Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ból głowy, mrowienie twarzy, uczucie ciepła na plecach

Dział poświęcony depresji, dystymii, stanom depresyjnym.
Zamieszczamy własne przeżycia, objawy depresji i podobnych jej zaburzeń.
Próbujemy razem stawić temu czoła.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ck2023
Zarejestrowany Użytkownik

21 lutego 2025, o 21:23

Okres końcówki zeszłego roku to uciążliwe objawy jak bóle pleców i żeber, mrowienia w różnych częściach ciała, kilka razy drgania mięśni na całym ciele....Grudzień był znośny, początek stycznia także, lecz wszystko wróciło i doszedł do tego ból głowy. Już człowiek się zastanawia czasem jak to jest, że było lepiej i znowu przyszło to cholerstwo.....
Piecze język, wnętrze ust, mrowienia wokół ust, nosa i całe policzki.... uczucie w ustach można porównać do poparzenia się gorącą herbatą.
Badania i wymaz ok. Ból głowy - tomograf - wszystko ok. Drganie mięśni nóg, rąk i ciepło zalewające plecy a czasem klatkę piersiową. Czasem płytki oddech ale dający się kontrolować. Człowiek głupieje i szuka powodu. Czy to depresja, lęk czy nerwica.... Kto może coś doradzić lub wspomóc dobrym słowem czy to jest częste w takich stanach gdy coś się dzieje z nerwami.
zelie
Zarejestrowany Użytkownik

3 kwietnia 2025, o 13:26

Jeśli masz depresję na pamięć potrzeba najwięcej czasu by wróciła do wcześniejszego stanu w porównaniu z innymi utrudnieniami. Długo bierzesz leki? Czy zaczęłaś? Bo potrzeba trochę czasu by zobaczyć efekt działania. Też miałam ciężki czas w życiu i popadłam w depresję. Mimo odcięcia się od tego miejsca i przeprowadzki to dalej ze mną było. Musiałam się dopytywać czegoś po ileś razy, bardzo miałam duże problemy z koncentracją, czułam się jakby ktoś małpie coś tłumaczył a ja dalej nie łapałam o co chodzi. Biorę leki ogólnie gdzieś 1,5 roku i z czasem zaczęłam zauważać poprawę. Musisz dać sobie czas jeśli już czujesz poprawę w samopoczuciu to i pamięć, koncentracja też wrócą. Ja bym pogadała oczywiście z psychiatrą , bo nie wszystko można łączyć z danymi lekami. Można również wypróbować zioła https://loremvit.pl/produkt/pamiec-i-koncentracja/ Wśród ziół polecam Loremvit.
Marcin90
Nowy Użytkownik

7 kwietnia 2025, o 13:28

Hej. Również mam przepisane antydepresanty. Dokładnie biorę Eacilatopram BlueFish. Lekarz uświadomił mnie, że leki nie będą od razu działać. W czasie przyzwyczajania organizmu do leku byłem senny i dalej smutny. Po 2 tygodniach zaczęło działać. Zacząłem się uśmiechać. Takie uczucie jakby większość spraw człowiek miał głęboko gdzieś.
ODPOWIEDZ