Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Bezsenność w ciazy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Gosia88
Nowy Użytkownik

24 maja 2023, o 10:14

Dzień dobry, moim problemem jest lęk przed nie spaniem. Wiem że najlepsza rada jest nie wywieranie presji na sen, jestem w ciąży i martwię się że przez nie spanie stanie się coś dziecku co mnie Jeszcze bardziej nakreca , od kilku tygodni śpię po kilka godzin , dziś 3 😔 czym się ratować? Nie mogę brać żadnych leków, przed ciążą już miałam problemy ze snem wtedy brałam hydroksyzynę. Proszę o rady
jadzia96
Zarejestrowany Użytkownik

24 maja 2023, o 12:57

A może spróbuj medytacji? Coś na wyciszenie, żeby chociaż poleżeć w ciszy i się na czymś skupić. A noz widelec może zapadniesz w dobry sen :)
Layla
Zarejestrowany Użytkownik

16 czerwca 2023, o 09:37

Cześć, w ciąży wiele kobiet cierpi na bezsenność, ja też tak miałam. Nigdy wcześniej i później nie zdarzyła mi się taka bezsenność jak wtedy 😉 Ale byłam na zwolnieniu i po prostu odsypiałam w dzień. Nie bój się bezsenności, bo dziecku nic się nie stanie. Ja się śmiałam, że organizm mnie przygotowuje do nieprzespanych nocy przy dziecku 😜

Kolejna kwestia, to co robisz jak sen nie chce przyjść? Leżysz w łóżku i czekasz aż zaśniesz? To nie jest najlepsze wyjście, bo wtedy umysł sam się nakręca. Lepiej poczytać książkę albo jakoś inaczej się „zmęczyć” i odciągnąć myśli od tego, że nie śpisz.
ODPOWIEDZ