Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Alkohol a escitalopram, nie polecam
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć, nie raz tutaj na forum doradzałem żeby lepiej alkoholu nie kosztować a sam 3 dni temu sprobowalem. Tragedia, 3 drinki po 50ml whisky z kola, na drugi dzień kac tragedia, roztrzesienie i działanie escitalopramu zresetowala się do zera
działał super, było dobrze, a teraz jak by stracił moc wogole.. Niech będzie to dla was przeszkodą, nie warto nawet o tym myśleć..

Per aspara ad astra
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Hej
To nie jest tak, że on zresetował całkowicie to, co esci już wypracowało, spokojnie! Tylko teraz umysł potrzebuje czasu na regenerację, więc uszy do góry, nic straconego.

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
To jest tak że escitalopram musi się ponownie "wkręcić", a wiem z doświadczenia że nie zawsze się to udaje. Czasem drugie podejście do tego samego leku i niespodzianka - lek już nie działa. Ja tak właśnie miałam i wiem że często się tak zdarza.
you infected my blood
- bbea
- Forumowy szyderca
Wiesz co, jestem laikiem ale ta teoria z tym ze alkohol w jakiś magiczny sposób resetuje działanie leku, który musi od nowa zacząć działać brzmi co najmniej jak nerwicowe bzdury

A tak na serio, nie panikuj, poczekaj chwilkę i wrócisz do równowagi. I nie pij więcej, skoro Ci nie służy

-
- Administrator
Tej sytuacji nie ma sensu rozpatrywać w kategoriach tego, że teraz jakbyś drugi raz zaczął brać lek. Rzeczywiście czasem zdarza się, że lek brany drugi raz nie działa ale w tym wypadku to nie o to chodzi.p.karnia1 pisze: ↑10 września 2018, o 10:47Cześć, nie raz tutaj na forum doradzałem żeby lepiej alkoholu nie kosztować a sam 3 dni temu sprobowalem. Tragedia, 3 drinki po 50ml whisky z kola, na drugi dzień kac tragedia, roztrzesienie i działanie escitalopramu zresetowala się do zeradziałał super, było dobrze, a teraz jak by stracił moc wogole.. Niech będzie to dla was przeszkodą, nie warto nawet o tym myśleć..
Po prostu alkohol może nasilać działanie leków tego typu i dlatego chwilowo masz gorszy moment i się źle czujesz. To tak jakby uboty zwiększania dawki ;p
Tak najprościej tłumacząc. Po prostu musisz to przeczekać. 3 drinki nie spowodują, że esci straci moc o ile nie będziesz się teraz za bardzo w to wkrecał ;p Bo może tak być, ze lęk będzie miał większego powera.

Po prostu spokojnie, przeczekanie, nic się nie dzieje.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Słowa twoje Viktorze są jak balsam dla mojego zleknionego tyłkaVictor pisze: ↑10 września 2018, o 19:09Tej sytuacji nie ma sensu rozpatrywać w kategoriach tego, że teraz jakbyś drugi raz zaczął brać lek. Rzeczywiście czasem zdarza się, że lek brany drugi raz nie działa ale w tym wypadku to nie o to chodzi.p.karnia1 pisze: ↑10 września 2018, o 10:47Cześć, nie raz tutaj na forum doradzałem żeby lepiej alkoholu nie kosztować a sam 3 dni temu sprobowalem. Tragedia, 3 drinki po 50ml whisky z kola, na drugi dzień kac tragedia, roztrzesienie i działanie escitalopramu zresetowala się do zeradziałał super, było dobrze, a teraz jak by stracił moc wogole.. Niech będzie to dla was przeszkodą, nie warto nawet o tym myśleć..
Po prostu alkohol może nasilać działanie leków tego typu i dlatego chwilowo masz gorszy moment i się źle czujesz. To tak jakby uboty zwiększania dawki ;p
Tak najprościej tłumacząc. Po prostu musisz to przeczekać. 3 drinki nie spowodują, że esci straci moc o ile nie będziesz się teraz za bardzo w to wkrecał ;p Bo może tak być, ze lęk będzie miał większego powera.
Po prostu spokojnie, przeczekanie, nic się nie dzieje.

Per aspara ad astra