Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Abilify uboty??
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witajcie, cierpię na depersonalizację od miesiąca czasu po marihuanie. Dostałem od lekarza abilify 10 mg do codziennego stosowania. Biorę już 10 dzień i była tylko lekka poprawa na początku a teraz nic. Do tego dostaje skurczy mimowolnych ust i drgają mi strasznie mięsnie twarzy. Czytałem ze to może być skutek uboczny tego leku, ktoś coś wie na ten temat? Jest to dość widoczne
-
Uboty raczej nie,ale uboki jak najbardziej;)Jeżeli skutki uboczne o których piszesz nie znikną po 2-3 tygodniach stosowania leku,skonsultuj to z lekarzem i poproś o zmianę leku.
"Pamiętaj,że mamy do czynienia jedynie z myślami a myśli mogą zostać zmienione.Gdy zmieniamy nasze myślenie,zmieniamy naszą rzeczywistość"
- Adrian99
To neureptyk, może powodować właśnie zaburzenia pozapiramidowedominus pisze: ↑25 maja 2018, o 01:13Witajcie, cierpię na depersonalizację od miesiąca czasu po marihuanie. Dostałem od lekarza abilify 10 mg do codziennego stosowania. Biorę już 10 dzień i była tylko lekka poprawa na początku a teraz nic. Do tego dostaje skurczy mimowolnych ust i drgają mi strasznie mięsnie twarzy. Czytałem ze to może być skutek uboczny tego leku, ktoś coś wie na ten temat? Jest to dość widoczne
-
No szukaj sposoby brania go, oby przyniosł Ci rezultaty! Ja odstawiłem jednak bo te objawy były zbyt duże jak dla mnie i widoczne a nie mogłem iśc na l4.
-
- Administrator
Stary nie dostaniesz psychozy od 7,5 dawki abilifka i to po dwóch tygodniach brania

Jak się tak bardzo martwisz to zejdź sobie z dawki w ciągu 4 dni po prosty i już

Ale naprawdę z psychoza w tym wypadku sobie odpuść

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
No dobra no, już się nie zgrywam
narazie nie odstawiam bo odziwo jest coraz lepiej, nawet mi się wstawać rano chce, zobaczymy jak zadziała na dd, psychoza będę się martwił później
pozdro wik, pionteczka za cierpliwość 

Per aspara ad astra
-
Chyba zaczyna działać, jeśli abilify działa tam gdzie potrzeba to u mnie chyba naprawdę jest deficyt dopaminy, czuć dzisiaj wyraźnie ingerencję leku na ten przekaźnik, czuję się trochę jak po mdma, taka euforia wewnętrzna, aż nogi drżą.. Mam nadzieję że to początek i działanie się unormuje bo na dłuższą metę było by to bardzo męczące
Per aspara ad astra