Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Bioslone - złoty lek czy ściema?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tymbark92
Zarejestrowany Użytkownik

19 sierpnia 2016, o 16:22

Witam, troche mnie nie bylo na forum i powracam z takim pytaniem.

Zdiagnozowano u mnie gliste ludzką. Poszperalem na necie i dotarlem do info, zeby tego nie leczyc, tylko leczyc ogolnie organizm jakas mikstura. Wiecej na bioslone.pl. Troche mi sie w to wierzyc nie chce, ze leki+dieta mialyby byc mniej skuteczne i podobno "szkodliwe" dla organizmu. Rzekomo ta mikstura pozwala "ozdrowiec"... Na necie jest sporo zlych opinii na jej temat i sporo dobrych. Nie wiem czy zle pisza ludzie ktorym to nie pasuje, czy dobre pisza Ci ktorym lepiej na kieszeni z tym... Wiem ze to dzial lęków - napisalem tu, bo wykazuje sie ten dzial najwieksza aktywnoscia. No powiedzmy, ze boje sie tego Biosłone :D

Ogólnie jestem sceptycznie nastawiony, chcialem zapytac co o tym myslicie, BROŃ BOŻE nie polecam tego, nie wiem co to jest. Ale chce sie wyleczyć glisty ludzkiej byc moze jest ona przyczyna moich dolegliwosci z ktorymi zmagam sie juz 2 lata... Chce sie skutecznie odrobaczyć, a tam piszą, że jak bede walczyl z pasożytem to jeszcze gorzej sobie zaszkodze... Mam mętlik w głowie. Pomozcie zaburzeni przyjaciele :)
Victor
Administrator

19 sierpnia 2016, o 17:33

Kiedyś po prośbie użytkownika czytałem sobie troszkę o tym czym zajmuje się ta organizacja.
I cóż ich działalność opiera się o ciekawe podstawy, z którymi można się zgodzić, bo ja np. też uważam, iż samych w sobie leków (większości) należy unikać jak się tylko da. I to w każdej dziedzinie.
Nie wierzę zwykle w szerokie badania farmaceutyków mówiące o braku skutków negatywnych dla organizmu na dłuższą metę.

Ale jak to bywa (przy organizacjach) zazwyczaj mają zbyt dużą tendencję do krytykowania innych alternatyw i twierdzenia, że będzie na pewno gorzej jak się będzie robić inaczej. A nie do końca mogą przecież być tego akurat pewni.
Co nie wzbudza mojego zaufania. Ale cóż taką mają zasadę działania.
Osobiście sądzę, że mają zapewne sporo racji ale też i w tym sporo przesady :)

A co do opinii o ich środkach, to czy istnieją takie środki tego rodzaju co do których opinie nie są podzielone? ;)
Jedyne co można to spróbować i samemu to sprawdzić na sobie.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
ODPOWIEDZ