Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Antydepresanty brać czy nie?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam Wszystkich! Pisze ten temat ponieważ mam poważne wątpliwości co do odstawienia leków... W listopadzie brałam escitalopram z lorafenem, który mi nie pomógł nie jadłam ciągle spałam prawie nie wychodziłam z łóżka. Odstawilam odrazu ponieważ tak zasugerowała lekarka i wkradła się bezsenność ( z odstawienia? Benzodiazepin?) zaczęłam się nakręcać tą bezsennością to było dla mnie straszne, byłam, rozdrazniona, płakałam, wykonczona więc poszłam do kolejnego psych który wypisal mi mirzaten 30 mg biorę od miesiąca na noc i od tyg proxin... Do czego dążę leki mają pomagać mi chyba szkodzą... Czuję się otumaniona koncentracją jest zerowa duże problemy z pamięcią których wcześniej nie miałam czuję jakby mój mózg zmieniał się w jajecznicę wszystko mi jedno, czuję zobojetnienie emocjonalne. Chyba wolałam poprzedni stan! Wizytę mam 07.01 i poważnie zastanawiam się nad odstawieniem co o tym myślicie jak reagujecie na leki
- maciek1985
- Odważny i aktywny forumowicz
JA w początkowej fazie miałem jazdy jak nie wiem, ale po pewnym czasie powoli się stopniowo wszystko stabilizowało. Musisz przegadać z lekarzem każde kroki z lekami, samemu nic nie rób. Powiedz mu/jej o swoich obawach, odczuciach i jazdach wszelkich. Ustal z nim dalsze kroki. Ja z Mirzatenu stoponiowo schodzę od roku już, aktualnie mam dawkę na noc 7,5 mg. Będę próbował odstawić całkowicie.
-
Mirzaten biorę już od miesiąca prawie ma działać nasennie i silnie przeciwdepresyjnie dalej nie śpię dobrze... A czuję się tylko gorzej. Czuję się jak jakiś robot wszystko robię automatycznie.. Myślenie i poczucie koncentracji skupienia bliskie zeru.. Nie miałam takich dolegliwości jak nie brałam leków.
- maciek1985
Powiedz o tym wszystkim lekarzowi, a leki dostałaś z jakiego powodu? Zaburzeń lękowych?
Nie wiem czy to odpowiedni dział, bo to dział dla "lęków", a my o "lekach"
Nie wiem czy to odpowiedni dział, bo to dział dla "lęków", a my o "lekach"

- maciek1985
Ja szczerze mówiąc bardzo żałuję, że dałem się wciągnąć w leki lata temu, ale wtedy jeszcze nie istniało forum i byłem przekonany, że jestem chory na najciężsżą depresję nerwicową na świecie nieuleczalną. Dziś wiem, że można z innej strony to ugryźć, a przynajmniej próbować.
- Maciej Bizoń
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Prawda jest taka która powiedział mi kiedyś Mądry lekarz . Jest odsetek osób który nie toleruje leków tego typu i one nie będą miały super działania terapeutycznego i będą pojawiać się skutki uboczne . Istnieje możliwość ze jakiś lek będzie dobrze działać ale to metoda prób i błędów . Tez tak miałem i się zastanawiałem dlaczego .Ona29 pisze: ↑29 stycznia 2020, o 12:05Mirzaten biorę już od miesiąca prawie ma działać nasennie i silnie przeciwdepresyjnie dalej nie śpię dobrze... A czuję się tylko gorzej. Czuję się jak jakiś robot wszystko robię automatycznie.. Myślenie i poczucie koncentracji skupienia bliskie zeru.. Nie miałam takich dolegliwości jak nie brałam leków.
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." -
- ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
I nie, nie żartuję." -

https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
- maciek1985
Podejrzewam, że jeśli to psychiatra, to nie będzie zachwycony pomysłem
> Jaka to terapia?

-
Ja właśnie czuję się niesamowicie otumaniona dlatego zaczęłam myśleć że to problemy neurologiczne. Teraz uważam że to spr leków bo kiedy ich nie brałam nie czułam się tak. To jest terapia z psychoterapeuta poznawczo behawioralnym. Będąc na tych lekach nie wiem co z niej wyniosę bo czuje się jak bezmózgowiec...
Serrio