Przeczytałam w jakiejś książce o terapii , ze można genetycznie być „lękliwym” po rodzicach i że to się nazywa obniżona umiejetność metabolizowania adrenaliny.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Adrenalina
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć.
Przeczytałam w jakiejś książce o terapii , ze można genetycznie być „lękliwym” po rodzicach i że to się nazywa obniżona umiejetność metabolizowania adrenaliny.

czy to prawda ? Jak myślicie ...? Trochę mnie to zdolowalo przyznam szczerze
-
- Administrator
Straszne rzeczy ;p problemem obecnej ilości badań jest to, że się wzajemnie wykluczają xd więc dobrze na te wszelakie wyniki patrzeć przez palce. Natomiast nie jest niczym dziwnym stwierdzenie, że pewne rzeczy dziedziczymy i wiąże się to również z chemią organizmu. Ale też jak sugeruje wiele badań, potrafimy swoim poznawczym trenowaniem siebie wpłynąć zarówno na swoje zachowanie, jak i reakcje biologiczne zarazem.
Krótko mówiąc podlega to modyfikacji.
Krótko mówiąc podlega to modyfikacji.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)