale ja wiem jaki jest dzien miesiac itp to raczej to wykluczam . Ja codziennie sie tak nakrecam ze to choroba psych itp
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
Racja szczerze potem sam żaluje ze pisze tyle postów i ciągle sie nakrecam , jak x osób i pani psycholog i psychiatra powiedzieli mi ze to jest nerwica. Muszę się po prostu przemóc i to zaakceptować ,a nie szukać codziennie tego samego i czuć sie z dnia na dzień coraz gorzej poprzez to nakręcanie.
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Jeżeli czytasz cokolwiek w tematach chorób psychicznych to od razu wiedz, że nerwica nie poprawi się. Nie ma takiej możliwości, po prostu w nerwicy zawsze są wątpliwości dlatego Victor dawniej nazwał akceptację czarnego scenariusza zaryzykowaniem ryzykowanie-istota-nerwicy-dystans-leczenie-t4106.html i tu jeszcze zobacz to post111876.html#p111876 oraz to post111876.html#p111876 Przeczytaj i przemyśl!Gacek12345 pisze: ↑6 kwietnia 2020, o 01:56Racja szczerze potem sam żaluje ze pisze tyle postów i ciągle sie nakrecam , jak x osób i pani psycholog i psychiatra powiedzieli mi ze to jest nerwica. Muszę się po prostu przemóc i to zaakceptować ,a nie szukać codziennie tego samego i czuć sie z dnia na dzień coraz gorzej poprzez to nakręcanie.
(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
Autor Zordon ;p
-
Chyba ostatnie dni mialem dobre zbyt
Dziś leze i nagle takie mysli i jakby takie uczucie ze zaraz nie wytrzymam i zaczne krzyczec .. No juz rece opadaja najpierw mysli kazdego rodzaju teraz to
-
Normalne, napięcie emocjonalne, jak chcesz to sobie pokrzycz, ewentualnie zainteresuj się mindfullness.Gacek12345 pisze: ↑11 kwietnia 2020, o 23:12Chyba ostatnie dni mialem dobre zbytDziś leze i nagle takie mysli i jakby takie uczucie ze zaraz nie wytrzymam i zaczne krzyczec .. No juz rece opadaja najpierw mysli kazdego rodzaju teraz to
Ps. Czemu tak seryjnie zakładasz nowe wątki? przecież jak odpiszesz w jednym to Ci ktoś odpiszę, a tak co chwilę nowy wątek, który w sumie nic nie wnosi