Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Bezdech przy zasypianiu
- wojtaaaaaas6
- Zarejestrowany Użytkownik
Od półtora roku zmagam się z dziwną przypadłością. Gdy kładę się spać i zamykam oczy to po 2-3 minutach zaczyna się koszmar. Następnie stopniowe uczucie niedotlenienia, aż nagle samoistnie zrywam się z uczuciem duszenia, panicznie próbując szybko nabrać powietrza. Gdzies za dziecka miałem astmę ale została ona zaleczona. Przez to zaczynam panikować, ze sie uduszę i ze to faktycznie astma. Nagle przychodzi ciężkie oddychanie, ból żołądka, latanie co chwile do wc… czy miał ktos taka przypadłość?
"Nie spuszczaj glowy gdy stres wiąze Ci ręce
nie musisz byc kims, badz soba dla siebie."
nie musisz byc kims, badz soba dla siebie."
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Od kilku lat mam podobnie. Czasami tuż po zaśnięciu, a czasami w środku nocy. Nagle zrywam się i łapczywie łapię powietrze jak gdybym był na granicy uduszenia. Na przestrzeni ostatnich 5 lat robiłem dwukrotnie badanie polisomnograficzne i wykluczyły one bezdech. Zostają zatem sprawy związane z zaburzeniami lękowymi. U ciebie pewnie jest podobnie. Prawdę mówiąc nie mam pomysłu jak sobie z tym poradzić. Czasami mam kilka tygodni spokoju od tego koszmaru, a czasami kilka nocy z rzędu zdarzają się takie wybudzenia.