Cześć,
Mam na imię Arek, mam 21 lat i 11 sierpnia dostałem pierwszego i naprawde mocnego padaczki. (Wiem to od mamy która mnie ratowała - podobno mnie reanimowała) W środę w zeszłym tygodniu sprzątałem w domu po remoncie. Obudziłem w karetce nie pamiętam prawie nic z tego czasu, wiem że miałem bardzo drgawki (wtedy to drgawki z przerażenia - co to się stało i gdzie jestem). Na SOR dotarła moja mama i wypełnila karte z soru. Pobrano odemnie krew i podano kroplówke. Dalej nie pamiętam co się działo. Obudziłem sie na środku korytarza oddzialu neurologi. Test na covid negatywny, w miedzy czasie przeszedłem badanie EEG z wynikow stwierdzono ze mój mózg jest tak zniszczony że jest na poziomie 70 latka od picia alkoholu. Pomimo że ja nie wiem nawet jak smakuje alkoh jestem jego wielkim wrogiem. W szpitalu dawali Depakine Chrono 300 i Alpragen 0.5 mg. Od momentu wziecia deprakine czuje sie strasznie stępiony, nawet teraz w momencie pisania czuje strasznie. Niby nic nie boli a tak strasznie się czuje.
Przepraszam że tak chaotycznie napisałem, ale kompletnie mi to nie wychodzi. Jak myslicie ? Czy cos mam uszkodzone w glowie, czy to od tych lekow? Prosze o wyrozumiałość.
Z góry dziekuje.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Atak padaczki.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Od kiedy na podstawie EEG stwierdza się uszkodzenia mózgu ?
EEG jest tylko badaniem pomocniczym mającym potwierdzić padaczkę. Ale można mieć dobre EEG i miec ciężką padaczkę i bardzo złe EEG i być zdrowym.
Tomografie lub rezonsns głowi ci robili ?
Leki przeciwpadaczkowe zamulają. Ale po czasie organizm się do nich przyzwyczaja i już takiego zamulenia nie ma.
EEG jest tylko badaniem pomocniczym mającym potwierdzić padaczkę. Ale można mieć dobre EEG i miec ciężką padaczkę i bardzo złe EEG i być zdrowym.
Leki przeciwpadaczkowe zamulają. Ale po czasie organizm się do nich przyzwyczaja i już takiego zamulenia nie ma.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Nic mi na temat badnia tomografi i nie wiadomo, ogólnie do szpitala trafiłem 11 a do dziś nie mam wypisu. psiakostka! nie szpital.SCF pisze: ↑23 sierpnia 2021, o 14:08Od kiedy na podstawie EEG stwierdza się uszkodzenia mózgu ?