Mam nadzieję bo jest okropnie. Dostałam napieciowego bólu głowy, zawroty, nudności, ogólne osłabienie i niepokój. Już mam tak strasznie tego dość.Iwona29 pisze: ↑24 lutego 2019, o 11:21Sam okres nie działa na Nas dobrze.Mamy zmiany nastroju i ogólnie kiepskie samopoczucie.Lek ten nie musi działać na samopoczucie związane z naszymi zmianami hormonalnymi w tym czasie.
Poza tym masz lek ma jeszcze czas na rozwinięcie się i wchłonięcie do organizmu.
Myślę że po okresie się poprawi.![]()
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
- Violator
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Wiesz początki są różne.Jest od razu super a potem się pogarsza albo odwrotnie.
A powiedz mi czy to zaczęło się jak wziąłeś ta większą dawkę ?
Może musisz się przyzwyczaić do tej dawki.Lub może okazać się że ten lek w wyższej dawce nie jest dla Ciebie.
Ale narazie bez stresu.Odczekasz jeszcze i zobaczysz jak dalej bedzie....
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
-
Przeciez najniższa dawka lecznicza zoloftu to 50mg. Ja biore sertraline od 5tyg 50mg a od dwoch juz 100 i tez nie ma jeszcze poprawy.. Jedynie troche sennosc minela. Dziś też chcę mi się cały dzień plakac, odstawilam antykoncje i czekam na okres moze to przez to.
- Violator
Ja do sertraliny podchodzę już któryś raz więc wiem, że bywa różnie.. Niestety to loteria kiedyś brałem już sertralinę raz rok innym razem z pół roku w dawce 50mg. Jeszcze innym razem podchodziłem do niej ze dwa razy i odpadłem... Raz pomagała raz nie.. Teraz wróciłem do niej po tym jak nerwica także wróciła do mnie po pewnej przerwie i czułem, że jest już źle, ale paradoksalnie po tygodniu brania sertraliny nerwica tak na prawdę dopiero mnie rozłożyła zupełnie.. aż się zastanawiam czy warto było zaczynać, bo mija 3 tygodnie i jest gorzej jak przed braniem sertraliny. Ale być może i tak się już coś tam "psuło" więc to była tylko kwestia czasu.Iwona29 pisze: ↑24 lutego 2019, o 15:23Wiesz początki są różne.Jest od razu super a potem się pogarsza albo odwrotnie.
Może musisz się przyzwyczaić do tej dawki.Lub może okazać się że ten lek w wyższej dawce nie jest dla Ciebie.
-
Rozumie.A z innej grupy próbowałeś ?Violator pisze: ↑24 lutego 2019, o 20:23Ja do sertraliny podchodzę już któryś raz więc wiem, że bywa różnie.. Niestety to loteria kiedyś brałem już sertralinę raz rok innym razem z pół roku w dawce 50mg. Jeszcze innym razem podchodziłem do niej ze dwa razy i odpadłem... Raz pomagała raz nie.. Teraz wróciłem do niej po tym jak nerwica także wróciła do mnie po pewnej przerwie i czułem, że jest już źle, ale paradoksalnie po tygodniu brania sertraliny nerwica tak na prawdę dopiero mnie rozłożyła zupełnie.. aż się zastanawiam czy warto było zaczynać, bo mija 3 tygodnie i jest gorzej jak przed braniem sertraliny. Ale być może i tak się już coś tam "psuło" więc to była tylko kwestia czasu.Iwona29 pisze: ↑24 lutego 2019, o 15:23Wiesz początki są różne.Jest od razu super a potem się pogarsza albo odwrotnie.
Może lepiej bys reagowal.
Moja siostra bierze zoloft 150mg i jest super u niej.Ale początki były ciężkie też
Zależy od organizmu.Wiadomo że na każdego inaczej coś dziala.
Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.
- Violator
Kiedyś byłem przez pewien czas na 150mg i miałem straszne nasilenie natrętnych myśli, nie wytrzymałem za długo i zbiłem
Z innych grup jak najbardziej, trójcykliczne tez przerobione, NaSSA, SNRI... leki to loteria, co dzisiaj pomaga, jutro może być ciężkim balastem. Odstawiłem z końcem 2018 roku escitalopram, myślałem, że dam radę bez leków zupełnie - no i powiedzmy, że przez miesiąc mi się udało 

-
- Odważny i aktywny forumowicz
Tak sobie rozkminiam jak mowicie o tych dawkach, ze raz pomaga a raz nie. Moze za ten "stan braku poprawy" odpowiedzialne sa inne czynniki, bodzce? A ogolnie ma sie takie spojrzenie ze lek nie pomaga. Jesli ktos potrafi moze niech zajrzy wglab siebie i wytropi zbiira
To taka sugestia ode mnie
Ja mialem dzisiaj troche nerwow jesli chodzi o sprawy administracyjne i zaczalem znow "leciec w dol" Nie chce zeby mi sie znow nerwica rozkrecila i sie o to boje. Postanowilem napisac, zrzucic to z siebie. Pozdrawiam forumowiczow!

Ja mialem dzisiaj troche nerwow jesli chodzi o sprawy administracyjne i zaczalem znow "leciec w dol" Nie chce zeby mi sie znow nerwica rozkrecila i sie o to boje. Postanowilem napisac, zrzucic to z siebie. Pozdrawiam forumowiczow!
-
Wiesz duze znaczenie ma tu nasza wiara.Tzn chodzi o sile myśli naszych.Jesli sobie wmowimy też że nie pomaga nam to czy tamto i ciągle jest fatalnie to tak bedzie.Musimy nastawienie zmienić.Uwierzyc że będzie dobrze.Powiedziec sobie że to chwilowe i dać sobie tą chwilę na gorszy dzien.pitersonic pisze: ↑26 lutego 2019, o 21:29Tak sobie rozkminiam jak mowicie o tych dawkach, ze raz pomaga a raz nie. Moze za ten "stan braku poprawy" odpowiedzialne sa inne czynniki, bodzce? A ogolnie ma sie takie spojrzenie ze lek nie pomaga. Jesli ktos potrafi moze niech zajrzy wglab siebie i wytropi zbiiraTo taka sugestia ode mnie
Ja też mam stresów sporo i nie czuje się super,ale staram zmienić swoje myśli i nastawienie
Pozdrawiam również ciepło

Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.
-
Tak, poprostu sie wkrecam czesto w te swoje nerwy ze ciezko mi je opanowac, to mnie martwi, bo pozniej mam do siebie pretensje :/
-
Boże nie wiem co się dzieje,jakoś przed 4 obudziłam się jak poparzona cała się trzęsłam,miałam jakieś takie jak drgawki ,że nawet buzi za bardzo nie mogłam otworzyć tylko czułam się jakby wszystko mi się w ciele zaciskało trwało to z paręnaście minut. Nie mam pojęcia co to było,po tym zajściu rozbolała mnie z tyłu głowa. Nieźle się wystraszyłam
i siedze jak dupek nie idzie trochę zasnąć z powrotem. Czy ktoś tak z Was miał? Czy to może być wina leków ? Zażywam zoloft 25,pregabaline od zeszłej środy 150mg(2 kapsułki tej dawki 75) Wcześniej brałam pregabaline raz dziennie.

What if I fall?
Oh,my darling,
What if you fly?
- SasankaLesna
Moim zdaniem budzi Cię lęk w swej czystej postaci. Też tak mam. Codziennie między 4-5 jakby piorunem razona. Nie wiem jak z lekami, ale powinno być coraz lepiej
. Charakterystyczna godzina pobudki u lekowcow
. Trzymaj sie.

Czasami lepiej użyć miotacza ognia niż narzekać na ciemność. [T. Pratchett]
-
Też biorę pregabalinę i też miałam największe lęki rano, więc napiszę co ja zrobiłam - brałam, i biorę do tej pory całą dawkę zaraz przed zaśnięciem, i nie mam już lękowych poranków. Ogólnie to dużo kombinowałam z porami brania pregi i dawką, u mnie najlepiej sprawdza się dawka 300 mg.Karola94@ pisze: ↑27 lutego 2019, o 05:29Boże nie wiem co się dzieje,jakoś przed 4 obudziłam się jak poparzona cała się trzęsłam,miałam jakieś takie jak drgawki ,że nawet buzi za bardzo nie mogłam otworzyć tylko czułam się jakby wszystko mi się w ciele zaciskało trwało to z paręnaście minut. Nie mam pojęcia co to było,po tym zajściu rozbolała mnie z tyłu głowa. Nieźle się wystraszyłam![]()
![]()
i siedze jak dupek nie idzie trochę zasnąć z powrotem. Czy ktoś tak z Was miał? Czy to może być wina leków ? Zażywam zoloft 25,pregabaline od zeszłej środy 150mg(2 kapsułki tej dawki 75) Wcześniej brałam pregabaline raz dziennie.
you infected my blood
-
Dzięki za wsparcie,sorki że takiego zamieszania może narobiłam,ale pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło tym bardziej że te leki biorę około 1,5 miesiąca. Więc mnie to zdziwiło,sądziłam że uboki powinnam mieć już dawno za sobą.
What if I fall?
Oh,my darling,
What if you fly?