Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

buczenie,drżenie,szum w uchu

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

9 grudnia 2016, o 08:25

Jak w temacie od dwoch dni zmagam sie z takimi objawami w lewym uchu. Co prawda ostatnio mialam z nim problem,bo bylo zatkane ,ale juz sie odetkalo i pojawily sie jakies dziwne buczenia itd. Nigdy takiego czegos nie mialam i zastanawiam sie czy to problem laryngologiczny czy moze nerwicowe.
Akurat w tym tyg mialam nerwowe dni ,napieciowy bol glowy,rozstrzesienie itd. W nocy przez to nie moglam zasnac a jak sie przebudzilam to nie slyszlalam tego dziwnego buczenia,ale niestety juz powrocilo i strasznie irytuje. Oczywiscie staram sie tym nie nakrecac,ale chcialam zapytac czy moze ktos tez mial cos podobnego i jak sobie z tym poradzil.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

10 grudnia 2016, o 08:02

Myszusia,ja miałam często takie objawy,buczenie,zatkane uszy,oraz piski,ja sobie wlewalam do ucha sól fizjologiczna i pomagało,ale najważniejsze to się nie nakrecac tym,oczywiście dla swiętego spokoju,możesz przejść się do laryngologa .
COCO JUMBO I DO PRZODU
Awatar użytkownika
Rybson
Zarejestrowany Użytkownik

10 grudnia 2016, o 09:42

Ja czuję cały czas jakiś szum w uszach. Kiedy nie zwracam na niego uwagi to go nie ma. Jest to bardzo uciążliwe. Byłem nawet u laryngologa, który nic nie stwierdził.
Marcin82
Zarejestrowany Użytkownik

12 grudnia 2016, o 14:10

Ja mam praktycznie od poczatku nerwicy czyli od kwietnia 2016 24h pisk, szum i zatkane uszy co jest bardzo nieprzyjemnym odczuciem. Tak mam uszy zatkane, że ciągle mi się chce ziewać, a ziewając wszystko mi strzela w tych uszach tak jakbym był w samolocie.

Ale muszę powiedzieć, że ten szum i to zatykanie robi się pomału łagodniejsze razem ze uspokajającą się nerwicą. Także nie nakręcaj się, bo to tylko nerwica:)
ODPOWIEDZ