Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ból z prawej strony w okolicy żeber

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
agan820101
Zarejestrowany Użytkownik

16 grudnia 2018, o 19:43

Od 5 lat dokucza mi ból z prawej strony ( najczesciej pod zebrami w okolicy watroby, woreczka, czesto w oklicy prawej nerki, łopatki, prawej strony kregosłupa) często, tak jakby jest to leki ból swędzący, ogólnie nie jest to duży ból ale jednk jest prawie codziennie. USG z 7 razy, tomogtafia komputerowa jamy brzusznej z kontrastem, RTG płuc, ginekolog, kolonoskopia, dieta - Wsztko OK. Czy ktoś boryka sie z czymś podobnym ???
Awatar użytkownika
pudzianoska
Dyżurny na forum Odważny VIP

16 grudnia 2018, o 20:39

Ja tak mam jakieś dwa lata, ale miałam robione tylko USG :p Parametry z krwi okej, więc olewam. Jednak długo nie olewalam tego objawu prawdziwie, tylko "niby" akceptowałam, a tak serio, to ciągle tam gmeralam, cuda wianki robiłam i z tego wszystkiego mam bóle mięśni żeber po prawej stronie :p Zauważyłam, że wzdęcia wzmagają jakiś dyskomfort, ale generalnie uważam, że pomoże na to tylko niezwracanie uwagi. Ty jak sądzę, po tylu badaniach masz już medyczną podstawę, by uważać, że to tylko nerwicowe (nie masz może objawów jelitowych przez nerwice?) i po prostu olewać to, aż przejdzie :)
Boże, użycz mi pogody ducha,
Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
Odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić,
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.

Jeśli nie otrzymujesz cudu, stań się nim.

https://wordpress.com/view/pudzianoska.wordpress.com
tapurka

17 grudnia 2018, o 10:21

Mam ból pod żebrami z prawej strony, czasem jest tak silny że nie mogę skręcić tułowia czy się schylić. Jak bardzo boli to albo naklejam plaster rozgrzewający albo smaruję DMSO. Zaczęłam też łykać MSM i powiem Wam że bardzo pomaga, ból jest rzadziej i mniejszy. Do tego biorę wit. C i D.
you infected my blood
arczi

19 grudnia 2018, o 16:31

też mam i nie wiem co to jest
Awatar użytkownika
TheNiczi

29 grudnia 2018, o 12:39

mam coś podobnego ale niżej jakby jelito. Miałam usg, kolonoskopie, regularnie badam krew i dalej to samo. Z tym, że u mnie ból potrafi zniknąć na kilka miesiecy a później wrocic. Gastrolog stwierdził, że mam wrażliwe jelito ale nadal nie jestem pewna.
" Tylko ludzie ogarnięci obsesją przejmują się obsesjami "
Awatar użytkownika
pudzianoska

30 grudnia 2018, o 18:29

Niczi, uwierz gastrologowi :) W tym miejscu jest m.in. zagięcie jelita, wystarczy, że zbiorą się tam gazy, treść jelitowa i już możemy odczuwać ciągnięcie. Z resztą jak ktoś ma hopla na punkcie brzucha to wszelkie odczucia z brzucha traktuje jak patologię. Jeśli było USG i/lub kolonoskopia i/lub badania krwi to lepiej to olać i nie drążyć nerwicowo :)
Boże, użycz mi pogody ducha,
Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
Odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić,
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.

Jeśli nie otrzymujesz cudu, stań się nim.

https://wordpress.com/view/pudzianoska.wordpress.com
agan820101

30 grudnia 2018, o 19:28

Mój ból czeto przesuwa się na plecy, tak z prawej strony kręgosłupa, jest regularnie, prawie codziennie w troszke różnych lokalizacjach (ale wszystkie blisko siebie), ból nie jest związany z ruchem
ODPOWIEDZ