Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Ashwagandha
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Na ulotce jest napisane, ze Ashwagandhy nie powinno sie laczyc z lekami przeciwdepresyjnymi i uspokajajacymi, ktos moze mi powiedziec czemu? Swego czasu bralem ashwagandhe z 1.5 miesiaca, dzialala na mnie fenomenalnie, tylko ze nie bralem SSRI jak teraz. Chcialbym wrocic do niej, pytanie czy to bedzie bezpieczne? Lece na parogenie 30mg
-
- Administrator
Bo działa na ogólny system nerwowy i w teorii także wpływa na nastrój oraz lęki, czyli ma działanie neuroprzekaźnikowe.klawiszq92 pisze: ↑7 września 2018, o 16:18Na ulotce jest napisane, ze Ashwagandhy nie powinno sie laczyc z lekami przeciwdepresyjnymi i uspokajajacymi, ktos moze mi powiedziec czemu? Swego czasu bralem ashwagandhe z 1.5 miesiaca, dzialala na mnie fenomenalnie, tylko ze nie bralem SSRI jak teraz. Chcialbym wrocic do niej, pytanie czy to bedzie bezpieczne? Lece na parogenie 30mg
A więc tak samo jak w wypadku np. dziurawca lub alkoholu nie poleca się tego łączyć z lekami typu np. ssri czy benzolami. Bo może nasilać lub osłabiać działanie leków o podobnym działaniu.
Wszystko kwestia indywidualnego ewentualnie sprawdzenia, bo też od razu głowy nie urwie

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
Ja alkoholu nie boje sie laczyc z ssri ale tego zielska to sie juz boje ;> dzieki za odpowiedz
-
- Gość
Ciekawe, dobre i sprawdzone firmy to NAC, Swanson oraz wszystko praktycznie co znajdziesz na muscle-zone.pl
Najważniejsze żeby ta shawagandha to był wyciąg z korzenia o standaryzacji przynajmniej tych 2-3%. Wtedy będzie dobra.
-
-
- Gość
Jak najbardziejWined7 pisze: ↑16 września 2018, o 17:15Froom, czy cos takiego będzie ok?
https://www.muscle-zone.pl/adaptogeny/a ... ha-90-kaps

-
- Gość
Pytanie po co ją kupiłeś i czy był sens kupowania. Ashwagandha to nie jest magiczna tabletka na wszystko. Ma pewnie spektrum działania i warto się nią wesprzeć w pewnych sytuacjach długotrwałych, nie tylko związanych z zaburzeniem, ale nie jest to żaden lek, a już na pewno nie działa doraźnie. No więc w jakim celu?
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Ja też się na to napalilam kupiłam z treca. Ale ja jej nie mogę przyjmować bo po niej mi spada strasznie ciśnienie i czułam się jak pijana i ospala 2 podejścia miałam i dupa
Życiowe wyzwania nie powinny Cię paraliżować. Powinny pomóc Ci odkryć, kim naprawdę jesteś.