Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Aciprex
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej. Jestem tu nowa... kompletnie zagubiona , przerażona , zlękniona.... Ostatnio zdiagnozowano u mnie nerwice.. lekarz przypisał m pramolan na noc, i aciprex na dzień ? Moje pytanie brzmi czy ktoś brał któryś z tych leków ? Czy ja się wyleczę czy już do końca życia będę brała leki ? kiedy miną lęki i czy wrócą chęci do życia..
- Adrian99
- Zarejestrowany Użytkownik
Wyleczysz się, ale nie lekami.Nerwica11 pisze: ↑16 maja 2018, o 20:04Hej. Jestem tu nowa... kompletnie zagubiona , przerażona , zlękniona.... Ostatnio zdiagnozowano u mnie nerwice.. lekarz przypisał m pramolan na noc, i aciprex na dzień ? Moje pytanie brzmi czy ktoś brał któryś z tych leków ? Czy ja się wyleczę czy już do końca życia będę brała leki ? kiedy miną lęki i czy wrócą chęci do życia..
Zacznij od terapii poznawczej. Leki pomogą ci wygłuszyć trochę objawy
- Tysiołek
- Odważny i aktywny forumowicz
Jeżeli będziesz nad sobą pracować to bez względu na to czy będziesz brać leki z pewnością z tego wyjdziesz. Same lęki można wykurzyć wieloma technikami. Wszystkie masz ładnie rozpisane w artach jak i wyjaśnione w Divovikach, więc zachęcam do zapoznania się z nimi. Przede wszystkim zdaj sobie sprawę że bez względu na to co Ci umysł teraz podpowiada, nic Ci zupełnie nie grozi. To są tylko nerwicowe straszaki, iluzja umysłu. Co do leków to ja osobiście nie biorę żadnych więc się nie wypowiem, ale moim zdaniem jak i wielu one tylko lekko wyciszają i na każdego działają inaczej. Łap wiedzę z forum i działaj, a za jakiś czas się zdziwisz że można wiele samemu zdziałać. Dasz radę! Pozdrawiam
"Nie wolno Ci się bać,
Wszystko ma swój czas
Ty jesteś początkiem
do każdego celu!!"
Mela Koteluk- Działać bez działania
https://m.youtube.com/watch?v=2_66jEp10Fc
AKCEPTACJA-mam zaburzenie i DD
IGNORANCJA- olewam lęki i natrętne myśli
ZAUFANIE- ufam temu co widzę i słyszę i że mój stan jest przejściowy
Myślenie boli a niektórych wręcz krzywdzi!
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych." – Ernest Hemingway
Z różnych powodów nie często przebywam na forum, więc jeśli długo nie odpowiadam na PW to wybacz
Wszystko ma swój czas
Ty jesteś początkiem
do każdego celu!!"
Mela Koteluk- Działać bez działania

https://m.youtube.com/watch?v=2_66jEp10Fc
AKCEPTACJA-mam zaburzenie i DD
IGNORANCJA- olewam lęki i natrętne myśli
ZAUFANIE- ufam temu co widzę i słyszę i że mój stan jest przejściowy
Myślenie boli a niektórych wręcz krzywdzi!
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych." – Ernest Hemingway
Z różnych powodów nie często przebywam na forum, więc jeśli długo nie odpowiadam na PW to wybacz