Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ból gardła z tyłu na dole poprawej stronie

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
GoProProPro
Gość

23 listopada 2016, o 23:07

Hej! Mam problem. Nie chcę się nakręcać, a jestem blisko ataku paniki. Dzisiaj byłem u lekarza z dalszą diagnostyką mojej infekcji wirusowej. Ogólnie zaczęło się od zatkania nosa, kataru, stanu podgorączkowego, zlewania nocnego, bólu gardła. Zatoki już wyleczone, katar też wyleczony. Zostało nocne zlewanie i ból gardła, ale nie tak jak wcześniej umiejscowiony "symetrycznie" i na górze (tak jak zawsze), a na dole, tylko po prawej stronie i tylko po przełykaniu. Mam zmieniony lekko głos, więc pewnie też coś jest w pobliżu strun głosowych. Ból pojawia się tylko przy przełykaniu i jest nie do wytrzymania wręcz. Gardło jest czerwone i lekarz powiedział, że to dalsza infekcja, ale był zdziwiony, że nie boli mnie całe gardło (bo całe jest widocznie "zapalone), a tylko na dole po prawej. Matko, martwię się...
Awatar użytkownika
Kretu
Odburzony Wolontariusz Forum

23 listopada 2016, o 23:08

Na dole po prawej stronie czyli jakie miejsce masz dokładnie na myśli? niżej niż prawy migdał?
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
GoProProPro
Gość

23 listopada 2016, o 23:15

Jak mówię nisko to czuję jak struna prawa głosowa drga i mnie boli jednocześnie. Mniej więcej na tej wysokości.
Awatar użytkownika
Kretu

23 listopada 2016, o 23:21

Po prostu masz zapalenie strun głosowych lub zaczyna się rozwijać zapalenie krtani, kup OROFAR MAX w aptece i przestań jeść antybiotyki jeżeli nie masz gorączki wyższej niż 38,5 stopnia. Po Orofarze przejdzie w dwa dni, nawilżaj gardło jeżeli bardzo mocno boli Glosalem, ewentualnie pij letnie (nie gorące) herbaty z miodem i cytryną. Nie zbijaj gorączki poniżej 38 stopni jeżeli nie jesteś na coś chory, nie masz chorób autoimmunologicznych i problemów ze zdrowiem - szybciej dojdziesz do siebie, ale orofar kup żeby infekcja się dalej nie rozwinęła.
GoProProPro
Gość

23 listopada 2016, o 23:24

Problem w tym, że używałem Orofar Max przez ostatnie 5 dni i lekarz mi zabronił go używać, bo powiedział, że mi strasznie wysuszył śluzówkę.

-- 24 listopada 2016, o 00:24 --
Problem w tym, że używałem Orofar Max przez ostatnie 5 dni i lekarz mi zabronił go używać, bo powiedział, że mi strasznie wysuszył śluzówkę.
Awatar użytkownika
Kretu

23 listopada 2016, o 23:26

Może wysuszać faktycznie. Glosalem psikaj, jeżeli Orofar nie zadziałał to znaczy że rozwinęła się infekcja bakteryjna i niestety będzie konieczny antybiotyk - gorączkujesz?
GoProProPro
Gość

23 listopada 2016, o 23:30

Gorączkowałem, a teraz nie. Tylko ten ból i to z jednej strony + chrypka lekka (niższy głos). A i dodatkowo ciekawe jest to, że w sumie boli mnie najbardziej przy przełykaniu śliny. Jak coś piję to mniej, a jak jem to wgl nie boli, a nawet ustępuje na chwilę. Może to jakieś skaleczenie?
Awatar użytkownika
Kretu

23 listopada 2016, o 23:37

Możliwe że jest podrażnione. Nie wiem jak lekarz może stwierdzać iż to dalsza infekcja bez gorączkowania, to lekarz rodzinny czy laryngolog? Kup Glosal, pij herbaty z miodem i zobacz co się będzie działo. Dostałeś antybiotyk za pierwszym razem?
GoProProPro
Gość

24 listopada 2016, o 00:02

Nie dostałem, bo lekarz stwierdził infekcje wirusową. Nie wiem co robić :/.

-- 24 listopada 2016, o 01:02 --
Nie dostałem, bo lekarz stwierdził infekcje wirusową. Nie wiem co robić :/.
Awatar użytkownika
koziolek123
Odważny i aktywny forumowicz

24 listopada 2016, o 00:05

a no moze kolego przeciez zapalenie gardla jest bardzo zdradliwe i przebiega wlasnie bez gorączki w tym rzecz JAk ktos zlekcewazy to moze nawet miec powazne konsekwencjery
Jak lekarz stwierdzil niech sie stosuje do zalecen Wirusowki roznie sie objawiaja sam tez mialem grype Bostonke

podobne objawy
GoProProPro
Gość

24 listopada 2016, o 08:23

Nie wiem, ogólnie dzisiaj się obudziłem i dalej jest to samo, no bo w sumie co się ma poprawić. Żadne leki nie pomagają mi tego bólu złagodzić. W sumie to pomyślałem o tym, że może ja sobie spaliłem gardło? Robiłem sobie mocne inhalacje na bazie Salviaseptu i wdychałem to prosto do gardła i do płuc. Może to spowodowało takie podrażnienie jednostronne? Sam nie wiem.
Awatar użytkownika
Kretu

24 listopada 2016, o 09:06

Nie ma infekcji wirusowej i bakteryjnej POWAŻNEJ bez gorączki czy stanu podgorączkowego. Może boleć gardło i można nie mieć gorączki ale to są lekkie bóle a nie takie gdzie człowiek nie może przełknąć śliny, poważna infekcja zawsze rozszerza się po za rejony gardła. I co to w ogóle znaczy 'zdradliwe' :DD ? Jeżeli nie czujesz się osłabiony, nie gorączkujesz to nie jest źle. Choroba Bostońska to lekka wirusówka, może zagrażać tylko kobietom w ciąży - i nic po za tym :) No chyba że ktoś biega na golasa przy 10 stopniach wtedy owszem, nawet z kataru można dostać zapalenia płuc. GoPro, nawilżaj gardło pij herbaty z miodem i więcej nic nie stosuj, sam zobaczysz jak to się będzie rozwijać i co z tym dalej robić.
GoProProPro
Gość

24 listopada 2016, o 21:53

Tak robię na razie. No nic, trzeba to przeczekać i tyle. Nie mam siły nic innego zrobić.

-- 24 listopada 2016, o 22:53 --
Wziąłem ketonal i trochę mniej boli, ale ogólnie poza nim nie działało znieczulająco.
Stresik
Zarejestrowany Użytkownik

14 grudnia 2016, o 20:22

Cześć, ja mam właśnie podobny problem z bólem gardła, mógłbyś napisać co było przyczyną tego jednostronnego bólu i kiedy Ci przeszło? Ja nie mogłam się doprosić o skierowanie do laryngologa i zostałam odprawiona z lekiem przeciwzapalnym który biorę 3ci dzień ale poprawa jest nieznaczna i się niepokoję po konsultacji z dr Google :/
ODPOWIEDZ