Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Bezsenność w ciazy
-
- Nowy Użytkownik
Dzień dobry, moim problemem jest lęk przed nie spaniem. Wiem że najlepsza rada jest nie wywieranie presji na sen, jestem w ciąży i martwię się że przez nie spanie stanie się coś dziecku co mnie Jeszcze bardziej nakreca , od kilku tygodni śpię po kilka godzin , dziś 3
czym się ratować? Nie mogę brać żadnych leków, przed ciążą już miałam problemy ze snem wtedy brałam hydroksyzynę. Proszę o rady
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć, w ciąży wiele kobiet cierpi na bezsenność, ja też tak miałam. Nigdy wcześniej i później nie zdarzyła mi się taka bezsenność jak wtedy
Ale byłam na zwolnieniu i po prostu odsypiałam w dzień. Nie bój się bezsenności, bo dziecku nic się nie stanie. Ja się śmiałam, że organizm mnie przygotowuje do nieprzespanych nocy przy dziecku 
Kolejna kwestia, to co robisz jak sen nie chce przyjść? Leżysz w łóżku i czekasz aż zaśniesz? To nie jest najlepsze wyjście, bo wtedy umysł sam się nakręca. Lepiej poczytać książkę albo jakoś inaczej się „zmęczyć” i odciągnąć myśli od tego, że nie śpisz.
Kolejna kwestia, to co robisz jak sen nie chce przyjść? Leżysz w łóżku i czekasz aż zaśniesz? To nie jest najlepsze wyjście, bo wtedy umysł sam się nakręca. Lepiej poczytać książkę albo jakoś inaczej się „zmęczyć” i odciągnąć myśli od tego, że nie śpisz.